TVmatchen.nu TVmatchen.nu
 • 31 ons
 • 1 idag
 • 2 fre
 • 3 lör
 • 4 sön
 • 5 mån
 • 6 tis
 • 7 ons
 • 8 tor
 • 9 fre
 • 10 lör
 • 11 sön
 • 12 mån
 • 13 tis

Premier League på TV och stream

Premier League på stream och TV hos TVmatchen idag och framåt. Här hittar du spelprogram, livescore och TV-tider till alla matcher för Premier League 2022/2023.

Ligan börjar den 5 augusti 2022 och avslutas den 23 maj 2023. Regerande mästarna Manchester City går in till säsongen med favoritskapet om att kunna försvara titeln men kommer ställas mot tufft motstånd i form av bland annat Liverpool, Manchester United och Chelsea.

Nedan hittar du alla Premier League-matcher som visas på tv och stream under hela säsongen.


Det finns inga kommande event för Premier League. Se andra sändningar under Fotboll.

Premier League - världens mest populära liga

Världens mest följda fotbollsliga, Premier League, är enligt många också den liga som bjuder på den allra bästa fotbollen. Intresset för den engelska ligafotbollen har alltid varit stor hos det svenska folket och majoriteten har ett eller flera lag som de följer lite extra ifrån Premier League. Vill du vara säker på att inte gå miste om någon match ifrån Premier League använder du med fördel TVmatchen.nu, där det erbjuds tablå för samtliga TV-sända matcher både i mobilen och datorn.

När startar Premier League 22/23?

Premier League 2022/23 startade den 6e augusti 2022 och avslutas den 28e maj 2023.

Hur ser en Premier League-säsong ut?

En vanlig säsong i Premier League pågår från augusti til maj varje år. Alla 20 lag möter varandra två gånger, en gång hemma och en gång borta. Efter 38 omgångar avgörs det vem som blir säsongens mästare, vem som kvalificerar sig til spel i Europa, och vem som åker ner till Championship.

Klubbar i Premier League har möjlighet att värva och sälja spelare under två perioder per år, en gång under sommaren och en gång i januari. I Premier League, med sitt starka varumärke och stora pengaflöde, omsätts det årligen miljardbelopp på spelarövergångar.

Säsongen 2021/2022

Säsongen 2021/22 vanns av Manchester City som tog sin andra raka titel samt sin fjärde titel på de fem senaste säsongerna. I början av säsongen var det Chelsea som startade starkt och ledde ligan fram till september. Chelsea tappade sedan ligaledningen mot Manchester City när lagen ställdes mot varandra på Stamford Bridge. När Manchester City väl hade tagit förstaplatsen i tabellen så släppte dem inte taget om den. Chelsea föll ifrån den absoluta toppen och Liverpool tog över som den största utmanaren. Liverpool tog igen det försprång som Manchester City byggt upp i slutet av säsongen och kom mycket nära att gå om och sno förstaplatsen. Inför den sista ligaomgången skiljde det enbart en poäng mellan City på förstaplatsen och Liverpool på andraplatsen. Båda lagen gjorde jobbet i sista omgången och vann sina sista matcher vilket betydde att Manchester City kröntes till mästare efter en spännande säsong. Premier League 2022/2023 kommer att bli mycket intressant och upplagt för dramatik. Du hittar alla TV-tider och all information på TVmatchen.

Premier League historia och bakgrund

Den engelska toppdivisionen sparkades igång för första gången år 1888. År 1992 tog vad vi kallar Premier League form, detta i samband med en restaurering av den engelska ligafotbollen i hopp om att komma ikapp de övriga europeiska ligorna, främst Serie A och La Liga, vad gäller intäkter och åskådare. Idag är Premier League utan tvekan den mest inkomstdrivande och följda fotbollsligan i världen med tittare och intressenter ifrån världen över.

Ligan utgörs av 20 lag ifrån Wales och England. De tre sämst placerade lagen efter varje säsong förflyttas ned till The Championship, som följaktligen ersätts av tre lag ifrån andradivisionen. De fyra bäst placerade lagen i Premier League efter varje säsong är kvalificerade för spel i nästa säsongs Champions League. Laget på femteplats är klart för Europa League, så även lagen på plats sex och sju beroende på vad som sker i de inhemska cuperna. En säsong pågår i regel från augusti till maj, varje lag spelar 38 matcher.

Rekord i engelsk fotboll

Everton är det lag som har gjort flest säsonger i den högsta divisionen av engelsk fotboll. Everton har bara missat fyra säsonger sedan 1888!

Manchester United är det lag som har vunnit Premier League flest gånger med sina tjugo titlar. Liverpool har vunnit ligan näst flest gånger med sina nitton titlar. Ligans bästa lag de senaste tio åren har utan tvekan varit Manchester City som är regerande mästare. Manchester City har vunnit sex titlar de senaste tio säsongerna och har sammanlagt åtta genom historien.

Chelsea är ett annat lag som också haft stor framgång sedan början av 2000-talet. Även Arsenal och Tottenham har också varit med och slagits i toppen av tabellen. Utöver dessa storlag har även Leicester tagit ett ligaguld 2016, något ingen trodde på förhand.

De största spelarna i Premier League

Premier League har varit världens största och bästa liga de senaste femton-tjugo åren och de som har följt ligan sedan sekelskiftet har fått se några otroliga spelare i ligan. Här tar vi en titt på några av ligans legendarer:
Gareth Barry - Gjorde hela 653 framträdanden i Premier League. Rekordhållaren har spelat för Aston Villa, Manchester City, Everton och West Bromwich Albion.

Ryan Giggs - Dominerade sin vänsterkant för Manchester United i flera år. Walesaren gjorde sin debut för "The Red Devils" 1991 och hann under sin tid vara med och vinna tretton ligaguld.

Frank Lampard - Chelseas främsta målskytt genom tiderna. Med 211 mål på 13 säsongder ses han som en av de största mittfältsspelarna i sin generation.

Alan Shearer - Gjorde 283 mål i den engelska högstadivisionen. Med 11 hattrick nådde han upp till 422 mål i karriären.

Wayne Rooney - Håller rekordet för flest mål i det engelska landslaget och i Manchester United. Wayne Rooney har vunnit mer eller mindre allt man kan vinna inom england och europeisk klubbfotboll.

Cristiano Ronaldo - Är av många ansedd som den bästsa fotbollsspelaren genom tiderna.Han har vunnit Ballon d’Or fem gånger, det största individuella priset en manlig fotbollsspelare kan vinna. Ronaldo har vunnit sex mästerskap i tre olika land samt så har han vunnit Champions League fem gånger. För nästan tio år sedan var Ronaldo den dyraste övergången när han gick från Manchester United til Real Madrid för cirka 94 miljoner euro. I övergångsfönstret sommaren inför säsongen 21/22 kom han tillbaka till Manchester United.

Premier League top scorers skyttekungar de senaste säsongerna


2021/22 - Mohamed Salas och Heung-Min Son - 23 mål
2020/21 - Harry Kane - 23 mål
2019/20 - Jamie Vardy - 23 mål
2018/19 - Mohamed Salah, Pierre Emerick Aubameyang och Sadio Mané - 22 mål
2017/18 - Mohamed Salah - 32 mål
2016/17 - Harry Kane - 29 mål
2015/16 - Harry Kane - 25 mål
2014/15 - Sergio Agüero - 26 mål
2013/14 - Luis Suárez - 31 mål

Svenska spelare i Premier League

Den svenska representationen i Premier League har pendlat mellan bra och obefintlig genom åren. Bland de mest framträdande svenska spelarna i Premier League hittar vi Niclas Alexandersson, Jesper Blomqvist, Johan Elmander, Sebastian Larsson, Olof Mellberg, Jonas Olsson, Fredrik Ljungberg, Henke Larsson och Zlatan Ibrahimovic.

Lag i Premier League 2022/23

Premier League på TV och stream

I svensk TV är det Viasat som tillhandahåller Premier League-sändningarna sedan flera år tillbaka. Matcherna spelas framförallt på helgen men det förekommer även omgångar som spelas mitt i veckan. Sedan en tid tillbaka är det inte möjligt att se mer än en match när starttiden är densamma på flertalet kamper. För dig som önskar att se en match som inte sänds live erbjuder streamingtjänsten Viaplay repriser utav samtliga Premier League-matcher.