Odds på tennis 2023: Bettingsidor med bäst odds för Tennis

Betting på tennis har blivit allt mer populärt de senaste åren, och i takt med det har även spelformerna utökats. Den snabba, spännande sporten erbjuder nu riktigt många intressanta möjligheter för spel. 

I den här omfattande guiden kommer vi att ta dig igenom allt du behöver veta om tennis betting, från grunderna till avancerade strategier. Vi har även granskat och jämfört samtliga bettingsajter som erbjuder odds och betting. Läs vidare för att upptäcka de bästa spelbolagen för att betta på tennis!

Snabblänkar Egenskaper Välkomstbonus Hämta erbjudande
1. 4/5 Recension
 • Bet365 Bonuskod: TVG365
 • Mer än 600 000 live streams varje år
 • Bäst på live betting

1 250 kr i spelkrediter

Hämta bonus
Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här. Bonuskoden TVG365 kan användas under registreringen, men ändrar inte erbjudandebeloppet på något sätt.
2. 4.2/5 Recension
 • Enorm sportsbook
 • Lättnavigerat
 • Enkelt att komma igång

100 kr gratisspel på sport

Hämta bonus Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här.
3. 4/5 Recension
 • Bra välkomsterbjudande
 • Stort spelutbud: högre såväl lägre divisioner
 • Enkelt att hitta allt på sidan

100% upp till 500 kr + 100 bonusspins

Hämta bonus 18+ år, regler och villkor gäller, Stodlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
4. 3.5/5 Recension
 • Bra spelutbud
 • Bra & höga odds
 • Snabba betalningsmetoder

100% UPP TILL 1000 KR

Hämta bonus Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.
5. 4.1/5 Recension
 • Bra spelutbud
 • Många betalningsalternativ
 • Användarvänlig sajt

100% upp till 1000 kronor

Hämta bonus Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.
6. 3.6/5 Recension
 • Pay n Play
 • Flera tusentals olika odds-alternativ
 • Över 4000+ speltitlar på casinosidan

100% Bonus upp till 5000 kr

Hämta bonus Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.

Vad innebär tennis betting?

Tennis betting innebär att satsa pengar på olika utfall i tennismatcher. För den som är nybörjare rekommenderar vi att börja med enklare marknader som matchvinnare, då du i detta fall endast behöver fokusera på vem som vinner matchen. Men det finns många andra alternativ för den som har mer erfarenhet. Ett tips kan vara att spela på set-vinnare eller handicap om det finns en klar favorit, men det går också att bryta ner de olika delarna av en match och få specifika odds på varje game eller set. 

Tennis regler

Tennis kan vara både enkelt och svårt att förstå på samma gång, i och med det lite annorlunda sättet att räkna poäng och att man använder en del utländska ord för att beskriva saker.  

I tennis kan man både spela en mot en, en så kallad singelmatch, eller att man spelar två mot två, vilket kallas dubbel. Matchen är indelad i tre olika delar: game, set och match. Varje gång man spelar en boll så vinner ena sidan poäng.

Det kommer gå bättre för dig att betta på tennis om du förstår hur sporten fungerar. Därför kan det vara bra att se till att gå igenom tennisreglerna och betting termer en extra gång, speciellt om man är nybörjare! 

Grundläggande tennisregler och poängsystem

En tennismatch består av 3 set, men om det slutar oavgjort kan det bli fler. För att ett set ska räknas som avslutat måste en spelare vinna sex omgångar. Poängsystemet består av 0 poäng, som kallas ”love” på engelska. Sedan kommer 15 poäng (motsvarar 1 poäng), följt av 30 och 40 poäng.  En spelare behöver alltså vinna minst 4 bollar för att ta hem ett game. När en spelare når 4 poäng kallas det för ”matchboll”.

Tennis är en sport som verkligen håller hårt på etiketten. Om något oklart sker under matchen kan man utropa “let”, vilket betyder att man räknar om poängen och det blir en ny serve. 

Tiebreak – Förlängning i tennis

Om ett set blir lika (6-6) så spelas ett tiebreak. I tiebreak ska man vinna 7 bollar av totalt 12 för att vinna. Det kan dock hända att även tiebreak blir lika (6-6). I så fall fortsätter man tills någon får en 2 poängs ledning.

Tiebreak startas av den spelare som stod i tur att serva. Efter det servar motståndaren 2 gånger och sedan växlar man med 2 servar var. 

Betting termer att känna till

Det finns flera olika spelartyper i tennis betting, inklusive matchvinnare, handikappspel och totalt antal games, för att nämna några av de vanligaste. Varje speltyp har sina egna odds och förutsättningar.

Innan du kastar dig in i tennis betting-världen är det viktigt att vara bekant med några vanliga termer. Här går vi igenom några betting termer du bör känna till:

Odds

Odds representerar sannolikheten för ett visst utfall i en match. Ju lägre oddset är för en spelare, desto mer förväntas de vinna enligt bettingsidan.

Matchvinnare

Om du väljer att lägga ett spel på matchvinnare behöver du endast fokusera på vem som kommer att gå segrande ur matchen. Reglerna kan variera beroende på vilken bettingsida du väljer, men normalt sett krävs att minst ett set spelas för att ditt spel ska vara giltigt.

Turneringsvinnare

Här handlar det om att förutspå den spelare som tar hem hela turneringen. Det fantastiska med denna spelform är att du i regel kan hitta högre odds än vanligt, vilket kan ge en fin avkastning om du har turen med dig under turneringens gång.

Handikapp

Handikappspel innebär att en spelare ges en fördel eller nackdel i poäng för att skapa en mer utjämnad match. Det finns flera typer av handikappsspel inom tennisbetting, men en av de vanligaste varianterna är set-betting. Den du väljer att spela på kan antingen få ett överläge eller underläge i matchen beroende på vem av dem som spelsidorna har som favorit. Handikappodds kan vara riktigt bra att använda sig av när du vill satsa på matcher med en klar favorit. 

Set-vinnare

Tennisbetting på set-vinnare innebär att du satsar på den spelare du tror vinner setet. Denna spelform passar perfekt för live betting, då du kan utnyttja den dynamiska naturen i spelet för att göra dina satsningar ännu mer spännande och precisa. Det ger dig möjlighet att fatta informerade beslut baserat på spelarens aktuella form och prestation i matchen.

Hur man bettar på tennis odds

Att placera ett spel på tennis är enkelt och kräver bara några grundläggande steg innan du kan komma igång. Genom att följa riktlinjerna nedan, kan du snabbt och smidigt satsa på tennismatcher och uppleva den nervkittlande spänningen av att följa ditt spel live.

Enkla steg för att börja med tennisbetting ↓

 1. Välj en pålitlig bettingsida

  Först och främst måste du hitta en bettingsida som erbjuder betting på tennis och har ett gott rykte för säkerhet och pålitlighet. Några populära bettingsidor för tennis med svensk licens inkluderar Bet365, Unibet och Snabbare.

 2. Registrera dig och gör en insättning

  När du har valt en bettingsida behöver du registrera dig/logga in och  sätta in pengar att satsa med. Missa inte att utnyttja eventuella välkomstbonusar!

 3. Välj en match

  Navigera till den sektion som erbjuder tennis betting och välj den match du vill spela på.

 4. Placera ditt spel

  Beroende på sajtens utbud kan du välja bland olika speltyper. Bestäm vilket utfall du vill satsa på och klicka på oddset för att lägga till det.

 5. Bekräfta ditt spel

  Beroende på sajtens utbud kan du välja bland olika speltyper. Bestäm vilket utfall du vill satsa på och klicka på oddset för att lägga till det.

 6. Klart!

  Nu är det bara att följa matchen och hålla tummarna.

Betting strategier för tennis

För att förbättra dina chanser att lyckas med tennis betting med bra odds, kan det vara värdefullt att använda några beprövade bettingstrategier. Nedan går vi igenom några tips och tricks för att maximera dina chanser:

 • Analysera spelarnas form: Läs in dig på spelarnas tidigare prestationer och nuvarande form innan du placerar ett spel. Faktorer som skador, tidigare resultat och formkurva kan påverka spelarens prestationer.
 • Studera motståndet: Jämför hur spelarna har presterat mot varandra i tidigare möten. Vissa spelare kan ha en fördel över andra beroende på spelstil och underlag.
 • Tänk på underlaget: Tennis spelas på olika underlag, som gräs, grus och hard court. Vissa spelare kan vara mer framgångsrika på vissa underlag, så det är viktigt att överväga detta innan du placerar dina spel.

Riskhantering när man spelar på tennis odds

Som med alla former av betting är det viktigt att hantera risker på ett ansvarsfullt sätt. Här är några tips för riskhantering när du bettar på tennis eller annan sport:

 1. Sätt en budget: Börja med att sätta upp en spelbudget som du har råd att förlora.
 2. Undvik känslomässiga beslut: Försök att fatta beslut baserade på fakta och statistik istället för känslor eller lojalitet till en viss spelare.
 3. Börja med små insatser: Om du är nybörjare och/eller osäker på en match bör du börja med små insatser tills du blivit mer bekant med tennis betting.

Ansvarsfullt spelande

Spelandet ska vara roligt och underhållande. För att bibehålla en balanserad och positiv relation till betting är det därför viktigt att spela ansvarsfullt och söka hjälp vid behov. 

Både din budget och de gränser du sätter för ditt spelande bör reflektera din ekonomiska situation och spelvanor. Dessutom är det också klokt att regelbundet utvärdera och justera dessa aspekter för att säkerställa en ansvarsfull och kontrollerad spelupplevelse.

Du kan välja själv vad för typ av begränsning som passar dig; förluster, insättningar eller den tid du spenderar på sidan. 

Verktyg för ansvarsfullt spelande hos spelbolagen

Den nya svenska spellagens som trädde i kraft i januari 2019 har skärpt kraven på spelbolagens ansvarstagande. För att minimera risken för spelmissbruk måste alla spelbolag i Sverige erbjuda olika verktyg till sina kunder. 

 • Insättningsgräns: Du kan ange en maxgräns för hur mycket pengar du vill sätta in per dag, vecka och månad. Idag är maxgränsen 5 000 kronor per vecka.
 • Förlustgräns: Du kan sätta en gräns för hur mycket du är villig att förlora inom en viss tidsperiod.
 • Insättningshistorik/Spelhistorik: Med hjälp av historik kan du snabbt få en överblick över ditt spelande med information om insättningar, uttag, spel, transaktioner, resultat och total vinst eller förlust.
 • Självuteslutning: Du kan smidigt välja att utesluta dig från spel på alla sidor där du är medlem, från en vecka upp till ett helt år genom Spelpaus.se.
 • Tidsbegränsning: Med hjälp av tidsbegränsning kan du kan sätta en begränsning för hur många timmar per dag du vill vara inloggad på sidan, vilket automatiskt loggar ut dig efter den inställda tiden.
 • Tidsnotifiering: Du kan få påminnelser om hur länge du har spelat för att reflektera över din speltid.

Hjälpsamma resurser

I det fall du misstänker att du eller någon i din närhet behöver hjälp med spelrelaterade problem, finns det många bra resurser att vända sig till för stöd och hjälp. Utöver att använda spelbolagens hjälpsamma verktyg, kan du också besöka dessa dedikerade sidor:

 • Stodlinjen.se – En professionell stödlinje som erbjuder rådgivning och hjälp för spelare som vill få kontroll över sitt spelande och förebygga spelproblem.
 • Spelpaus.se – Med hjälp av Spelpaus kan du enkelt och smidigt stänga av dig själv från spel från alla licensierade spelbolag i Sverige.
 • Spelberoende.se – Spelberoende har över 20 års erfarenhet av att förebygga och avhjälpa spelberoende. 
 • Spelfriheten.se – Spelfriheten erbjuder kostnadsfria digitala självhjälpsmöten för både spelare och anhöriga.

Bästa bettingsidor för tennis med bra odds

För att få den ultimata tennis betting-upplevelsen är det viktigt att välja rätt bettingsida. Det första avgörande steget är att ta reda på hur du vill spela och vilken bettingsida som passar just din spelstil bäst. Därefter är det viktigt att fortsätta att hålla sig uppdaterad, vilket du enkelt kan du göra genom att ta del av information från bettingsajter och läsa recensioner. Här är ett urval av våra favoriter för svenska spelare: 

Bet365

Bet365 erbjuder livestreaming i världsklass och riktigt grymma odds för tennis. Förutom detta sticker spelupplevelsen ut med användarvänlig app, stor välkomstbonus, och swish som betalningsmetod.

När du spelar på tennis på Bet365 finns det många möjligheter. De har som nämnt ett otroligt utbud, rikligt med direktsända matcher och grymma odds. Helt enkelt är det få spelbolag som kan matcha detta och utmana sig med Bet365 gällande spel på tennis.

En nackdel med Bet365 kan vara att utbetalningar kan vara långsammare än hos andra aktörer, men i stort är Bet365 ett säkert val när det kommer till bra tennis-odds.

Unibet

Unibet är ett väletablerat spelbolag och har funnits med sedan betting online mognade och etablerat sig. De erbjuder riktigt bra livestreaming som smidigt kan kombineras med live betting. Unibet har både WTA, ITF och challengeturneringar och deras sida är enkel att använda och navigera runt på både via dator och telefon.

Oavsett om det gäller en mindre tävling eller match så erbjuder Unibet odds för tennis betting. En nackdel kan vara att välkomstbonusen är något sämre jämfört med andra bettingsidor.

Betsson

Hos Betsson hittar du odds på turneringar som ITF för både herrar och damer, herrarnas ATP och damernas WTA-tour. Även här finns det möjlighet till live betting och en hel del livestreamad tennis. 
En nackdel är att utbudet är mindre än hos en del konkurrenter, men i det stora hela erbjuder Betsson en grym upplevelse när det kommer till tennis betting.

Bethard

Bethard är ett väletablerat spelbolag på den svenska marknaden med goda omdömen från sina kunder.  Spelbolaget är kända för sin stilrena design och höga odds. Utöver detta kan de även stoltsera med snabba uttag och bra utbud. När det kommer till tennis så är utbudet i bland det bästa du kan hitta. Dessutom kan du använda dig av Bethards snabba live betting-funktion för att snabbt och smidigt lägga dina spel.   

Precis som hos de allra flesta spelbolagen finns det även eventuella för- och nackdelar hos Bethard. Till exempel erbjuder Bethard ingen telefonsupport. Men om man ser till helheten och väger det positiva mot det negativa med sajten landar slutbetyget absolut på plussidan.

William Hill

William Hill satsar hårt på tennis. Med ett stort utbud, bra odds och en lättnavigerad spelsida är spelsidan ett bra val för tennis. Hos William Hill hittar du de flesta större och även en hel del mindre turneringar. Det går till exempel att få fram riktigt bra odds på både ATP- och WTA-turneringar. Vill du dessutom öka spänningen ytterligare går det att betta på tennis odds live hos William Hill.

Vanligtvis kan oddsen vara något sämre på de stora evenemangen än hos flera av konkurrenterna vilket såklart är en nackdel. 

En guide till tennis odds

Tennis odds representerar inte bara sannolikheten för ett visst utfall utan kan också påverka din potentiella vinst. Lär dig mer om tennis odds nedan:

 • Decimalodds: Odds representeras oftast som decimaltal. Ett odds på 2.00 innebär att om du satsar 100 kronor och vinner, kommer du att få tillbaka 200 kronor totalt (100 kronor insats + 100 kronor vinst).
 • Favoriter och underdogs: I tennis betting kategoriseras spelarna ofta som favoriter eller underdogs beroende på deras förväntade prestation. Favoriten har vanligtvis lägre odds, medan underdogen har högre odds. Genom att satsa på en underdog kan man ta del av en större vinst om de vinner.
 • Oddsförändringar: Odds kan justeras av bettingsidorna baserat på flera faktorer, såsom skador, spelarform och allmänhetens efterfrågan på ett visst utfall. Håll ett öga på oddsändringar för att hitta fördelaktiga spelmöjligheter.

Tennis odds på olika bettingsidor

På nästan alla svenska bettingsidor hittar du ett brett utbud av tennis odds. De stora turneringarna som US Open, Australien Open, Franska Open och Wimbledon lockar dessutom ofta med extra spännande odds. Kom ihåg att oddsen kan variera mellan olika bettingsidor, så det lönar sig att jämföra odds för att få bästa möjliga värde på ditt spel.

Hur man jämför odds

Innan du lägger ett spel på tennis är det viktigt att jämföra odds från olika bettingsidor noggrant. Genom att hitta de bästa oddsen kan du maximera din potentiella vinst. Här är några tips för att jämföra tennis odds på ett effektivt sätt:

 1. Använd oddsjämförelsesidor: Det finns flera online-plattformar som specialiserar sig på att jämföra odds från olika bettingsidor. Genom att använda dessa tjänster kan du enkelt se vilken bettingsida som erbjuder de mest fördelaktiga oddsen för en specifik match eller speltyp.
 2. Utvärdera oddsvariationer: Odds kan variera mellan olika bettingsidor beroende på deras beräkningsmetoder och riskhanteringsstrategier. Jämför inte bara oddsen för ett specifikt event, utan också för olika speltyper och evenemang.
 3. Utnyttja bonusar och erbjudanden: Många bettingsidor erbjuder lockande insättningsbonusar. Står du mellan två bra bettingsidor med liknande odds kan det vara värt att kika vilken sida som erbjuder den bästa bonusen. 
 4. Ta hänsyn till begränsningar och avgifter: Vissa bettingsidor kan ha olika typer av begränsningar eller avgifter som påverkar oddsen. Se till att du är medveten om eventuella begränsningar för maximal insats eller uttag, samt om det finns avgifter för vissa typer av spel eller transaktioner.

Live betting på tennis

Live betting ger dig möjlighet att placera satsningar under pågående matcher. När du spelar live kan du dra nytta av förändrade odds baserat på det aktuella matchförloppet och spelarens prestationer. Grädden på moset är att det blir extra spännande!

För att lyckas med live betting på tennis krävs snabba analyser och beslut. Du följer matchens utveckling och använder det du ser live för att göra informerade satsningar.

Bästa sidorna för live betting på tennis


Om du planerar att följa en match på tv eller stream är livebetting oslagbart. Genom att spela live kan du följa matchen i realtid och få en känsla för hur den kommer att utvecklas. Du får en unik inblick i detaljer i spelet och kan till exempel bedöma om en spelare verkar trött eller om hen presterar bättre än vanligt – sådant som är svårt att förutse i förväg.

Majoriteten av svenska spelbolag erbjuder i dagsläget riktigt bra livebetting, eftersom konkurrensen inom detta område är oerhört hård och standarden håller hög nivå. Livestreaming för live betting är A&O. Det finns många bra streamingmöjligheter tillgängliga, men nedan aktörer sticker ut från mängden:

 • Bet365 – Krångelfri livestreaming
 • Unibet – Stort utbud
 • Betsson – Smidigt att betta live

Sammanfattning

I denna omfattande guide har vi utforskat världen av tennis betting. Från grunderna av vad tennis betting innebär till de bästa svenska bettingsidor och betting strategier att använda. Vi hoppas att du har fått en klarare bild av hur du kan maximera din tennis betting-upplevelse och att du känner dig mer förberedd och självsäker när du sätter dina spel.

Kom ihåg att betting handlar om underhållning – det är bara kul om du satsar inom din budget. Sätt upp en budget som passar dig och din ekonomi och spela ansvarsfullt. Ta tid att analysera spelarnas form, jämför oddsen noggrant och använd dig av live betting för att öka dina chanser att vinna. Genom att vara uppmärksam på detaljer och göra informerade beslut kan du ta din tennis betting till nästa nivå och njuta av spänningen i varje match. Lycka till!

Vanliga frågor om tennis betting

Kan jag betta på live matcher?

Ja, de flesta bettingsidor erbjuder livebetting på tennis, vilket ger dig möjlighet att placera satsningar under pågående matcher.

Vilken bettingsida är bäst för tennis betting?

För tennis betting beror det på dina personliga preferenser och vad du söker efter i en bettingsida. Bet365, Unibet och Snabbare är några av de bästa bettingsidorna för tennis betting på den svenska marknaden.

Hur kan jag förbättra mina chanser att vinna på tennis betting?

Genom att följa spelarnas form, studera huvud-mot-huvud-statistik och använda dig av oddsjämförelsesidor kan du förbättra dina chanser att göra framgångsrika satsningar på tennis.

Vad kan man spela på i tennis?

Du kan bland annat spela på set-vinnare, handicap, över/under i antal game.

Vilka spelsidor erbjuder livestream av tennis?

Det finns flera bettingsidor som erbjuder tennis livestream. I dagsläget är Bet365 och Unibet bland de bettingsidor med bäst utbud på livestreamad tennis i Sverige.

Vilken tennisturnering har flest odds tillgängliga?

De fyra Grand Slam-turneringarna har bäst oddsutbud. Den mest åtråvärda av de fyra är Wimbledon som arrangeras i London.

På vilka underlag spelar man tennis?

Det finns tre olika grundläggande tennisbanor: grus, hårt underlag och gräs. Varje underlag har sina egna variationer.

Hur många sets behöver man vinna i tennis? 

De flesta matcher avgörs på en bäst av tre sets-basis, där spelaren eller laget behöver vinna två av tre set. Men det kan även vara bäst av fem set, där spelaren/laget behöver vinna tre set för att vinna matchen.

Hur länge pågår en tennismatch?

Till skillnad från de flesta sporter har en tennismatch ingen bestämd tidsgräns. Det kan ta omkring 2-5 timmar för en match att avgöras. I genomsnitt kommer en bäst av tre match att pågå i cirka 2 timmar. En längre fem-sets match är i genomsnitt 3,5 timmar, men vissa spel kan spelas längre. 

Kan jag betta på tennis i mobilen?

Absolut! Eftersom allt fler spelare föredrar att spela via sina mobiltelefoner eller surfplattor, är det viktigt för spelbolagen att se till att deras webbplatser är anpassade för dessa enheter. Många svenska bettingsidor erbjuder även användarvänliga appar.

Måste jag känna till alla regler för tennis för att kunna betta?

Nej, det är verkligen inte ett krav. Även om det är fördelaktigt att ha en grundläggande förståelse för sporten kan du fortfarande lägga framgångsrika spel utan att känna till alla detaljer.