Melodifestivalen Semifinal Odds

Det som tidigare gick under namnet andra chansen är nu en ren och skär semifinal. När deltävlingarna i Melodifestivalen är avslutade får åtta bidrag just en andra chans att ta sig vidare till final. Melodifestivalen 2023 semifinal odds gör att spänningen från TV-soffan ökar om möjligt än mer.

Formatet har ändrats sedan förra årets tävling och upplägget är både nytt och fräscht. Till exempel kommer tittarna att kunna se poängen i semifinalen, inte bara få veta vilka som går vidare till final. Vi har samlat all information som är värd att veta om Melodifestivalen 2023 semifinal och Melodifestivalen odds.

Årets spelbolag & odds 2023

När Melodifestivalen närmar sig sitt klimax, växer spänningen inte bara bland fansen utan också bland dem som vill lägga ett spel på sin favorit. Två av de mest populära bettingplatserna där du kan satsa på Melodifestivalens utfall är Unibet och Bet365. Unibet, med sitt användarvänliga gränssnitt och omfattande utbud av spelalternativ, erbjuder fansen chansen att satsa på allt från vinnare till placeringar. Å andra sidan är Bet365 känt för sina konkurrenskraftiga odds och sina live-satsningsmöjligheter, vilket gör det till ett utmärkt val för de som vill känna pulsen ända till sista sekund. Oavsett vilken sida du väljer, garanterar både Unibet och Bet365 en spännande bettingupplevelse under hela Melodifestivalen.”

Vilka hamnar topp3 i Melodifestivalen 2023?
Tävlande Top 3 Chance UNIBET BET365
Loreen – Tattoo 64% 1.15 1.17
Maria Sur – Never Give Up 58% 1.15 1.4
Fjällgren, North & Woods –   Where You Are 43% 1.75 1.67
Kiana –   Where Did You Go 20% 3.5 4
Marcus & Martinus – Air 14% 5 5.5
Tone   Sekelius – Rhythm of My Show 12% 6 6
Wiktoria – All My Life 11% 8 6
Theoz –   Mer av dig 10% 6 8.5
Mariette – One Day 10% 7 8.5
Melanie   Wehbe – For the Show 8% 8 10
Nordman – Släpp alla sorger 8% 8 10
Paul   Rey – Royals 6% 14 11
Laurell – Sober 6% 14 12
Panetoz   – On My Way 5% 16 15
Axel Schylström – Gorgeous 3% 28 23
Ida-Lova   – Låt hela stan se på 3% 26 26
Victor Crone – Diamonds 3% 31 26
Smash   Into Pieces – Six Feet Under 2% 34 29
Tennessee Tears – Now I Know 2% 34 29
Elov   & Beny – Raggen går 2% 41 23
Emil Henrohn – Mera mera mera 2% 34 34
Eden –   Comfortable 2% 41 34
Signe & Hjördis – Edelweiss 2% 41 41
Casanovas   – Så kommer känslorna tillbaka 2% 51 41
Uje Brandelius – Grytan 1% 61 51
Updated 09 February 2023

Semifinal datum

Från den första deltävlingen till finalen i Stockholm hinner sex veckor passera. Semifinalen avgörs veckan innan finalen, närmare bestämt lördag 4 mars. Då har deltagarna i fyra veckor dessförinnan gjort upp i deltävlingar runt om i landet. Trean och fyran från respektive tävling får en ytterligare chans att säkra en finalplats.

Plats och tid

Arenan som står som värd för Melodifestivalens semifinal 2023 är Hägglunds Arena i Örnsköldsvik. Det är en evenemangsarena som har haft andra namn genom åren, Swedbank Arena och Fjällräven Center. Den är belägen i stadsdelen Framnäs i Örnsköldsvik.

Till vardags är Hägglunds Arena i första hand till för Modo Hockey, stadens anrika hockeyklubb. Vid ett evenemang likt en semifinal i Mello tar arenan in cirka 9000 åskådare. Datumet är alltså 4 mars och tiden för semifinalen är 20:00. Knappt två timmar senare vet vi vilka artister som går till final.

Spelbolag & Odds

Precis som under samtliga deltävlingar och finalen kommer det finns ett välfyllt utbud av odds på Melodifestivalen 2023 semifinal. Det här är som drömmen om Eurovision Song Contest ska få nytt liv och drömmar om finalen ska släckas. Med andra ord är det en tävling som bjuder in till en hel den nerv och dramatik.

Olika typer av odds och marknader som går att hitta för semifinalen i Melodifestivalen är för vilka artister som går vidare till final, vilka som missar finalen och mer därtill. Upplägget är rakare i år och påminner mycket om deltävlingarna och finalen där alla möter alla, istället för dueller som har varit fallet tidigare år. 

Hur bettar man på Mello semifinal?

Det är både smidigt och enkelt att spela på Melodifestivalen 2023 semifinal odds. Du kan räkna med att den absoluta merparten av spelbolag med svensk licens erbjuder spel. Vi har full förståelse för att kanske inte befinner dig framför en dator och kan därför glädja dig med att det går lika bra att placera ett spel via din mobiltelefon eller surfplatta.


Smidigast blir det om du har mobilt BankID och kan sköta dina insättningar och uttag med en betalningsmetod som stöttar användningen av BankID. Swish, Trustly och Zimpler är exempel metoder som tillåter smidiga insättningar och uttag, inte sällan utan att du behöver skapa ett konto.

Om du vill hitta det odds som ger dig mest för pengarna vid en eventuell gäller det att jämföra odds. I och med att så pass många aktörer kommer att ge tillgång till odds på kommande semifinal och Melodifestivalen final odds kan du välja fritt bland olika sajter när du ska spela. 

Titta på TV 

Självklart kommer du kunna följa semifinalen i Melodifestivalen 2023, precis som resten av tävlingen, från där du befinner dig. Har du inte möjlighet att se någon av tävlingarna på plats, vilket förövrigt är en upplevelse att rekommendera, kan du se matchen via TV. Mys ner dig i soffan på egen hand, med familjen eller kolla på semifinalen i goda vänners lag.

Tävlingarna sänds som vanligt i SVT1 med avsikten att så många som möjligt ska kunna njuta av Sveriges största tävling i musik. Via TVmatchen får du reda på allt kring hur du ser på Mello på tv idag, samt få information om vilka bidrag som går att lyssna på.

Titta online 

Om du inte har en TV i närheten eller helt enkelt bara vill ha en ökad flexibilitet finns möjligheten att se Melodifestivalen online. Oavsett om det är via en TV, mobiltelefon eller surfplatta kan du utan någon kostnad surfa in på SVT Play och njuta av schlager. Melodifestivalen 2023 är tillgängligt hos SVT Play både via appen och webbläsaren. 

Se varje deltävling, semifinal och final av Mello antingen direkt eller i efterhand. Du har även funktioner i form av textning och teckenspråkstolkning. 

FAQ

Vilka spelbolag har odds till semifinalen i Melodifestivalen?

Du kan räkna med att merparten av alla spelbolag har någon form av odds att ta del av för semifinalen i Melodifestivalen. Via TVmatchen kan du se all information om varje tävling och vilka odds som går att hitta 

När är semifinalen i Melodifestivalen?

Semifinalen äger rum efter alla deltävlingar, lördagen 4 mars. Starttid är 20:00 och det är Hägglunds Arena i Örnsköldsvik, till vardags ishockeyhall för Modo Hockey, som är arenan som gäller. Finalen är en vecka senare.

Hur går semifinalen till i Melodifestivalen?

Skillnaden gentemot semifinalen 2022 är att alla åtta bidrag tävlar mot varandra i årets upplaga. Förra året var bidragen uppdelade i två grupper från vilka två bidrag från varje grupp avancerade. Nu påminner upplägget om det i varje deltävling.