VM-kvalet fortsätter för Sverige

Han vinner skytteligan i PL (enligt oddsen)

Säsongen drar snart igång och visst måste vi ta en titt på oddsen på skytteligavinnaren innan det hela drar igång. Här är de tre favoriterna till att vinna skytteligan i Premier League 2021/2022.


Köp Viaplay

TVmatchen

Premier League

De vinner Premier League (enligt oddsen)

Spela på Premier League hos Betsson


3. Timo Werner – 19 gånger pengarna

Klubb: Chelsea
Tidigare skytteligavinster: –

Att se Werner här kanske förvånar en del. Han kom till Chelsea från Leipzig förra sommaren i en transfer som kostade 50 miljoner pund, med stora förväntningar på sig som följd. Han var fenomenal i Tyskland både centralt och från vänsterkanten. I hans sista säsong i Tyskland gjorde han 28 mål i 34 Bundesligamatcher, det skrattar man inte bort. I sin debutsäsong i Chelsea famlade han något, och fick ett epitet som en målsumpare och lyckades inte motsvara förväntningarna.
Men så är det ju en viss acklimatiseringsperiod som behövs för att komma till Premier League. Det är viss skillnad i kvalité och och det fysiska om man ska jämföra de två ligorna. Hans säsong summerades med 6 mål på 35 matcher. Werner är bara 24 trots allt och man får anta att hans bästa år har han framför sig, så även om han kanske är en ”dark horse” i det här sammanhanget, så går det nog inte att räkna bort han helt.

Spela på Premier League hos Betsson


2. Mo Salah – 5 gånger pengarna

Klubb: Liverpool
Tidigare skytteligavinster: 2018/2019, 2019/2020

Salah förvånade nog alla under hans debutsäsong i Liverpool. Han kom från Roma för 37 miljoner pund, efter att inte lyckats i Chelsea tidigare. I sin första säsong i Liverpool vann han skytteligan, och han gjorde det med stil. Han lyckades även slå rekordet för gjorda mål i en säsong med 38 matcher – hela 32 mål blev det. Tidigare rekordet på 31 mål hölls av giganter som Shearer, Ronaldo och Suarez. Följande säsong vann han igen på 22 mål, dock blev det delad vinst här med Aubameyang och Sané. Det här var tredje gången som skytteligavinsten delades mellan tre spelare. Dock så var det första gången som två spelare från samma lag delade på det.

Salah är en bred spelare som framförallt håller till på högerkanten i Klopps Liverpool, och är en av de bästa yttrarna som har hållit till i Premier League, vilket antalet mål vittnar om.

Spela på Salah som skytteligavinnare här


1. Harry Kane – 4,5 gånger pengarna

Klubb: Tottenham
Tidigare skytteligavinster: 2015/2016, 2016/2017, 2020/21

Harry Kane hade en kanonsäsong förra året. Han vann både skytteligan samt assistligan. Dock så vann han inte årets spelare då det blev Kevin de Bruyne som plockade upp den trofén för andra året i rad.
Kane är en klassisk nia, men förra säsongen droppade han ner i planen mer för att överlappa med yttrarna. Kane och Son bildade ett starkt anfallsvapen för Spurs förra säsongen, och båda är på toppen av sina karriärer. Kane är favorit till att vinna skytteligan igen och har som nämnt redan vunnit den tre gånger redan.

Spela på Kane som skytteligavinnare här


Köp Viaplay

TVmatchen

Premier League

De vinner Premier League (enligt oddsen)