David Thorstensson

David Thorstensson

Välkommen till VamosRafa.se. Bloggen där jag, David Thorstensson skrivit om tennis i snart 16 år. Redan 2008 startade jag den här bloggen vilket borde göra den till en av Sveriges äldsta inom sportkategorin. Då egentligen bara för att se hur det fungerade att starta en blogg, men när det började komma läsare, och det visade sig vara extremt roligt att skriva, gick det inte att sluta.

För det är kul med tennis. För det är tennis som det handlar på här på bloggen. Visst kan jag sväva ut lite ibland, jag älskar i stort sett all sport. Men att avhandla det som händer i tennisvärlden, det är det som kan förväntas på VamosRafa.

Vem är då jag?

David som sagt, 40 år gammal, har min bas utanför Uppsala, och har jobbat med skrivande och grejer kopplade till sport och betting under i princip hela mitt liv. Bortsett från de senaste åren möjligen då jag byggt upp ett ganska stort företag inom en helt, helt annan bransch. Sport är emellertid det enda som verkligen är roligt här i världen och därmed lär jag aldrig släppa vare sig sporten eller skrivandet. Det är helt enkelt för intressant.

Varför tennis då? Det är en fråga jag ofta får. Har jag någon bakgrund inom tennisen? Absolut ingen. Det närmaste man kan komma är att jag i unga år var en av Sverige bästa pingisspelare. Pingis och tennis, relativt närbesläktat, men min första kontakt med tennisen kom i stället i ung vuxen ålder när jag började hitta det fantastiska i att det spelas tennis i stort sett dygnet runt. Varför ska man sitta och vänta på en fotbolls- eller ishockeymatch när man kan följa tennismatcher precis hela tiden liksom? I takt med att jag började följa tennisen mer och mer fann jag också sporten mer och mer fascinerande och framför allt den taktiska biten av spelet. Jag älskar att försöka förstå varför en match faller ut som den gör. Att den här tiden, för 20 år sen, dessutom var starten av tennisens absoluta storhetstid med spelare som Roger Federer och senare Rafael Nadal och Novak Djokovic hjälpte förstås också till. Några år senare fick vi dessutom en svensk i toppen i form av Robin Söderling vilket gjorde det ännu mer intressant att följa.

Nu, 2024, heter toppspelarna i stället Jannik Sinner och Carlos Alcaraz, tillsammans med Djokovic så klart och jag tror att tennisen har all potential att snart komma in i en riktig storhetstid igen. En storhetstid som jag då hoppas att ni vill följa med mig i bevakningen av.

Slutligen, varför namnet? Varför VamosRafa.se?

Svaret är ganska tråkigt. Namnet valdes helt på måfå utan att vara genomtänkt när jag startade bloggen som ett infall. Sen har jag aldrig velat ändra det. Men jodå, Nadal var, och är, definitivt en av mina favoritspelare, inget snack om den saken.

 • Inför Djokovic-Musetti – Semifinal i Wimbledon

  Inför Djokovic-Musetti – Semifinal i Wimbledon

  Semifinal nummer två från Wimbledon och här ska den försnackas. 18:30 Novak Djokovic-Lorenzo Musetti 1,11-6,20 Bethard Jag trodde ett tag att Djokovic skulle droppa under 1,10 i odds här men det verkar som att han stannar strax ovanför hos Bethard i alla fall. Men det är saftigt. Eller osaftigt, ska man väl kanske säga. Att……


 • Inför Alcaraz-Medvedev – Semifinal i Wimbledon

  Inför Alcaraz-Medvedev – Semifinal i Wimbledon

  Nu ni. Nu börjar det bli bra här. Och viktigt. Det är dags för semifinaler i Wimbledon och här kommer försnacket. 14:30 Carlos Alcaraz – Daniil Medvedev 1,28-3,55 Bethard Minns ni matchen förra året? Inte många gör nog det. För det gick så snabbt. Och bar så ruskigt ospännande. Vi kan väl börja dagen här,……


 • Semifinalklart i Wimbledon – Djokovic den stora vinnaren

  Semifinalklart i Wimbledon – Djokovic den stora vinnaren

  Kan man vara den största vinnaren utan att ens behöva spela? Om man är tidernas bästa tennisspelare så kanske man samlat ihop till den möjligheten, vem vet. Det är semifinalklart i Wimbledon där Carlos Alcaraz och Daniil Medvedev blev klara redan under tisdagen och under onsdagen fyllde Novak Djokovic och Lorenzo Musetti. Alcaraz mot Medvedev……