-->
TVmatchen.nu TVmatchen.nu
 • 22 ons
 • 23 idag
 • 24 fre
 • 25 lör
 • 26 sön
 • 27 mån
 • 28 tis
 • 29 ons
 • 30 tor
 • 31 fre
 • 1 lör
 • 2 sön
 • 3 mån
 • 4 tis

Handboll på TV och stream

Handboll på TV och stream idag

Sverige är en av de största handbollsnationerna i hela världen och har vunnit ett flertal medaljer inom både Handbolls-VM, Handbolls-EM och OS i handboll. Det här har lett till att handboll blivit en väldigt populär sport för de svenskar som är sportintresserade.

Se alla handbollssändningar nedanför:
22 mar

Handboll på TV Igår, onsdag

18:45
18:45
18:45
19:00

Alingsås HK – Hammarby IF

Handbollsligan · Paf Live odds

19:00

Kristianstad HK – Lugi Hf

SHE · Paf Live odds

19:00

If Hallby – Bk Heid

SHE · Paf Live odds

19:00

IK Sävehof – Skara HF

SHE · Paf Live odds

19:00

Skövde Hf – Önnereds Hk

SHE · Paf Live odds

19:00

Höörs HK H65 – Skuru IK

SHE · Paf Live odds

19:00

Kungälv HK – VästeråsIrsta HF

SHE · Paf Live odds

20:45

Orlen Wisla Plock – Hbc Nantes

EHF Champions League · Paf Live odds

23 mar

Handboll på TV Idag, torsdag

18:45

Aalborg Håndbold – Gog Svendborg

EHF Champions League · Paf Live odds

19:00

IFK Skövde HK – IK Sävehof

Handbollsligan · Paf Live odds

19:05

Rhein Neckar Löwen – HSV Hamburg

Bundesliga · Paf 1.28 | 12.00 | 4.80

24 mar

Handboll på TV Imorgon, fredag

25 mar

Handboll på TV lördag

26 mar

Handboll på TV söndag

14:00
14:00
16:00

Borussia Dortmund – Les Neptunes de Nantes

EHF European League · Paf 1.61 | 8.00 | 2.95

16:05

Tsv Hannover Anderten – MT Melsungen

Bundesliga · Paf 1.50 | 9.50 | 3.20

28 mar

Handboll på TV tisdag

18:45

Ystads IF – Kadetten Sh Gcz

EHF Cup · Paf 2.05 | 7.50 | 2.17

18:45
18:45

Aarhus Gf – Fraikin Bm Granollers

EHF Cup · Paf 1.32 | 10.00 | 4.40

20:45
20:45
29 mar

Handboll på TV onsdag

18:45
20:45

Hbc Nantes – Orlen Wisla Plock

EHF Champions League · Paf Live odds

30 mar

Handboll på TV torsdag

18:45
19:05

TBV Lemgo – Rhein Neckar Löwen

EHF Champions League · Paf Live odds

20:45

Gog Svendborg – Aalborg Håndbold

EHF Champions League · Paf Live odds

9 apr

Handboll på TV söndag

14:00

THW Kiel – Sc Magdeburg

Bundesliga · Paf Live odds

Handboll

Handboll på TV

De handbollsfrälsta i Sverige är lyckligt lottade då vi kan följa en mängder olika ligor och turneringar via TV.
Rättigheterna i Sverige är uppdelade mellan framförallt Viaplay och C More men också SVT visar enstaka landskamper då och då.

Som kund hos C More och Viaplay har man dock möjligheten att se alla matcher från ligor och turneringar som Bundesliga, Handbollsligan, SHE, Handbolls-VM och Handbolls-EM.

För att få de senaste uppdateringarna kring var och när en handbollsmatch eller turnering visas på TV är det bara att följa med i TVmatchens tablå, på så vis missar du aldrig en handbollsmatch på TV.

Handboll stream online - Så här gör du

Att streama handboll via dator, telefon eller surfplatta fungerar precis som det gör när man ser handboll på tv. Man får samma möjlighet att hänga med i studiosändningar och evenemangssändningar och har tillgång till svenska kommentatorer och experter.

För att streama en handbollsmatch live går du först in på TVmatchen och hittar den match du vill se på. Därefter klickar du in på den operatör som står angiven brevid matchen i tablån.

När du landar inne på operatörens hemsida öppnar du ett konto och startar din prenumeration, därefter har du full tillgång till spännande handboll som du kan se på datorn, tvn mobilen eller surfplattan.

Logga in eller registrera ett konto hos C More nedanför.

Bland de operatörer som visar handboll på stream i Sverige rekommenderar vi både C More för den som vill se den svenska handbollen då de erbjuder sändningar från alla matcher i Handbollsligan och SHE. Vill man instället följa landslaget samt se Bundesliga, Champions League och European League rekommenderar vi istället Viaplay som visar flest matcher från den svenska landslagskalendern samt alla matcher från världens största ligor och turneringar som Bundesliga och Champions League.

Logga in eller registrera ett konto hos Viaplay nedanför.


Ligor och turneringar inom handbollen

Handbollssäsongen i Sverige sträcker sig från september till maj året därpå. Under dessa månader spelas de inhemska ligorna Handbollsligan samt SHE men också internationella och kontinentala tävlingar som Handbolls-VM och Handbolls-EM som båda spelas vartannat år samt OS vart fjärde år, i dessa nationella tävlingar deltar mer eller mindre alltid de svenska landslagen. Utöver dessa ligor och turneringar finns det stora klubbturneringar som EHF Champions League för både damer och herrar.
En annan liga som drar stort intresse i handbollsvärlden är tyska Bundesliga som är den högst rankade handbollsligan i hela världen, här spelar några av världens bästa handbollsspelare i de mest anrika och mest framgångsrika klubbarna.

Efter tyska Bundesliga som rankas högst finner vi Liga ASOBAL som är den spanska högstadivisionen inom handbollen. Tredje högst rankade ligan är den ungerska högstadivisionen Budapest Bak Férfi Kézilabda Liga och fjärde störst är franska LNH Division 1.

Svenska högstaligan Elitserien/Handbollsligan finner vi först på en trettondeplats på rankingen över europas bästa handbollsligor.

Handbolls-VM på TV

I Handbolls-VM möts världens bästa handbollsnationer i en 32-lags turnering som spelas vartannat år. Handbolls-VM spelas ojämna år och spelades senast 2023 i Sverige och Polen, nästa VM kommer att spelas 2025 i Danmark, Norge och Kroatien.

De trettiotvå lagen delas upp i grupper om fyra lag vardera där alla nationer möter varandra en gång, i gruppspelet ger en vinst två poäng till det vinnande laget, vid oavgjort delar lagen på poängen.

Från gruppspelet löper turneringen vidare till huvudrundan. Här finner vi de tre bästa lagen från varje grupp och åtta grupper blir till fyra grupper om sex lag vardera. I huvudrundan gäller det att hamna på en första eller andraplats för att gå vidare till slutspelet.
I slutspelet möter de fyra gruppettorna grupptvåorna i kvartsfinalerna, vinnarna går vidare till semifinal och därefter till final.

Handbolls-VM går att se i sin helhet på Viaplay som visar alla matcherna via sin streamingtjänst samt majoriteten av matcherna via antingen TV6 och TV10. På Viaplay får man som tittare ta del av relevanta reportage, intervjuer, uppsnack i studio samt matcherna live eller on demand med svenska kommentatorer.

Handbolls-EM på TV

Handbolls-EM är europas kontinentaltävling där de bästa handbollsnationerna från Europa slåss om att bli europeiska mästare i handboll. Senaste Handbolls-EM spelades 2022 i Slovakien och Ungern, ett mästerskap som vi svenskar minns med glädje då det svenska landslaget gick hela vägen och tog guld i en riktig finalrysare mot Spanien.
Nästa Handbolls-EM kommer att spelas i januari 2024 när Tyskland står som värdland. Turneringen kommer bestå av 24 lag som kvalificerar sig via kvalspel. I turneringen delas de 24 länderna upp i sex grupper med fyra lag vardera. Precis som i VM möter sedan lagen varandra en gång, en vinst i gruppspelet ger två poäng medan oavgjort ger en poäng.

Från gruppspelet går alla gruppettor och grupptvåor vidare till huvudrundan där två grupper bildas med sex lag vardera. I huvudrundan gäller det sedan att hamna topp 2 i respektive grupp för att gå vidare till slutspelet. I slutspelet är det först semifinal som gäller där det bestäms vilka lag som går vidare till turneringens final.

Alla matcher från Handbolls-EM visas på Viaplay samt deras linjära kanaler TV6 och TV10. På Viasat får man som tittare ta del av intervjuer, inslag och kommentering på svenska.

Handbollsligan – hur funkar det?

Handbollsligan är Sveriges främsta liga i handboll för herrar. Här spelar sveriges främsta handbollsklubbar som till exempel Redbergslids IK, IK Sävehof, IFK Kristianstad, Alingsås HK och Ystads IF.

Handbollsligan består av fjorton lag från hela Sverige. Under en säsong möter alla lagen varandra två gånger, en gång hemma och en gång borta. Dessa tjugosex omgångar av Handbollsligan spelas mellan september och april. När ligan är färdigspelad går de åtta bästa lagen vidare till slutspelet där det först spelas kvartsfinal sedan semifinal och slutligen final. Alla matchserier spelas över fem matcher där först till tre vinster går vidare till nästa runda. De tre lagen som hamnar på elfte, tolfte och trettondeplats hamnar i ett negativt kvalspel där man möter kvalande lag från Allsvenskan som är divisionen under Handbollsligan, likt slutspelet möter lagen varandra fem gånger i det negativa kvalet.
Laget som hamnar sist i tabellen åker ut ur serien utan någon chans att kvala.

Handbollsligan – Högsta ligan i Sverige för herrar

Hela säsongen från Handbollsligan går att se på C Mores streamingtjänst som visar varenda match, från första ligaomgången till finalen med svensk kommentering. Utöver att kunna se alla matcher på C More streaming så visas utvalda matcher även på C Mores sportkanaler ”Sportkanalen”, ”C More Mix” och ”C More Live”.

SHE Svensk handbollselit – högsta ligan i Sverige för damer

SHE, eller Svensk handbollselit är Sveriges högsta division inom damhandbollen. I SHE ser vi väletablerade damlag som till exempel IK Sävehof, Skuru IK och Höörs HK 65 slåss om titeln som sveriges bästa damlag.
Divisionen består av tolv lag från runtom hela landet. Likt handbollsligan möter alla lag varandra två gånger, hemma och borta. Dessa tjugotvå omgångar spelas mellan september och mars, därefter drar slutspelet igång där ligans åtta främsta lag gör upp i slutspelet. I slutspelet går vinnaren av varje matchserie vidare till nästa omgång, även här är det bäst av fem matcher (eller först till tre vinster) som gäller.

När det kommer till negativt kval i SHE är det bara ett lag som kvalar om att hålla sig kvar i högstadivisionen, laget som hamnar på en elfteplats. Laget som hamnar på en tolfteplats och är sist i tabellen åker ut utan någon chans att kvala sig kvar.

SHE på TV

För att följa matcherna från SHE är det C More som gäller. C More visar alla matcherna från SHE i sin streamingtjänst samt så visar de även utvalda matcher i sina sportkanaler, alla med svensk kommentering.

Bundesliga – Hur funkar det?

I Bundesliga finner vi handbollsvärldens kanske allra mest historiska och bästa lag – THW Kiel. Kiel har dominerat den tyska ligan sedan mitten av 90-talet och har vunnit hela nitton ligatitlar sedan 1994.
Utöver att kunna se Kiel spela handboll vecka ut och vecka in finns det en del andra faktorer som gör Bundesliga spännande. Vi får inte bara se några av världens bästa spelare i Bundesliga utan också många svenskar som spelar i ligan, något som gör att ligan drar en del intresse från svenska tittare.

Bundesliga spelas mellan arton lag och avgörs inte likt den svenska modellen med ligaspel och slutspel utan här spelas det istället som en enkel serie där ligaplaceringen bestäms efter den trettiofjärde omgången.

De trettiofyra omgångarna spelas över en niomånadersperiod mellan september till juni året därpå, sedan börjar slutspelet. Laget som vinner Bundesliga kvalificerar sig sedan till Champions League medans ligatvåan kvalificerar sig till European Leagues gruppspel, ligatrean och ligafyran kvalificerar sig sedan till European Leagues kvalspel.

Bundesliga på TV

Matcherna från Bundesliga visas i Sverige på Viaplays streamingtjänst, här har man som kund möjligheter att se alla matcher från tyska Bundesliga. Vissa utvalda matcher visas även på Viaplays sportkanaler.

EHF Champions League herrar på TV

EHF Champions League är den europeiska handbollens finrum, på samma sätt som Champions League är i fotbollen. Här möts Europas sexton bästa lag i en turnering och slåss om att bli europeiska klubblagsmästare.

För att kvalificera sig till EHF Champions League behöver man först och främst spela i en av de tio bästa ligorna i Europa. Vinnarna av dessa topprankade ligor kvalificerar sig sedan till EHF Champions Leagues gruppspel.
Utöver att vinna sin inhemska liga kan man även ta sig till EHF Champions League genom att kvalificera sig till EHF European League (turneringen som är rankad under Champions League) och därefter ansöka om att få spela i Champions League istället.

I gruppspelet delas de sexton lagen upp i grupper om åtta lag vardera, i gruppspelet möter lagen varandra hemma och borta. Gruppettan och grupptvåan kvalificerar sig direkt till kvartsfinalerna medan grupptreorna, gruppfyrorna, gruppfemmorna och gruppsexorna går in i ett kvalspel för att avgöra vilka av de åtta lagen som ska ta de fyra sista kvartsfinalplatserna.

Gruppspelet i turneringen spelas i februari och mars, därefter inleds kvalspelet i slutet av mars och följs sedan upp av slutspelet som spelas från maj till juni.

Alla matcher från EHF Champions League visas på Viaplays streamingtjänst med svenska kommentatorer, utvalda matcher visas även på Viaplays sportkanaler.

EHF European League herrar på TV

EHF European League är handbollens motsvarighet till fotbollens Europa League. Här spelar lagen som hamnar på andra, tredje och fjärdeplats i Europas bästa ligor samt mästarlag från lägre rankade ligor som till exempel Sverige.

Turneringen löper samtidigt som EHF Champions League men har fler lag som tävlar om trofén.
Turneringen består av tjugofyra lag som är uppdelade i fyra olika grupper. Från de fyra olika grupperna går de fyra bästa lagen vidare till slutspelet där första utslagsrundan är sextondelsfinalerna där vinnarna går vidare till kvartsfinalerna och så vidare.

Alla matcher, från gruppspel i februari till finalen i juni visas på Viaplays streamingtjänst. Utvalda matcher visas även på Viaplays sportkanaler.

EHF Champions League damer på TV

Även på damsidan finns de kvinnliga motsvarigheterna till både Champions League och European League och de fungerar på precis samma sätt som herrarnas versioner.

För att följa världens största handbollsturneringen på klubbsidan behöver man tillgång till Viaplay som visar samtliga matcher från turneringens början till slut. Utöver att visa alla matcher på streamingtjänsten Viaplay visas utvalda matcher på Viaplays sportkanaler.

FAQ

Vilken kanal sänder handboll idag?

För att se vem som sänder handboll idag på TV eller stream kan du scrolla upp till vår tablå över dagens och kvällens handbollsmatcher. Här på TVmatchen ser du alla säsongens matcher från de inhemska ligorna i Sverige och Tyskland samt de största tävlingarna som EHF Champions League och European League samt Handbolls-EM och Handbolls-VM.

När spelar Sverige handboll idag?

Ta en titt i vår tablå inne på TVmatchen för att se när Sveriges herr eller damlandslag i handboll spelar sin kommande match vare sig det gäller träningsmatch, kvalmatch eller en tävlingsmatch i EM eller VM.

Var kan man se Handbolls-EM?

Nästa Handbolls-EM spelas 2024 när Tyskland står som värdland. Turneringen spelas mellan den 10 och 28 januari och kommer att visas på streamingtjänsten Viaplay samt så kommer utvalda matcher att visas i TV6 och TV10.

Var kan man se Handbolls-VM?

Nästa Handbolls-VM spelas 2025 när tre nationer kommer att dela på värdskapet, dessa tre länder är Norge, Danmark och Kroatien. Alla matcher från Handboll-VM 2025 kommer att visas på streamingtjänsten Viaplay samt så kommer utvalda matcher att visas på deras linjära kanaler TV6 och TV10.