Eurovision Song Contest 2024 Odds

Varmt välkommen till din komplette guide om betting på Eurovision Song Contest 2024. Här kommer du att hitta allting du behöver veta om betting, odds, förhandsfavoriter och strategi när man spelar på Eurovision hos olika svenska spelbolag. Vi hjälper dig att förstå och analysera oddsen, vi tittar närmare på favoriterna i tävlingen och berättar hur du kan maximera dina vinstchanser under den fantastiska musikveckan som nu väntar i Malmö.

 • Startdatum: Tisdag 7 maj 2024 (semifinal 1)
 • Slutdatum: Lördag 11 maj 2024 (finalen i Eurovision 2024)
 • Tid och sluttid: Finalen i Eurovision Song Contest 2024 inleds klockan 21:00 och pågår fram till 01:00 på natten. Först då vet vi vem som vinner Eurovision i år.
 • Värdstad: Malmö, Sverige (Malmö Arena)
 • Regerande vinnare: Loreen – Tattoo (Sverige)

Eurovision 2024 Final Odds

Eurovision Semifinal Odds

Hur går Eurovision Song Contest till?

Eurovision Song Contest är den internationella tävling som tar fram årets vinnare. Varje deltagande land bestämmer själva hur nomineringsprocessen ser ut i respektive land. I Sverige måste man kvala in till Eurovision genom Melodifestivalen. Det är vinnaren i Melodifestivalen i Sverige som blir det svenska bidraget i Eurovision Song Contest samma år.

Samtidigt finns det länder som inte har några nomineringstävlingar, utan där en expertpanel och jury tar fram det mest lämpliga bidraget. Få andra länder har lika långvariga tävlingar som i Sverige. Däremot skickar länderna nya bidrag till Eurovision varje år och det är respektive lands bidrag som representerar det landet. Totalt är det 37 länder som skickar bidrag till Eurovision Song Contest 2024.

Eurovision Song Contest inleds med två semifinaler. Semifinal 1 och Semifinal 2. De flesta länderna måste tävla med sina bidrag redan i semifinalerna. Det är totalt tio bidrag som går vidare från varje semifinal. Det innebär att totalt 20 bidrag tar sig till finalen. Röstningen i semifinalerna bygger helt och hållet på tittarröster, där varje land delar ut en uppsättning poäng var.

Men det finns också ett antal länder som inte behöver tävla i semifinalerna 2024. Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien och Spanien är direktkvalificerade till finalen. I egenskap av regerande mästare är Sverige, detta år med bidraget Unforgettable med Marcus & Martinus, också klara för final i Eurovision 2024 redan innan semifinalerna drar igång.

Det innebär att totalt 26 länder gör upp i Eurovisions final den 11 maj 2024. Väl i finalen är det röstning som gäller. Röstningen går till som så att varje deltagande land har två olika jurys: en expertjury och tittarjuryn. Det innebär att 1-12 poäng delas ut från de nationella tv-tittarna och 1-12 poäng delas ut från den nationella jurygruppen i det landet. Man får inte rösta på sitt eget bidrag. Det tillkommer också röster från ”Rest of the World”-gruppen, som är länder som inte deltar i Eurovision men som följer och röstar ändå.

Det bidrag som har högst totalpoäng står som vinnare i Eurovision 2024.

Största favoriterna och bästa bidragen i Eurovision 2024

I det här avsnittet tar vi en närmare titt på de bästa bidragen och största favoriterna inför Eurovision Song Contest i Malmö. Vem vinner Eurovision? Det är ingen enkel fråga att besvara, men om man studerar oddsen kan man se att spelbolagen har målat upp Schweiz, Kroatien, Italien, Ukraina och Irland som fem länder vars bidrag håller extra hög nivå.

Men med tanke på att röstningsupplägget är designat som det är i Eurovision 2024 kommer alla bidrag att ha en chans att vinna tävlingen. Det gäller först och främst att nå finalen. Sen behöver man charma stora delar av den europeiska befolkningen, både med sitt uppträdande och med själva låten.

 • Baby Lasagna – Rim tim taga dim (Kroatien) Enligt oddsen hos majoriteten av spelbolagen på Sveriges spelmarknad är det Kroatien som är favoriter till att vinna Eurovision 2024. För att kunna göra det behöver artisten Baby Lasagna först ta sig till final. Marko Purisic, som Baby Lasagnas egentliga namn är, är för första gången i karriären med i Eurovision. Kan hans orutin bli ett problem? Baby Lasagna inleder Eurovision i Malmö med att tävla i den första semifinalen på tisdagskvällen. Låten har blivit väldigt populär och det är anledningen till att spelbolagen håller Kroatien som klara favoriter. Samtidigt har ett kroatiskt bidrag aldrig vunnit Eurovision. Som bäst har man lyckats sluta fyra i tävlingen. Det skedde både 1996 och 1999.
 • Nemo – The Code (Schweiz) The Code med den 24-årige artisten Nemo från Schweiz är ett annat spännande bidrag att hålla ögonen (och öronen) på inför Eurovision Song Contest 2024. Bidraget hör till förhandsfavoriterna och skulle kunna bli Schweiz första vinnare i Eurovision sedan 1988 när världsartisten Celine Dion vann tävlingen. Då sjöng hon den klassiska låten Ne Partez Pas Sans Moi som går varm på Spotify och andra musiktjänster än idag. Nemo går in i den andra semifinalen, som hålls torsdagen den 9 maj 2024. För att kunna vinna Eurovision 2024 behöver han nå final först och främst. Det ska bli intressant att se hur Europa förhåller sig till hans låt och om den går hem i stugorna.
 • Angelina Mango – La Noia (Italien) Italien är direktkvalificerade till final i Eurovision Song Contest 2024, tillsammans med andra stora länder som Tyskland, Spanien, Frankrike och Storbritannien. Sverige har också en direktplats i finalen tack vare Loreens vinst i tävlingen förra året. Årets italienska bidrag är låten La Noia, som sjungs av artisten Angelina Mango. Den 23-årige sångerskan har bara varit aktiv artist i ett par år. Så sent som 2020 fick hon sitt stora genombrott och hennes förhoppning är att få ett stort internationellt genomslag tack vare Eurovision. Italien vann Eurovision så sent som 2021, när det uppmärksammade rockbandet Måneskin vann med låten Zitti e Buoni. Det var Italiens tredje vinst i historien. Man vann också 1964 och 1990.

Hur bettar man på Eurovision Song Contest 2024?

Det är väldigt enkelt att betta på Eurovision Song Contest 2024. För den som har erfarenhet av att spela betting på andra evenemang och sporter är det ingen större skillnad. Det finns mängder av Eurovision odds hos spelbolag på den svenska spelmarknaden.

För den som inte har erfarenhet av betting sedan tidigare ska vi nu gå igenom hur man hittar olika Eurovision odds och vad man behöver göra för att kunna spela betting på Eurovision Song Contest 2024. Det finns odds på många olika saker, till exempel vem som ska vinna och hur långt Sverige kommer i tävlingen.

Låt oss nu guida dig igenom hur du kan betta på Eurovision – steg för steg:

 1. Först och främst behöver du välja ett spelbolag att spela hos. Jämför olika spelbolag och hitta ett spelbolag som erbjuder odds på Eurovision 2024. Du kan också jämföra spelbolagens övriga utbud, produkt och bonuserbjudande.
 2. När du har valt spelbolag surfar du in på sajten. Registrera dig eller logga in direkt med mobilt bankID för att kunna spela.
 3. När du har loggat in kan du göra din första insättning. Vanliga betalningsmetoder på den svenska spelmarknaden är Swish och Trustly.
 4. I samband med din första insättning kan du också hämta en välkomstbonus hos många spelbolag. Läs igenom bonusvillkoren noga för att veta vad du behöver göra att bonusen ska aktiveras.
 5. När du har bekräftat och genomfört din insättning kommer du att ha pengar på spelkontot. När du har ett positivt saldo kan du placera bets på olika spel, exempel på att Marcus & Martinus vinner Eurovision.
 6. Klicka dig fram till odds/betting på spelsajten och välj Eurovision som kategori. Ett enkelt sätt att hitta rätt är att använda sökfunktionen. Då kommer du direkt till sajtens Eurovision odds.
 7. Hitta ett spel som du vill lägga. Klicka på oddset och välj en lämplig insats. Bekräfta spelet för att placera spelkupongen!

För att vinna på betting gäller det att veta vad man gör. Det finns ett element av tur i all betting, men samtidigt bygger odds på sannolikhet och för att överlista oddsen krävs skicklighet. Det finns ett antal tips som kan vara bra att känna till för att ha bästa möjliga chans att bli en spelare som vinner på Eurovision.

 • Analysera oddsen med noggrannhet: Det är viktigt att analysera odds och jämföra odds hos olika spelbolag innan man spelar. Dels för att bilda sig en uppfattning om sannolikheten för varje spel, men också se till att man spelar på det högsta tillgängliga oddset.
 • Välj rätt spelbolag med bra odds, bonus och utbud: Som ny spelare har du friheten att kunna spela hos vilket spelbolag du vill. Hela spelmarknaden i Sverige är öppen för dig. Välj ett spelbolag som har ett bra utbud, erbjuder höga odds och som har en bra välkomstbonus som nya spelare kan aktivera.
 • Sprid dina risker när du spelar på odds: Det finns många olika Eurovision odds och för den som vill bli lyckosam inom bettingvärlden gäller det att sprida sina risker. Hitta flera olika spelvarianter och odds att spela på, för att öka dina chanser att vinna och minska dina risker att förlora.
eurovision

Eurovision 2024 odds – bästa spelbolagen

Det finns odds på Eurovision Song Contest 2024 hos många spelbolag, men det är några spelbolag som tar musiktävlingen på större allvar och som erbjuder fler och bättre Eurovision odds till sina kunder. Låt oss titta närmare på några spelbolag som vi rekommenderar för att betta på Eurovision 2024.

 • Expekt: 100% upp till 1 500 kronor i bonus för nya kunder Expekt är ett klassiskt svenskt spelbolag som har funnits under lång tid, men som på senare år har tagit ett omtag och förbättrat hela sin verksamhet. Det märks på många saker. Det är ett perfekt spelbolag för den som vill spela på Eurovision odds. Man har nämligen anpassat sitt utbud till svenska spelare och som bekant är både Eurovision och Mello två stora saker bland svenskar. Dessutom får nya kunder en stor välkomstbonus!
 • LeoVegas: 100 kronor gratisspel för nya kunderLeoVegas är spelbolaget för dig som vill betta i mobiltelefonen. Man har valt att satsa hårt på att bli ett mobilbaserat spelbolag, även om det fortfarande går att spela via en dator. Men mobila enheter är extra lämpliga för LeoVegas. Utbudet är också trevligt, framförallt på Eurovision. Dessutom får nya kunder ett gratisspel på 100 kronor som man kan använda för bets på Eurovision i Malmö.
 • Betinia: 120 kronor gratisspel för nya kunder Har du aldrig spelat hos Betinia tidigare? Då kan du hämta ett gratisspel på 120 kronor som kan användas på Eurovision Song Contest eller någon annan form av betting. Spelbolaget är modernt och relativt nystartat, med fokus på en bra spelupplevelse utan krångel. Logga in direkt med mobilt bankID för att spela hos Betinia.

FAQ – vanliga frågor & svar om odds på Eurovision

Kan jag spela på vem som vinner Eurovision Song Contest 2024?

Ja, det går att spela på vinnaren i Eurovision 2024 hos många spelbolag på den svenska spelmarknad. Enligt oddsen är Kroatien, Schweiz och Italien tre av förhandsfavoriterna till att vinna musiktävlingen i Malmö, men det går självklart att spela på alla nationer som ställer upp med ett musikbidrag i årets Eurovision.

Finns det några specialerbjudanden och bonusar på Eurovision?

Ja, många spelbolag erbjuder fantastiska bonusar och välkomsterbjudanden till nya kunder inför Eurovision Song Contest. Om du inte har registrerat ett konto och hämtat en bonus tidigare kan du hämta bonusar hos exempel Expekt, Betinia och LeoVegas. Läs mer på vår sajt!

Kan man spela livebetting på Eurovision 2024?

Ja, det går att spela livebetting på Eurovision Song Contest hos många spelbolag. Musiktävlingen inleds redan tisdagen den 7 maj 2024, när den första semifinalen hålls. Därefter hålls den andra semifinalen två dagar senare, torsdagen den 9 maj 2024. Finalen avgörs lördagen den 11 maj 2024. Då går det att spela på liveodds från Eurovision.

Finns det några specialerbjudanden och bonusar på Eurovision?

Ja, många spelbolag erbjuder fantastiska bonusar och välkomsterbjudanden till nya kunder inför Eurovision Song Contest. Om du inte har registrerat ett konto och hämtat en bonus tidigare kan du hämta bonusar hos exempel Expekt, Betinia och LeoVegas. Läs mer på vår sajt!

Kan man spela livebetting på Eurovision 2024?

Ja, det går att spela livebetting på Eurovision Song Contest hos många spelbolag. Musiktävlingen inleds redan tisdagen den 7 maj 2024, när den första semifinalen hålls. Därefter hålls den andra semifinalen två dagar senare, torsdagen den 9 maj 2024. Finalen avgörs lördagen den 11 maj 2024. Då går det att spela på liveodds från Eurovision.