• 16 sön
 • 17 idag
 • 18 tis
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lör
 • 23 sön
 • 24 mån
 • 25 tis
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lör

Vinterstudio på TV och stream

Här listar vi tv-sända evenemang från världscupen i alpint, längdskidor och skidskytte. Skidor är lite av en religion hemma i stugorna och vi är många som bänkar oss på helgerna framför Vinterstudion. Precis som vanligt listar vi när sporten, skidor i det här fallet, startar, och inte när studioprogrammen börjar.

Tider, kanaler och åk hittar du i TVmatchens tablå!

Det finns inga aktuella sändningar inom Vinterstudio. Gå till startsidan

Vinterstudio


Alpint - slalom, super-G, störtlopp

Alpin skidåkning, också kallat utförsåkning eller ibland endast "utför" eller "alpint", är en populär sport i Sverige, mycket på grund av våra fjäll och vintrar. För proffsen finns det en del olika sorters grenar så som slalom, storslalom, störtlopp samt super-G.

Längdskidor idag

Folksporten längdskidor har anor långt tillbaka i tiden i Norden, givetvis mycket på grund av klimatet. I tävlingssammanhang så är det olika distanser som gäller, samt olika sorters starter, som till exempel masstart, jaktstart och intervallstart. Stilarna skiljer sig också åt, som sprint, klassisk stil eller fristil.

Skidskytte

Skidskytte kombinerar längdskidor med skytte. De tävlande åker på en bana och stannar till vid stationer för att skjuta. Missade skott resulterar i tidpåslag. Sporten är en fantastisk tv-sport och det är alltid spännande, mycket på grund av skyttet.

Vinterstudion


Då FIS tv-rättigheter nu innehas av NENT Group kommer större delen av vintersporten visas i deras kanaler (TV6, Viasat Vinter och på Viaplay).

Rättigheterna för världscupen och världsmästerskapen i skidskytte ägs av SVT fram till och med 2026. SVT har dessutom köpt in rättigheterna för långloppscupen i längdskidor Ski Classics, också den till och med säsongen 2025–2026.


Om du är en återkommande användare av TVmatchen så vet du att vi fokuserar på när startskotten går för sporteventen. Därför listar vi inte studioprogram, men vi hoppas att i och med att vi listar när tävlingarna startar så hoppas vi att vi kan ge dig ett hum om även när Vinterstudion startar.

Med TVmatchen.nu kommer du enkelt kunna hålla koll på när de svenska åkarna ska ge sig ut i skidspåren eller i skidbacken. Om det så är sprint, störtlopp eller freestyle kommer du att kunna se information rörande kanaler och sändningstider för alla sändningar. Syftet med tjänsten är att du som TV-tittare aldrig mer ska behöva gå miste om ett lopp eller åk igen, oavsett om det handlar om den årliga världscupen eller OS.

Skidor på TV idag

Tablåtiderna som visas ovan har noggrant granskats och sammanställts för att ge dig rätt information. Arbetet med skidsporttablån är ständigt pågående för att ge en så aktuell tablå som möjligt, oavsett sena ändringar ifrån TV-bolagen eller tävlingsarrangören. Alla sändningar i tablån visar dig kanal för sändningen, sändningsstart samt vilken turnering eller cup som eventet tillhör. Endast livesändningar kommer att visas och du kan själv välja vilket datum du önskar att se skidsport för, alltifrån gårdagens sändningar till framtida tävlingar.

TV-rättigheter till skidor och vintersport

Då flertalet av sändningarna sänds på både linjär TV och diverse streamingtjänster har TVmatchen.nu inkluderat båda delarna i tablån. SVT, Eurosport, NENTs kanaler och flera andra kanaler med tillhörande playtjänster finns med i kanalutbudet. För sändningar som till exempel alpint kommer du även att kunna läsa om vilket åk som visas då flera av tävlingarna avgörs över två åk i backen. För dig som bara vill se sändningar för en specifik tävling eller alpin gren går det utmärkt att klicka på tävlingsnamnet eller namnet på den valda grenen för att gå vidare till din eftersökta tablå. I tablån ovan finns sporterna skidskytte, alpint, backhoppning, freestyle, längdskidor, skicross och snowboard att se. Det finns med andra ord en hel del skidsport på TV och stream att välja bland.

TVmatchen.nu erbjuder en påminnelsetjänst som du själv kan välja att nyttja på valfri sändning. Du väljer helt enkelt hur lång tid innan sändningsstart du vill få din påminnelse och du kommer till hundra procent inte gå miste om skidsporten på TV som du väntat på. Vill du sprida ordet om denna smarta och mycket användarvänliga tablå för skidsport kan du dela sidan på sociala medier via knappen just ovanför tablån.