TVmatchen.nu TVmatchen.nu
 • 11 tor
 • 12 idag
 • 13 lör
 • 14 sön
 • 15 mån
 • 16 tis
 • 17 ons
 • 18 tor
 • 19 fre
 • 20 lör
 • 21 sön
 • 22 mån
 • 23 tis
 • 24 ons

Premier League på TV och stream

Premier League på stream och TV hos TVmatchen idag och framåt. Här hittar du spelprogram, livescore och TV-tider till alla matcher för Premier League 2022/2023.

Ligan börjar den 5 augusti 2022 och avslutas den 23 maj 2023. Regerande mästarna Manchester City går in till säsongen med favoritskapet om att kunna försvara titeln men kommer ställas mot tufft motstånd i form av bland annat Liverpool, Manchester United och Chelsea.

Nedan hittar du alla Premier League-matcher som visas på tv och stream under hela säsongen.

13 aug

Imorgon, lördag

13:30

Aston Villa – Everton FC

Premier League

16:00

Arsenal FC – Leicester City

Premier League

16:00

Southampton FC – Leeds United

Premier League

16:00

Brighton Hove Albion – Newcastle United

Premier League

16:00

Manchester City – AFC Bournemouth

Premier League

16:00

Wolverhampton Wanderers – Fulham FC

Premier League

18:30

Brentford FC – Manchester United

Premier League

14 aug

söndag

15:00

Nottingham Forest – West Ham United

Premier League

17:30

Chelsea FC – Tottenham Hotspur

Premier League

15 aug

måndag

21:00

Liverpool FC – Crystal Palace

Premier League

20 aug

lördag

13:30

Tottenham Hotspur – Wolverhampton Wanderers

Premier League

16:00

Leicester City – Southampton FC

Premier League

16:00

Crystal Palace – Aston Villa

Premier League

16:00

Fulham FC – Brentford FC

Premier League

16:00

Everton FC – Nottingham Forest

Premier League

18:30

AFC Bournemouth – Arsenal FC

Premier League

21 aug

söndag

15:00

Leeds United – Chelsea FC

Premier League

15:00

West Ham United – Brighton Hove Albion

Premier League

17:30

Newcastle United – Manchester City

Premier League

22 aug

måndag

21:00

Manchester United – Liverpool FC

Premier League

Premier League - världens mest populära liga

Världens mest följda fotbollsliga, Premier League, är enligt många också den liga som bjuder på den allra bästa fotbollen. Intresset för den engelska ligafotbollen har alltid varit stor hos det svenska folket och majoriteten har ett eller flera lag som de följer lite extra ifrån Premier League. Vill du vara säker på att inte gå miste om någon match ifrån Premier League använder du med fördel TVmatchen.nu, där det erbjuds tablå för samtliga TV-sända matcher både i mobilen och datorn.

Säsongen 2021/2022

Säsongen 2021/22 vanns av Manchester City som tog sin andra raka titel samt sin fjärde titel på de fem senaste säsongerna. I början av säsongen var det Chelsea som startade starkt och ledde ligan fram till september. Chelsea tappade sedan ligaledningen mot Manchester City när lagen ställdes mot varandra på Stamford Bridge. När Manchester City väl hade tagit förstaplatsen i tabellen så släppte dem inte taget om den. Chelsea föll ifrån den absoluta toppen och Liverpool tog över som den största utmanaren. Liverpool tog igen det försprång som Manchester City byggt upp i slutet av säsongen och kom mycket nära att gå om och sno förstaplatsen. Inför den sista ligaomgången skiljde det enbart en poäng mellan City på förstaplatsen och Liverpool på andraplatsen. Båda lagen gjorde jobbet i sista omgången och vann sina sista matcher vilket betydde att Manchester City kröntes till mästare efter en spännande säsong. Premier League 2022/2023 kommer att bli mycket intressant och upplagt för dramatik. Du hittar alla TV-tider och all information på TVmatchen.

Premier League historia och bakgrund

Den engelska toppdivisionen sparkades igång för första gången år 1888. År 1992 tog vad vi kallar Premier League form, detta i samband med en restaurering av den engelska ligafotbollen i hopp om att komma ikapp de övriga europeiska ligorna, främst Serie A och La Liga, vad gäller intäkter och åskådare. Idag är Premier League utan tvekan den mest inkomstdrivande och följda fotbollsligan i världen med tittare och intressenter ifrån världen över.

Ligan utgörs av 20 lag ifrån Wales och England. De tre sämst placerade lagen efter varje säsong förflyttas ned till The Championship, som följaktligen ersätts av tre lag ifrån andradivisionen. De fyra bäst placerade lagen i Premier League efter varje säsong är kvalificerade för spel i nästa säsongs Champions League. Laget på femteplats är klart för Europa League, så även lagen på plats sex och sju beroende på vad som sker i de inhemska cuperna. En säsong pågår i regel från augusti till maj, varje lag spelar 38 matcher.

Vem har flest ligatitlar i PL?

Flest ligatitlar genom historien har Manchester United som vunnit ligan hela 20 gånger, därefter hittar vi Liverpool med 19 titlar och Arsenal med 13 stycken. Under senare år har dessa lag, tillsammans med Chelsea, Manchester City och Tottenham bildat något av ett toppskikt i ligan. Laget som vunnit flest titlar under den senaste 10-årsperioden är Manchester City, en klubb som efter stora investeringar kommit att bli en mycket framgångsrik förening. Det är sällan skrällar sker när det kommer till vinnare av Premier League, men säsongen 2015/16 var en säsong som gått till historien som en av de mest chockerande någonsin. Inte var det Manchester City som vann titeln, inte heller Chelsea, av alla klubbar var det Leicester City som drog det längsta stråt och titulerade sig som mästare när säsongen avslutades.

Klubbar i Premier League har möjlighet att värva och sälja spelare under två perioder per år, en gång under sommaren och en gång i januari. I Premier League, med sitt starka varumärke och stora pengaflöde, omsätts det årligen miljardbelopp på spelarövergångar.

Premier League top scorers skyttekungar de senaste säsongerna


2021/22 - Mohamed Salas och Heung-Min Son - 23 mål
2020/21 - Harry Kane - 23 mål
2019/20 - Jamie Vardy - 23 mål
2018/19 - Mohamed Salah, Pierre Emerick Aubameyang och Sadio Mané - 22 mål
2017/18 - Mohamed Salah - 32 mål
2016/17 - Harry Kane - 29 mål
2015/16 - Harry Kane - 25 mål
2014/15 - Sergio Agüero - 26 mål
2013/14 - Luis Suárez - 31 mål

Svenska spelare i Premier League

Den svenska representationen i Premier League har pendlat mellan bra och obefintlig genom åren. Bland de mest framträdande svenska spelarna i Premier League hittar vi Niclas Alexandersson, Jesper Blomqvist, Johan Elmander, Sebastian Larsson, Olof Mellberg, Jonas Olsson, Fredrik Ljungberg, Henke Larsson och Zlatan Ibrahimovic.

Premier League på TV och stream

I svensk TV är det Viasat som tillhandahåller Premier League-sändningarna sedan flera år tillbaka. Matcherna spelas framförallt på helgen men det förekommer även omgångar som spelas mitt i veckan. Sedan en tid tillbaka är det inte möjligt att se mer än en match när starttiden är densamma på flertalet kamper. För dig som önskar att se en match som inte sänds live erbjuder streamingtjänsten Viaplay repriser utav samtliga Premier League-matcher.