Bettingsidor med Bet Builder

Att bygga egna spel har blivit väldigt populärt under de senaste åren. Tack vare spelbolags Bet Builder-funktion kan man sätta ihop egna spelkombinationer med de spel man vill. Du skräddarsyr alltså dina spel precis som du önskar.

Bet Builder fungerar som så att du kombinerar flera olika speltyper i samma match. Du kan således spela på exempelvis 1×2, antal hörnor och antal gula kort i ett kombinationsspel, och därigenom optimera ditt odds.

Många uppskattar denna relativt nya funktion, som gör det möjligt att inkludera flera olika potentiella händelser i en match. Med spelbyggaren optimerar du dessutom ditt odds, samtidigt som spänningen i att följa flera olika matchsituationer gör att spelupplevelsen förhöjs!

Bäst bettingsidor med Bet Builder 2024

Snabblänkar Egenskaper Välkomstbonus Hämta erbjudande
1. 4/5 Recension
 • Bet365 Bonuskod: TVG365
 • Mer än 600 000 live streams varje år
 • Bäst på live betting

1 250 kr i spelkrediter

Hämta bonus
Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här. Bonuskoden TVG365 kan användas under registreringen, men ändrar inte erbjudandebeloppet på något sätt.
2. 3.5/5 Recension
 • Bra spelutbud
 • Bra & höga odds
 • Snabba betalningsmetoder

100% UPP TILL 1000 KR

Hämta bonus Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.
3. 4.4/5 Recension
 • Stort spelutbud inom betting
 • Bonus utan omsättningskrav
 • Nytt spelbolag på marknaden

Gratisspel för 120SEK

Hämta bonus Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.
4. 4/5 Recension
 • Bra välkomsterbjudande
 • Stort spelutbud: högre såväl lägre divisioner
 • Enkelt att hitta allt på sidan

100% upp till 500 kr + 100 bonusspins

Hämta bonus 18+ år, regler och villkor gäller, Stodlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.
5. 4.9/5 Recension
 • Ett riktigt förmånligt välkomsterbjudande
 • Simpel och lättnavigerad hemsida
 • Stort utbud av både oddsmarknader och spelobjekt

100% bonus upp till 1 500 kr

Hämta bonus Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet är giltigt för endast nya spelare bosatta i Sverige och som registrerar sig från och med den 6 juli 2023 och valt välkomsterbjudandet för casino. Minsta insättningen 100 kr. Spelaren har 60 dagar från registrering att aktivera sin välkomstbonus och inkluderade gratisspins. När första insättningen är gjort måste spelaren omsätta summan av sin insättning 20x innan spelaren kan hämta en 100% bonus upp till 1 500 kr samt upp till 30 gratisspins på Gates of Olympus.
6. 4.2/5 Recension
 • Enorm sportsbook
 • Lättnavigerat
 • Enkelt att komma igång

100 kr gratisspel på sport

Hämta bonus Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor här.
7. 3.7/5 Recension
 • 100 SEK gratisspel
 • Stort utbud av odds
 • Bra bonus för sportspel

100 SEK gratisspel

Hämta bonus Reklamlänk | 18+ år – Spela ansvarsfullt, Stodlinjen.se, Spelpaus.se Läs fullständiga regler och villkor.

Funktioner och fördelar med Bet Builder

Funktionen med Bet Builder är att du väljer ut vilka olika spel du vill kombinera och därmed bygger ihop en form av multibet. Allting på samma match – eller i kombination med andra matcher om du skulle föredra det. Du finner Bet Builder både på massvis av bettingsidor på den svenska marknaden.

Det finns flera fördelar med att skapa eget spel med Bet Builder. Om du förväntar dig en viss matchbild, med många olika händelser och matchsituationer som du tror kommer att inträffa, så kan du bygga ditt spel utifrån just dessa. Då höjer du ditt odds, samtidigt som spänningen när du följer matchen blir ännu större.

Skapa egna kombinationer

Det finns många olika kombinationer att bygga med Bet Builder, och utbudet varierar också beroende på bettingsida och match. Men vi kan konstatera att utbudet på den här typen av spel generellt sett är väldigt stort, och tittar du runt bland marknadens operatörer kommer du att hitta en hel del. Det går att kombinera allt från resultat till antal inkast eller vilka spelare som blir målskyttar, och du kan spela såväl inför matcher som med live betting.

Någonting som kan vara klokt att tänka på när du kombinerar dina spel är att fundera över vilken matchbild du förväntar dig, och sen bygga ditt spel utifrån det. Om du tror att ett lag vinner matchen så är det kanske rimligt att tro att det laget även kommer att ha ett högt antal skott, och att motståndarlaget kommer att ha många insparkar. Då kan du kombinera ett spel utifrån detta. En annan föreslagen kombination är att spela att en match kommer att innehålla många frisparkar tillsammans med många kort.

Här kommer ett par exempel: 

 • Exempel 1: Över 2,5 mål i matchen, över 7,5 hörnor & över 7,5 skott på mål
 • Exempel 2: Man United vinner & Rashford gör mål eller assist
 • Exempel 3: PSG vinner, Neymar gör mål & Verratti får gult kort

Skräddarsydda odds

När du bygger spel med Bet Builder skapar du dig skräddarsydda odds, anpassade efter just de spel du väljer att ha med. Ju fler händelser du inkluderar i ditt spel, desto högre blir oddset. Det fungerar ungefär som när du bygger vanliga spelkuponger med olika spel från olika matcher, med skillnaden att du här hämtar oddsen från en och samma match. 

Viktigt att ha med sig är att oddsen kan variera beroende på kombinationen. 

Praktiskt exempel: Om du till exempel spelar att Lag A leder en match i halvtid, och sedan kombinerar det med att Lag B vinner matchen, så kommer ditt odds att bli mycket högt då det innebär att Lag B måste hämta upp underläge till vinst. Om du däremot spelar att Lag B leder i halvtid, kommer inte oddset att höjas lika mycket av att du sedan adderar att Lag B vinner matchen.

Större kontroll över dina spel

En av alla positiva aspekter med Bet Builder är att det ökar din kontroll över dina spel. Utbudet är så pass stort att vad du än önskar spela, så lär du hitta odds på det. Det går att vara otroligt specifik i vad du vill spela, och möjligheterna till att välja mellan olika slags odds är väldigt stora.

Största fördelarna: 

 • Otroligt stort utbud av spel och olika odds
 • Kombinera spelarprestationer med matchhändelser helt fritt
 • Hjälper till att trycka upp oddset på en enskild match

Det finns så pass många odds att välja mellan att du har stor chans att hitta någonting som är spelvärt på varje match. Det stora utbudet gör dessutom att din sannolikhet för vinst ökar. Om man kan spela precis det man tror, utan att behöva kompromissa eller att behöva leta efter odds som man inte har lika stor tro på, ökar chansen att gå plus på spelandet.

Bäst bettingsidor med Bet Builder

Bet365

Bet365 har en väldigt rik Bet Builder, med många olika odds att kombinera. Oavsett vad du har för spelstrategi lär du hitta någonting som passar dig. Utbudet på spel varierar beroende på match och liga, men totalt finns 29 olika speltyper att kombinera mellan. I dina anpassade odds finns bland annat spel på vilken halvlek som innehåller flest mål, att båda lagen får kort och hur många skott på mål de olika spelarna kommer att ha.

Unibet

Bet Builder-funktionen hos Unibet är väldigt stor, med hela 17 olika speltyper att bygga kombinationsspel med. Du kan bland annat spela på 3-vägshandicap, hur många kort ett lag får eller spela på att spelare blir tvåmålsskyttar. För vissa spelare finner du till och med odds på ”Gör minst 2 mål – Nej”.

Betsson

Betsson har hela 19 olika speltyper på sin Bet Builder, som du kan använda dig av när du vill skapa eget spel. Här kan du bland annat spela på vilket lag som får flest antal hörnor, såväl som exakt antal hörnor per lag. Du kan också spela på att en viss spelare gör mål i 1:a/2:a halvlek, eller att han blir målskytt i båda halvlekar.

Betfair

Betfair har flera speltyper som sticker ut i sin Bet Builder-funktion. Du kan bland annat spela på att en spelare ”gör mål eller får ett kort”, ”gör mål eller assist”, eller att en spelare har minst ett skott på mål per halvlek. Det finns dessutom odds på antal regelbrott såväl som antal passningar olika spelare står för, i detta otroligt rika utbud.

NordicBet

NordicBet har samma ägare som Betsson, och så även samma odds och plattform. Det innebär att deras Bet Builder är densamma som Betssons, och att en odds-kalkylator hade gett dig samma uträkning på de båda sajterna. Hos NordicBets spelbyggare kan du exempelvis spela på vilka spelare som får kort och på hur många tacklingar det blir i matchen.

Bet Builders 2024 på olika bettingsidor

Även om det finns flera bettingsidor med Bet Builder-funktionen, så innebär det inte att denna funktion fungerar likadant på alla sidor. Som vi redan varit inne på har spelbyggaren olika speltyper på olika bettingsajter. Vanligast är funktionen hos nya bettingsidor då det är en modern spelfunktion och att kraven helt enkelt är högre på nya spelbolag eftersom de måste konkurrera med etablerade spelare.

Bet365 är till exempel unika med att erbjuda så kallade lagspecialare, där du kan spela på sådant som att ett lag vänder underläge till seger, att ett lag vinner någon av halvlekarna eller att ett lag vinner båda halvlekarna. Hos Betsson och NordicBet kan du spela på vilket lag som får flest hörnor. Betfair är unika i att man erbjuder så många olika spel på enskilda spelares aktioner.

Trots att bettingsidorna skiljer sig åt en del med sina spelbyggare, så är det ändå så att alla dessa olika Bet Builder i det stora hela fungerar ungefär likadant.

Hur man använder bettingsidor med Bet Builder

En steg för steg guide om hur du börjar använda Bet Builder-funktionen på bettingwebbplatser.

 1. Gå in på den bettingsida du vill spela på med Bet Builder

  Välj en bettingsida som erbjuder Bet Builder-funktionen och logga in på ditt konto.

 2. Välj ut den match du önskar spel på

  Beroende på liga kan utbudet av odds på spelbyggaren variera. Välj en match som du är intresserad av att satsa på.

 3. Skapa ditt eget spel genom att bygga precis det kombinationsspel du vill ha

  Använd Bet Builder för att skapa ditt eget unika kombinationsspel baserat på de tillgängliga oddsen.

 4. Placera spelet, följ matchen och hoppas på vinst!

  Efter att ha placerat ditt spel, följ matchen och se om ditt kombinationsspel leder till vinst.

Tips för att maximera dina vinstchanser med Bet Builder

Det finns en hel del som kan vara bra att tänka på när du letar runt på betting-marknader för att hitta och bygga ditt eget spel. Utbudet när man spelar med Bet Builder är så pass stort, att det finns en risk att man tar sig vatten över huvudet och kombinerar lite väl vilt. Därför är det klokt att fundera på vad för typ av matchbild man väntar sig, och att sedan försöka bygga sitt spel utifrån detta. Tror man att ett lag gör mycket mål och spelar på det, är det kanske rimligt att förvänta sig att det laget även har många skott och ett stort antal hörnor. Det är alltså viktigt att tänka på vilka typer av spel som går hand i hand med varandra.

För att verkligen maximera dina vinstchanser med Bet Builder rekommenderar vi dig även att göra grundlig research på dina spel. Att titta på vad som skett förut är det bästa sättet att förutspå framtiden, och titta därför över hur lagen du spelar på brukar leverera vad gäller kort, hörnor, mål, passningar och så vidare. Kollar du upp detta har du en stor chans att lyckas bra när du bygger dina spel.

Nackdelar och risker med Bet Builder

Som med all annan typ av spel och betting på nätet har även Bet Builder potentiella nackdelar och risker. Detta är en relativt ny speltyp, och Bet Builder har öppnat nya dörrar vad gäller spel. Då det är ett ganska nytt område kan det krävas tid för att lära sig att behärska det, och risken är att man går på några plumpar i sin betting innan man lär sig hur man ska bygga sina spel på bästa sätt.

Nyckeln är som alltid att spela ansvarsfullt. Undvik att spela förhastat, se till att göra grundlig research på dina spel och spela inte för mer än vad du har råd att förlora!

FAQ

Kan man omsätta sin bonus på spel med Bet Builder?

Hos många bettingsidor kan man omsätta sina oddsbonusar via Bet Builder, men hos andra är det inte möjligt. Detta beror helt på vad spelbolaget har i sina bonusvillkor och man bör alltid läsa på innan erhållen odds bonus.

Hur många kombinationer kan man ha med i en Bet-Builder?

Man kan välja upp emot 12 spelkombinationer via en Bet Builder och det är hos Bet365. Gränsen beror helt på bolaget och deras eventuella samarbetspartner som man får betbuildern via.

Vilket spelbolag har bäst Bet Builder?

Det är svårt att säga exakt vilken Bet Builder som är bäst, men Bet365 har definitivt den mest populära sådana när det kommer till sporter som fotboll.

Avslutning

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att Bet Builder är ett väldigt effektivt verktyg för att skapa egna kombinationer av odds på olika matcher. Möjligheten att bygga ihop dina egna spel, med massor av olika händelser du tror kommer att inträffa, ger ett helt hav av möjligheter. Dessutom är denna speltyp väldigt spännande och underhållande att spela på. Spelbolagen med Bet Builder är flera, och med tanke på att deras möjligheter gällande vad för odds man kan kombinera skiljer sig åt en aning kan det vara en god idé att testa på flera olika sidor, och hitta den spelbyggare som passar bäst för just dig!

Testa olika bettingsidor med Bet Builder och utveckla din egen spelstrategi. Den sida som har det utbud som just dina kunskapsområden passar för, kan sedan vara lämplig att börja spela på i längden. Oavsett var du spelar lär du hitta dina favoritområden vad gäller odds och kombinationer, och på vägen dit förhoppningsvis både ha roligt och göra vinst!

Läs mer om betting:

Om Jessika

Jessika är en framstående expert inom sport, med en bred erfarenhet som redaktör för tvmatchen.nu. Jessika har en djup förståelse för bettingtrender, och är därför en tillförlitlig röst inom branschen.