Riskfria spel inom betting 2023 – Allt du behöver veta

Betting under svensk licens ger spelarna det bästa som finns att hämta från branschen idag. Du spelar under trygga och säkra förutsättningar, med en sund inställning till spel och en upplevelse som sätter spelarna i fokus. Från registrering och insättningar till nyttjande av bonusar, allting flyter på väldigt smidigt. 

För att sticka ut från konkurrensen gäller det för ett spelbolag att erbjuda en så förmånlig bonus som det bara går. En typ av erbjudande som har fått mer utrymme och ökat i popularitet på senare tid är riskfria spel. Vi ger dig allt du behöver veta om hur du hämtar en betting bonus med gratisspel och vilka fördelar som går att hitta. 

Sammanfattning:

 • Var hittar jag riskfria gratisspel?
 • Vilka olika typer av gratisspel finns det?
 • Bäst bettingsidor med riskfria spel
 • Villkor och regler att tänka på
 • Riskfria spel för olika sporter
 • Vanliga frågor och svar kring en riskfri bonus

Vad är riskfria spel inom betting? 

Som namnet avslöjar är riskfria spel inom betting något som du nyttjar utan någon vidare risk. Till risk räknas om du spelar med egna pengar som du eventuellt kan förlora. Definition av riskfria spel är att spelet du placerar inte påverkar ditt spelsaldo negativt på något sätt, snarare tvärtom.

En bonus på betting sidor kan visa sig på olika sätt. Ett riskfritt spel aktiverar du genom att placera ett spel, som i sin tur påverkar ditt riktiga saldo. Skulle spelet däremot gå med förlust kommer du få tillbaka insatsen, även det i riktiga pengar.

Om du istället hittar en bonus som benämns som ett gratis spel får du din bonus som ett separat saldo på ditt spelkonto. När du sedan placerar ett spel med din gratisbonus påverkar det inte ditt ordinarie saldo för stunden. En eventuell vinst består av den totala vinstsumman från vilken värdet av ditt gratisspel dras av. 
Ett riskfritt spel kräver att du placerar en insats av något slag. I övriga konstellationer är det ett gratisspel, även kallat free bet. Ditt riskfria spel gäller upp till ett visst belopp. Placera ett spel för en godkänd summa och gör det med vetskapen att hela insatsen går tillbaka till ditt spelsaldo om det slutar med förlust. Resulterar spelet i en vinst är det ingen skillnad från när du placerar ett vinnande spel i övrigt. 

Var hittar man riskfria spel?

Vi kommer presentera ett antal spelbolag på den här sidan som erbjuder riskfria spel till nya spelare. Notera att det främst är bettingsidor med svensk licens som har en bonus med ett riskfritt spel, varav det som brukligt är en stark rekommendation att du letar bland spelbolag med licens från Spelinspektionen.

Hur spelar man riskfria spel?  

Processen för att placera ett riskfritt spel är snarlik oavsett var du spelar. Fullständig information hittar du i regler och villkor för respektive bonus. I regel placerar du ditt spel precis som vanligt, det vill säga att du väljer ett odds och väljer vilken insats som du vill använda. 

Hur fungerar riskfria spel?  

Riskfria spel innebär alltså att du får tillbaka din insats om spelet går med förlust. Ofta bestäms summan för ditt riskfria spel utifrån insatsen du placerar, med ett maxtak för beloppet. Det är först vid en eventuell förlust som funktionen för ett riskfritt spel visar sig. 

Hur mycket behöver jag sätta in?

Det är sällan beloppet du sätter in som påverkar hur mycket du kan använda för ett riskfritt spel. Merparten av svenska bettingsajter har en minsta insättning på 100kr vilket även är summan som aktiverar diverse oddsbonusar

Hur mycket behöver jag betta?

Du kan maximera fördelarna i användningen av ditt riskfria spel genom din första insats. Om erbjudandet gäller riskfria spel upp till 1000 kr är det den maximala summan du kan få tillbaka. Du behöver sällan betta mer än 100 kr för att aktivera ett riskfritt spel.

Vilka spel gäller gratisspel?

Skillnaderna mellan olika typer av gratisspel visar sig också i hur ett spel får se ut och vad ditt bet får innehålla. Det kan finnas spel som inte är tillåtna om du vill utnyttja din bonus. Vill du vara på den säkra sidan är det erbjudandets regler och villkor som du ska ta en närmare titt på. 

Behöver jag betta på en specifik sport eller evenemang?

Det kan finnas begränsningar i sporter och olika evenemang. Hur förmånlig en bonus med ett riskfritt spel är bestäms, utöver det faktiska innehållet, även utifrån vilka spel som är tillåtna. Allt som oftast är det inga problem att välja fritt bland sajtens utbud av sporter och evenemang. 

När är mina riskfria spel tillgängliga och hur kommer det att visas på ditt konto?

En del bettingsajter reserverar sig för att summan, insatsen, för ditt riskfria spel kan dröja upp till 24 timmar innan det visar sig på ditt konto igen. Sällan dröjer det så länge utan summan är tillbaka strax efter att spelet är avgjort. Summan går tillbaka till och visar sig på ditt ordinarie spelsaldo.

Behöver jag göra ett visst insättningar eller betta med ett visst belopp innan jag kan ta ut någon bonus-betalning?

Det finns riskfria spel som innefattar någon form av omsättningskrav. Den genomgående trenden är att du inte har något omsättningskrav att förhålla dig till, varav du inte behöver placera ett ytterligare antal spel innan ett eventuellt uttag. Även detta är något du hittar under regler och villkor. 

Riskfria spel utan insättningskrav

Ett riskfritt spel utan insättningskrav är, precis som det låter, en bonus som du kan ta del av utan att göra en insättning. Vi får rycka plåstret direkt och säga att detta tyvärr inte är en typ av bonus som du kan hämta på spelbolag med svensk licens. En bonus kan hämtas först i samband med din första insättning.

Ska du hämta riskfria spel utan insättningskrav måste du alltså söka dig utanför det svenska licenssystemet, vilket inte rekommenderas. Den här typen av bonus innebär i regel ett spel av lägre värde och med ett omsättningskrav av högre modell. 

 • Du behöver inte göra en insättning
 • Prova en bettingsajt innan du spelar vidare
 • Finns inte på bettingsidor med svensk licens
 • Kommer ofta med mindre förmånliga krav

Riskfria spel – utan omsättningskrav

Riskfria spel utan omsättningskrav är desto vanligare. Faktum är att det är en trend bland svenska bettingsajter att erbjuda den här typen av bonus, snarare än att du får en bonussumma att spela för. Riskfria spel utan omsättningskrav är ett ypperligt sätt att prova en ny spelsajt. Du har möjligheten att söka dig vidare direkt efter du har fått tillbaka summan om det inte är en upplevelse som faller dig i smaken.

Trenden gör att det finns ett större urval av betting sidor som du kan spela på med en riskfri bonus. Bet365, Nya expekt, William Hill och Betfair är välkända spelbolag som erbjuder betting på riskfria spel utan omsättningskrav.

När du spelar utan omsättningskrav innebär det att du inte behöver placera ytterligare insatser efter ditt riskfria spel. Skulle det vara en bettingsida som inte uppfyller dina förväntningar kan du göra ett direkt uttag. 

 • Prova ett nytt spelbolag utan förbehåll
 • Du kan göra ett uttag omgående när spelet är avgjort
 • Spela utan risk
 • Finns inte på alla bettingsidor 

Hur hittar man riskfria spel?

Med vår hjälp behöver du inte leta länge för att hitta riskfria spel. Det gäller bara att hitta en bonus för riskfri betting som passar dig och ditt syfte. För att du ska trivas i det långa loppet är det såklart viktigt att du spelar på betting sidor som du känner erbjuder dig det du söker i form av smidiga och snabba transaktioner, en välgjord upplevelse samt ett stort utbud av betting och funktioner.

När du jämför riskfria spel ska du dels tänka på värdet av ditt spel samt på olika regler och villkor. I den sistnämnda kategorin finns bland annat eventuella omsättningskrav, huruvida det finns en maxvinst eller ej samt om det finns några begränsningar för vilka marknader och odds du får spela på. Marknadens bästa bettingsidor ser till att täcka in samtliga punkter. 

 1. Välj ett spelbolag med riskfria spel
 2. Surfa in på sajten via valfri enhet
 3. Skapa ett konto med BankID
 4. Aktivera din bonus med en första insättning
 5. Placera ditt första spel
 6. Invänta resultatet
 7. Vid förlust – invänta utbetalningen av ditt riskfria spel

Valet av ett spelbolag med bäst bonus för riskfritt spel ska innehålla dina personliga preferenser och kriterier i slutändan. Ett spelbolag och ett tillhörande gratisspel kan passa vissa spelare bättre än andra. Konkurrens bland bettingsidor med svensk licens har lyckligtvis resulterat i att den genomgående kvalitén är oerhört hög.

Förstå hur riskfritt spel fungerar

Det har länge funnits riskfria spel i olika konstellationer för spelare att ta del av. Bonusmarknaden förändras ständigt, med en tydlig milstolpe 2019 när den nya spellagen tog vid. Som spelare gäller det att hänga med i vad finns att tillgå och att förstå hur ett erbjudande fungerar.

Vi ska ta en närmare titt på hur ett riskfritt spel fungerar. Utöver faktiska regler och villkor finns det ett par tips som är bra att ha med sig, samt saker som du alltid bör ha i åtanke. 

Hur utfärdas återbetalning? 

Olika spelbolag kan ha olika tillvägagångssätt för återbetalning av ett riskfritt spel. Du behöver sannolikt inte vänta alltför länge innan summan, om spelet går med förlust, finns på ditt spelkonto igen. Bland erbjudandets regler och villkor finns det ofta angivet hur länge du som max får vänta. Däremot kan det gå, och går ofta, betydligt snabbare. 

Hur fördelas riskfritt spel 

Ett riskfritt spel fördelas precis som när du placerar ett spel från ordinarie spelsaldo, när detta går med vinst. Slutar spelet med vinst får du tillbaka insatsen plus vinstsumman. Slutar spelet med förlust är det insatsen som du får tillbaka. 

Hur mycket bör jag betta?

Det finns ingen direkt regler för hur mycket du bör betta. Tänk alltid på att spela ansvarsfullt och med summor du känner dig bekväm med att spela för. En idé kan vara att inte spela för ett högre belopp än det du kan få tillbaka med din riskfria bonus. 

Vad kan jag betta på och på vilka odds?

Vilka odds och marknader som du kan betta på bestämmer respektive spelbolag. Det är mer vanligt att det finns en begränsning i hur lågt/högt odds ett spel får innehålla, snarare än att du är begränsad inom vilka sporter, ligor och turneringar som gäller. 

Vad är tidsramen inom riskfria spel?

Du har gott om tid på att välja ut och nyttja ett riskfritt spel. 60 dagar minimum är det som gäller. Notera att det är ditt första spel som du placerar på sajten som blir ditt riskfria spel, varav du troligtvis inte riskerar att passera gränsen för antalet dagar .

Praktisk exempel på riskfritt spel med bonus

Även om utseendet och användningen av ett riskfritt spel kan skilja sig marginellt mellan olika spelbolag är formatet snarlikt. Det börjar med att du gör en insättning för att aktivera erbjudandet, till exempel på 100 kr. Numera krävs det sällan en bonuskod utan du accepterar bara villkoren för din bonus i samband med insättningen.

Ditt riskfria spel visar sig efter du har placerat ditt första spel. Som brukligt väljer du ett odds att spela på, som är godkänt enligt erbjudandets regler och villkor. Din första insats avgör hur stort ditt riskfria spel är. 

Ponera att du bettar 100 kr på ett spel med oddset 1.85. Går spelet med vinst får du tillbaka 185 kr, inklusive insatsen på 100 kr. Går spelet med förlust får du tillbaka 100 kr, det vill säga insatsen på ditt spel. Finns det inget omsättningskrav kan du, om du önskar, göra ett uttag på summan. 

Bästa bettingsidor med riskfria spel

Topplista över bettingsidor som erbjuder riskfria spel

SpelbolagVälkomstbonusOmsättningskravMinst OddsHämta
BetiniaUpp till 120 SEK1 * Bonussumma1.35
Bet365Upp till 1250 SEK1 * Bonussumma1.20
William HillUpp till 500 SEK1 * BonussummaInget lägsta odds
Mr Green100 SEK1 * BonussummaInget lägsta odds
BetssonUpp till 500 SEK6 * Bonussumma1.80
SnabbareUpp till 500 SEK6 * Bonussumma1.80
SMarkets100 SEK1 * BonussummaInget lägsta odds
Casumo100 SEK1 * BonussummaInget lägsta odds
CampobetUpp till 120 SEK1 * BonussummaInget lägsta odds
Nya expektUpp till 1500 SEK1 * Bonussumma1.80

Vad du bör tänka på när du väljer bettingsidor med riskfria spel

Svenska spelare har blivit bortskämda på senare år med trygga och säkra spelupplevelser på alla håll och kanter. Även om en bettingsida inte faller dig i smaken i slutändan vet du att du åtminstone spelar under bästa möjliga förutsättningar.

Det gör också att du kan välja och vraka mellan olika spelbolag när du ska påbörja ett nytt äventyr. En förmånlig välkomstbonus i all ära, det finns andra delar av en upplevelse som är minst lika viktigt. Punkterna nedan bör alltid finnas på den sajt du väljer att spela på.

 • Smidig registrering med BankID
 • Snabba betalningsmetoder för insättningar och uttag
 • Ett tillräckligt stort utbud av spel och funktioner
 • En mobil produkt med bibehållen spelkänsla
 • En kundsupport med flera olika kontaktvägar 

 Bettingsidor med riskfria spel för olika sporter

Riskfria spel för fotboll

Fotboll är inte sällan den sport som får mest utrymme hos olika bettingsidor. Du kan därmed räkna med att ett riskfritt spel eller gratisspel gäller för olika marknader inom sporten. Spela på till exempel Champions League, Premier League, Allsvenskan eller Superettan. Spelbolag med riskfria spel som är starka inom fotboll är bland annat Bet365 och William Hill. 

Riskfria spel för tennis

Tennis är en sport som lämpar sig utmärkt för betting i allmänhet och livebetting i synnerhet. Vill du spela med ett riskfritt spel på tennis vill du också kunna göra det live om suget faller på. Unibet är ett typexempel på en riktigt bra bettingsida som bjuder både på tennis i mängder och ett gratisspel att använda.

Riskfria spel för ishockey

Framgångarna för Tre Kronor genom åren och det spridda intresset för ishockey är något som spelbolagen har tagit fasta vid. Betting på ishockey innehåller ofta en rad olika sidospel, med 1×2 som en marknad som inte alltid är den mest framträdande. Ska du betta med ett riskfritt spel på ishockey vill du att spelet gäller för mer specifika odds och marknader. Ta en titt på nya expekt för ändamålet. 

Bettingsidor med riskfria spel och deras bonusvillkor

Det är lätt hänt att man stirrar sig blind på vad en bonus innehåller och vad du får ut i bonuspengar, alternativt värdet av ett gratisspel. Minst lika viktigt är regler och villkor för erbjudandet eftersom det dels avgör hur du fortsätter efter du har använt ditt riskfria spel, dels vad ditt riskfria spel kan och får innehålla. 

Hur bonusvillkor kan påverka dina riskfria spel

Om du spelar med en bonus som ett större omsättningskrav kan det bli att du fastnar på sajten längre än önskat. Lyckligtvis finns det gott om bettingsajter med svensk licens där man kan undvika ett sådant krav. 

Utbud och olika funktioner för betting är viktiga när det kommer till den totala upplevelsen. Optimalt är om du kan använda hela utbudet och tillhörande funktioner i samband med ditt riskfria spel. Således kan du göra ytterligare insättningar framöver med vetskapen om hur du tar dig an din betting på bästa sätt. 

Bettingsidor med de mest förmånliga bonus villkoren för riskfria spel

Ser man till de bästa potentiella villkoren för en bonus är det svårt att inte prata om omsättningskrav. Ett erbjudande som ger dig en högre summa att spela för behöver inte nödvändigtvis vara den bästa bonusen. På bland annat Bet365, William Hill och Mr Green kan du spela riskfritt utan omsättningskrav, något som passar dig som vill utforska sajten innan du bestämmer dig. 

Kundsupport hos bettingsidor med riskfria spel

När vi går in på detaljer för att ranka de bästa bettingsidorna kommer vi förr eller senare till sajtens kundsupport. Det är inte alla spelare som vid något tillfälle behöver ta kontakt med någon form av support. Däremot vill man spela med tryggheten att det finns hjälp att få om och när det behövs. 

Vikten av bra kundsupport när du spelar med riskfria spel

Ibland kan det uppstå frågor och funderingar kring riskfria spel som du inte själv kan hitta svar på. Då är det viktigt att det finns en välsvarvad kundsupport som är redo att hjälpa till. Du kan alltid få hjälp med dina bekymmer via sajtens egna support. Kraven ska vara att det finns en livechatt samt möjligheten att skicka e-post. Kan du få hjälp under dygnets alla timmar är det en bonus. 

Bettingsidor som erbjuder snabb och effektiv kundsupport för riskfria spel

Även i det här avseendet, bettingsidor med snabb och effektiv kundsupport, finns det spelbolag som sticker ut lite extra. Unibet är en av dessa, en aktör som har varit med länge och vet vad som krävs. Du kan få prata med någon över telefon, via sajtens livechatt eller genom att skicka mejl.


FAQ – Vanliga frågor och svar

 Vad innebär riskfria spel?

Riskfria spel innebär att du spelar med liten eller ingen risk att förlora några summor. Insatser du placerar från ditt eget spelsaldo går tillbaka till ditt konto vid en eventuell förlust. 

Hur hittar jag bettingsidor som erbjuder riskfria spel?

Välj några av alla bettingsidor vi rekommenderar med riskfria spel. Spela på bettingsidor med svensk licens för att garantera att du spelar med schyssta regler och villkor. 

Kan jag få riskfria spel utan insättningskrav?

Nej, inte när du spelar på betting med svensk licens. Ett gratisspel utan insättning innehåller ofta mindre förmånliga villkor som gör att erbjudandet stjälper snarare än hjälper i slutändan. 

Vad är omsättningskravet för riskfria spel?

Omsättningskravet för riskfria spel varierar från spelbolag till spelbolag. Det finns gott om riskfria spel utan krav på omsättning att välja mellan, så att du kan göra uttag direkt på eventuella vinster. 

Finns det några begränsningar eller villkor för riskfria spel?

Det kan förekomma lokala regler och villkor för dina riskfria spel, beroende på var du spelar. Ett tips är att alltid läsa igenom erbjudandets villkor för att undvika överraskningar längre fram på resan.