EM 2024 odds

Under fotbolls EM 2024 öppnas dörrarna till spel på en mängd olika matcher. Spelbolagen tävlar mot varandra om att erbjuda bäst odds på fotbolls EM och det gäller att välja rätt sajt för att få så bra utdelning som möjligt. Därför är det alltid en bra idé att jämföra oddsen från sajt till sajt.

Bästa odds EM 2024

När du väljer att spela på EM, presenteras ett brett spektrum av marknader. Dessa inkluderar allt från specifika matchspel till långtidsspel som bästa målgörare eller gruppvinnare. Odds finns även för slutsegraren av turneringen, vilket ger en bred palett av spelalternativ.

Matchodds EM 2024

Till varje individuell match i EM presenterar alla spelbolag en mängd olika marknader att spela på – både i form av klassiska odds och som live betting när domaren väl har blåst igång matchen. Här det till exempel röra sig om spel på vem som vinner en specifik match eller hur många mål som kommer att göras i den.

Det är även möjligt att spela på saker som antal hörnor, offsides och gula kort. Vill man vara väldigt specifik finns även odds på enskilda spelares prestationer. Spela på att en viss anfallare gör mål eller att en back drar på sig en varning.

Du kan placera spel på:

 • Vem som vinner matchen
 • Antal mål
 • Statistik såsom antal hörnor, offsides och gula kort

Många bettingsidor har dessutom olika typer av spelbyggare – eller bet builders – där man kan sätta ihop flera spel på samma match för att på så vis få högre odds på fotbolls EM.

Bästa målgörare odds

Båda innan fotbolls em 2024 och medan mästerskapet pågår går det att spela på bästa målgörare i turneringen. Det här alltså betting på vinnaren av skytteligan. Att följa en enskild spelares framfart kan ge extra krydda, särskilt när det är dags för slutspel och målskörden hänger på att laget inte åker ut.

När man spelar på EM odds är det alltid en god idé att underbygga sina val med analys. Så är även fallet när du spelar på odds för bästa målskytt. Här kan det vara relevant att titta på spelarens målform för klubblaget under våren. Går han in i turneringen i bra målform?

Vilket land målskytten representerar spelar också roll. Förväntas laget gå långt har han flera matcher på sig att göra mål i. Dessutom lär målskörden öka om han är lagets straffläggare.

Odds gruppvinnare

Precis som att det är möjligt att spela på vilket land som lyfter EM-pokalen i slutet av mästerskapet erbjuder många spelbolag även EM odds för vilka som vinner respektive grupp. I Grupp B är det till exempel tuff konkurrens mellan Spanien, Italien och Kroatien.

Framtidsspel: Odds för Slutspelen

Odds kommer också att erbjudas för de progressiva faserna av turneringen såsom åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och finalen. Dessa läggs till allteftersom turneringen avancerar.

Fotboll EM odds för åttondelsfinalerna

(Adderas efter gruppspelet)

Fotboll EM odds för kvartsfinalerna

(Adderas efter åttondelsfinalerna)

Fotboll EM odds för semifinalerna

(Adderas efter kvartsfinalerna)

Odds för finalen i fotbolls EM 2024

Det är alltid ovisst på förhand vilka som kommer att gå hela vägen till finalen i ett Europamästerskap. Samtidigt finns det alltid några favoriter som spås ha godare chanser än andra att nå fram till guldmatchen. Så är fallet även i fotbolls EM 2024.

De stora spelbolagen håller England, Frankrike och Tyskland som de nationer med störst möjlighet att gå till final i EM 2024. Bakom dem hittar vi även Spanien, Portugal och Italien som potentiella finalister med relativt låga odds.

Topp 3 spelbolag för EM 2024 odds betting

När du jämför oddsen för EM 2024 betting går det inte att spana in varenda spelbolag på marknaden. Ett tips är att välja några stycken och sedan jämföra oddsen mellan dem. Nedan är de tre bästa spelbolagen för EM odds.

Nya expekt – Matchat gratisspel upp till 1 500 kronor

Nya expekt har gjort sig kända för att alltid erbjuda ett gediget utbud av odds på fotboll och EM 2024 är inget undantag. Spela vilket lag som vinner turneringen eller vem som kammar hem skytteligan. Till varje enskild match finns betting på allt från antal hörnor till hur det första målet görs. Nya expekt har dessutom en bonus där de erbjuder ett matchat gratisspel på upp till 1 500 kronor.

speedybet-logotyp

SpeedyBet – 100% upp till 1 000 kronor

Även SpeedyBet erbjuder ett högintressant välkomsterbjudande där man matchar ett spel upp till 1 000 kronor. Spelbolaget är en av de bästa källorna för EM 2024 odds och du kan bland annat spela på vilken slutposition i turneringen ett visst lag kommer att landa på. Hos speedybet hittar du ett stort antal matchodds både innan avspark och i form av livebetting under matchens gång.

leovegas

LeoVegas – Upp till 500 kronor i matchat gratisspel

Även om LeoVegas kanske är mest känt för sitt online casino har man faktiskt även ett bastant utbud för odds på sport – då inte minst spel på EM 2024 odds betting. Spela på vinnarna i specifika matcher eller försök att förutse vilket lag som slutar sist i en specifik grupp. Även LeoVegas har ett erbjudande där man tillhandahåller ett matchat gratisspel.

Bästa landslagen Odds – EM 2024

England

England anländer till EM 2024 som turneringen stora favorit. Laget är hungrigt efter revansch efter att ha förlorat finalen mot Italien senast. Med spelare som Jude Bellingham, Bukayo Saka och Harry Kane är favoritskapet befogat. England spelar i grupp C och kommer där att möta Serbien, Danmark och Slovenien..

 • 21:00, 16 juni 2024: Serbien – England
 • 18:00, 20 juni 2024: Danmark – England
 • 21:00, 25 juni 2024: England – Slovenien
frankrike-spelschema-em2024

Frankrike

När det vankas stora mästerskap är Frankrike alltid där som en av favoriterna. 2020 var man inte ens med och deltog, men guld och silver från de två senaste världsmästerskapen visar att man är ett lag att räkna med. Stjärnan Kylian Mbappé kommer även att vara med och slåss i skytteligan. Frankrike är med grupp D och kommer att möta följande motståndare:

 • 21:00, 17 juni 2024: Österrike – Frankrike
 • 21:00, 21 juni 2024: Nederländerna – Frankrike
 • 18:00, 25 juni 2024: Frankrike – Polen
tyskland-grupp-a-tabell

Tyskland

Värdnationen Tyskland har några tunga mästerskap bakom sig, men kommer nu att ha hela nationen bakom sig. Med fansen i ryggen pekas de ut som en av favoriterna till EM-guldet. Dessutom är Toni Kroos tillbaka i laget efter att tidigare tackat nej till spel. Tyskland spelar i grupp A tillsammans med Skottland, Ungern och Schweiz.

 • 21:00, 14 juni 2024: Tyskland – Skottland
 • 18:00, 19 juni 2024: Tyskland – Ungern
 • 21:00, 23 juni 2024: Schweiz – Tyskland

Portugal

2016 var det Portugal som fick lyfta EM-pokalen i skyn. Portugiserna är inte lika stora favoriter den här gången, men är fortfarande ett av de lag som spelbolagen ger bäst chanser att gå hela vägen. Laget har lottats in i Grupp F där man kommer att ställas mot Tjeckien, Turkiet och Georgien.

 • 21:00, 18 juni 2024: Portugal – Tjeckien
 • 18:00, 22 juni 2024: Turkiet – Portugal
 • 21:00, 26 juni 2024: Georgien – Portugal

Spanien

Det var länge sedan Spanien på allvar var med och slogs om en titel. Spelbolagen håller dock deras chanser som relativt goda i år. Man är dock i en riktigt svårt grupp tillsammans med Kroatien och Italien. Vem som vinner grupp B av dessa tre är svårt att sia om på förhand. Det är dock ingen underdrift att peka ut Albanien som gruppens tydliga underdog.

 • 18:00, 15 juni 2024: Spanien – Kroatien
 • 21:00, 20 juni 2024: Spanien – Italien
 • 21:00, 24 juni 2024: Albanien – Spanien

Bubblare i EM 2024 odds

Förutom de ovan nämnda lagen ges även Belgien, Italien och Nederländerna förhållandevis goda chanser sett till fotbolls EM betting odds. Tittar vi ännu ett steg ner i listan finner vi två intressanta högoddsare.

EM Denmark Grupp C Matcher

Danmark

Danmark är en sådan där nation som alltid har det i sig att mäta sig med de riktigt stora lagen. Även om oddsen på Danmark är rättmätigt höga är de ändå en intressant bubblare som kan gå rätt om stjärnorna står rätt. Danmark är favoriter till att följa med England från grupp C.

 • 18:00, 16 juni 2024: Slovenien – Danmark
 • 18:00, 20 juni 2024: Danmark – England
 • 21:00, 25 juni 2024: Danmark – Serbien
EM Croatia Group B Matches

Kroatien

Trots att Kroatien har två raka VM-brons är oddsen väldigt höga på att de ska vinna EM 2024. Detta beror högst troligt på att man spelar i samma grupp som Spanien och Italien, men lyckas Luka Modric och hans lagkamrater ta sig vidare till slutspel kan de bli en utmanare att se upp med.

 • 18:00, 15 juni 2024: Spanien – Kroatien
 • 15:00, 19 juni 2024: Kroatien – Albanien
 • 21:00, 24 juni 2024: Kroatien – Italien

Odds på spelarprestationer

EM 2024 odds: Golden Boot Award

Golden Boot tilldelas den spelare som har gjort flest mål i EM 2024. Om två spelare hamnar på lika många mål räknar man även med framspelningar för att utse en vinnare. Pokalen för bästa målskytt är format som det kinesiska tecknet ”支”, vilket betyder både betalning och support.

Odds på fotbolls em pekar ut Kylian Mbappé som den spelare med största chans att vinna pokalen. Det är dock ett knappt favoritskap, med Englands Harry Kane precis bakom. Även Cristiano Ronaldo och Kanes lagkamrat, Jude Bellingham, tillhör oddsfavoriterna.

Odds att göra flest mål i turneringen (nya expekt):

 • Kylian Mbappé (Frankrike): 6.00
 • Harry Kane (England): 6.50
 • Cristiano Ronaldo (Portugal): 13.00
 • Jude Bellingham (England): 15.00

EM 2024 odds: Golden Ball Award

I varje EM utses även turneringens bästa spelare. Detta pris kallas Golden Ball Award. Priset delades officiellt ut för första gången under EM i England 1996 och har förutom 2016, när Antoine Griezmann vann, gått till en spelare i guldlaget.

2020 var ett speciellt år för Golden Ball Award. Då prisades nämligen Gianluigi Donnarumma som turneringens bästa spelare och blev därmed den första målvakten att belönas med priset. Donnarumma blev stor hjälte i straffläggningen i finalen mot England.

Bästa målvakt

Under 2020 imponerade både Donnarumma och Jordan Pickford mellan stolparna. Även engelsmannen pekades ut som en av kandidaterna till Golden Ball Award. Att en målvakt prisades är väldigt ovanligt och det brukar oftast vara en utespelare som lyfts fram.

Trots detta saknar EM ett pris för bästa målvakt. Röster har höjts för att en sådan kategori ska införas, men till EM 2024 kommer inte något sådant pris att delas ut. Ett sätt som man däremot kan spela på bästa målvakt är genom att spela på att deras lag inte kommer att släppa in mål i specifika matcher.

Bästa unga spelare i turneringen

Det finns även ett pris som delas ut för bästa unga spelare i turneringen. Kriterierna för att kunna vara en kandidat till Young Player of the Tournament är att man måste vara under 21 i början av kalenderåret. Till exempel kan Jude Bellingham få priset trots att han fyller 21 medan EM 2024 pågår.

Sett till Bellinghams säsong i Real Madrid är det många som lyfter fram honom som en av de starkaste kandidaterna till priset som bästa unga spelare. Bland konkurrenterna hittar vi FC Barcelonas stjärnskott Lamine Yamal och tysken Jamal Musiala.

Priset introducerades 2016 med Renato Sanches som den första mottagaren. 2020 var det Pedri som kammade hem titeln som bästa unga spelare.

Utforska utmärkelser i EM 2024

Jämför bästa odds på fotbolls EM

För att maximera dina chanser när du spelar på fotbolls EM betting är det väldigt viktigt att jämföra odds från spelbolag till spelbolag. Du vill inte placera ett spel som sedan visar sig ha mycket högre odds på någon annan sajt.

Dessutom kan det finnas diverse oddsbonusar att ta del av beroende på vilket spelbolag du väljer. Ett tips är att gå igenom de högsta rankade bettingsidorna och jämföra oddsen för de spel som du är intresserad av att satsa på. Genom att dra nytta av en EM 2024 odds bonus kan du också maximera din spelbudget och få mer för pengarna när du bettar på turneringen.

FAQs

Vilka är favoriter i EM 2024?

England, Frankrike och Tyskland ses som huvudfavoriter med starka odds.

Vilka är de bästa bettingsidorna för fotboll EM odds?

Nya Expekt, SpeedyBet, och LeoVegas erbjuder konkurrenskraftiga odds och generösa välkomstbonusar. Hos samtliga kan man ta del av erbjudanden där spelbolaget tillhandahåller ett matchat gratisspel.

Vad är oddsen för bästa målskytt i fotbolls EM 2024?

Kylian Mbappé och Harry Kane är toppkandidater enligt de senaste oddsen från spelbolagen.