chelsea managers stamford bridge Stamford Bridge - Chelseas hemmaplan. (Photo by IAN KINGTON / AFP)

De vinner Premier League 2021 / 2022 (enligt oddsen)

Oddsen i Premier League är satta och nu är vi inte långt ifrån att säsongen drar igång igen. Sommaren har som vanligt gått alldeles för snabbt och nu är vi halvvägs in i augusti. En del argumenterar för att det här är den bästa tiden på året, och det ligger något i det – sommar, sol (ibland) och ligastart. Här är oddsen på vilka som vinner ligan den här säsongen.

Tottenham – 41 gånger pengarna

Efter att Mourinho fått gå på plankan under säsongen var det 29-årige Ryan Mason som fick axla ansvaret fram till en ny manager hittats. Ryktena var många men det slutade med att Wolverhamptons Nuno Espirito Santo var mannen för jobbet. Vi får se om det blir ett steg upp eller ner i fotbollsskiktet. Klart är dock att en del trotjänare lämnar skutan. Lamela, Alderweireld är väl de mest namnkunniga av de som drar. Det har även snackats om att Harry Kane är på väg till någon av Manchesterklubbarna.

In: Bryan Gil

Ut: Erik Lamela, Toby Alderweireld, Danny Rose

Spela på Premier League hos Betsson


Manchester United – 7.5 gånger pengarna

Uniteds säsong gick mellan succé och fiasko. Några tunga förluster här, några starka vinster där. Hursomhelst så slutade de på en andra plats förra året och det ska inte viftas bort. Och här har vi ett lag som satsar. Det är inte ens augusti än och man har redan plockat in Jadon Sancho från Dortmund samt Raphael Varane från Real Madrid. Man förlängde även Ole Gunnars kontrakt av bara farten. Men frågan om det är rätt man på rätt plats när det gäller att träna United – eller om han fick förlängt för att klubben ska försöka övertyga Erling Håland att komma till den röda delen av United.

Hur långt går Manchester United i år?

In: Raphael Varane, Jadon Sancho

Ut: Sergio Romero

Spela på Manchester United hos Betsson


Liverpool – 6 gånger pengarna

Liverpool följde upp en succésäsong med en rätt platt sådan. Men mycket kan ursäktas med skador. Van Dijk gick sönder tidigt i ett derby och skador gäckade större delen av startelvan, framför allt defensiven. Laget lyckades i sista stund ta sig upp i topp fyra och slutade på tredje plats efter en tung säsong. Ett möjligtvis tungt tapp för laget är mittfältaren Wijnaldum som lämnade Merseyside för Paris och PSG.
För att stärka upp defensiven ytterligare har man värvat in Ibrahima Konaté som har mycket förväntningar på sig.

Kan man utmana om titeln igen i år?

In: Ibrahima Konaté

Ut: Georginio Wijnaldum, Harry Wilson,Taio Awoniyi

Spela på Liverpool hos Betsson


Chelsea – 6 i odds

Vilken fascinerande säsong Chelsea hade förra året. Man gick in i säsongen med många starka förstärkningar och Lampard skulle kriga i toppen. Så blev det inte och de dyra förvärven såg rentav bleka ut. Frank Lampard fick gå i januari efter 18 månader på posten och in kom Thomas Tuchel med ny energi och man får väl säga att det blev succé så gott som direkt. Laget blev ett vinnande lag och tog sig till FA-cupfinal, som man dock förlorade mot Leicester. I ligan slutade man på en fjärdeplats trots den svaga starten.

Men framför allt så är det Champions League-triumfen som är den stora bragden. Man tog sig till final efter att ha mött Atletico Madrid, Porto och Real Madrid. Väl i final väntade City och tungt favoritskap på Cityzens. Men 1-0 från Havertz gjorde att Chelsea till slut fick lyfta bucklan igen. Senast de vann Champions League var med Roberto di Matteo, även han en tränare som fick ta över ansvaret under säsongen.

Blir Chelsea ännu bättre den här säsongen?

In: –

Ut: Fikayo Tomori, Victor Moses, Olivier Giroud

Spela på att Chelsea vinner Premier League hos Betsson


1. Manchester City – 1.72 i odds – favorit till att vinna Premier League 2021 / 2022

Förra säsongen var det säsongen som City skulle göra det – ligan, FA-cupen, ligacupen och Champions League. Man var inte långt ifrån, men det slutade med två av fyra titlar. Man föll platt i Champions League-finalen mot Chelsea, samt blev utslagna i FA-cupsemin, även det mot Chelsea.

Med tanke på truppen och hur dominanta laget har varit de senaste säsongerna är det inte så konstigt att oddset ligger som det ligger, och de är återigen självklara favoriter när de går in i säsongen. Ryktas om att de ska plocka in en anfallare i världsklass för att ersätta klubbikonen Aguero som lämnat för Barca. Sker det så lär oddset dyka ännu mer.

In: Grealish

Ut: Angelino, Eric Garcia, Sergio Aguero

Spela på att City vinner ligan