Djokovic är borta från Franska öppna. Vinner han Wimbledon trots allt, Djokovic?

Fint odds på att Djokovic vinner Wimbledon

Såg ni? Klippet på Djokovic inne i vår Facebookgrupp Tennisen? Om inte, gå dit och kolla på det. Eller så kan jag så klart berätta för er.

Djokovic ser ut att komma till start i Wimbledon

Djokovic har under dagen lagt ut ett videoklipp där han redan ser ut att vara i mer eller mindre full fysiskt träning efter sin operation. Han har ett par små plåster på ena knät, men han sitter och cyklar, studsar omkring, och kör även mer eller mindre tung styrketräning med just det benet som ska vara skadat.

Wimbledon är inte mindre än drygt två veckor bort och jag tycker det är bombtydligt. Det är helt omöjligt att inte tolka det här som att han kommer till start i Wimbledon. Något jag trott hela tiden, för jag tror inte att det här var någon allvarlig skada överhuvudtaget. Han ville statuera ett exempel, att han tyckte att banorna i Franska öppna var dåliga, och så passade han på att göra något i knät som han mycket väl kan ha haft med sig in till turneringen. Och nu när han redan är igång och tränar en vecka senare, man får väl säga att jag får vatten på min kvar.

Så, vad gör vi då av detta?

Jo, vi noterar att Djokovic just nu står i ett ruggigt högt odds på att vinna Wimbledon hos Bethard.

Riktigt fint odds på Djokovic hos Bethard

Djokovic vinner Wimbledon – 4,50 Bethard

Man kan väl börja med att bara lägga den här. Han har vunnit Wimbledon sju gånger. Inte relevant, men lite konstigt att inte säga det.

Jag är den första att säga att jag inte tror att Djokovic är riktigt lika bra som Sinner eller Alcaraz längre. Han kan definitivt utmana dem, men jag tror inte han är lika bra.

Om det varit ett vanligt underlag, vill säga.

Nu är det gräs. Det är inget snack om att gräs är det underlag där Djokovic varit mest överlägsen under åren och jag tror att det betyder ännu mer nu när han eventuellt blivit lite sämre på andra underlag samtidigt som de andra blivit bättre. Men gräs, där kan han hålla i lite längre.

Lägg därtill att det är helt uppenbart att det bara finns två rejäla konkurrenter. Sen kan det skrälla på gräs, men det är Sinner och Alcaraz som gäller. Jag har gett Zverev nån slags möjlighet tidigare. Medvedev, man vet aldrig. Möjligen någon mer men Sinner och Alcaraz är klara favoriter, även när man tittar på oddsen. Men hur bra är de egentligen på gräs då? Alcaraz gjorde en grym grässäsong resultatmässigt förra året men motsvarande hans spel egentligen resultaten? Lite tveksamt skulle jag i alla fall säga. Sinner borde vara hur bra som helst på gräs, men han har ännu inte riktigt visat det. Jag tycker det är klar fördel Djokovic av underlaget.

Djokovic 4,50. Jag tror han kommer till start. De andra två under 3 gånger pengarna. Jag tycker det är fel. Jag tycker att Djokovic borde vara klart mer betrodd än vad han är nu när det mesta pekar mot att han faktiskt kommer till start.