TVmatchen.nu TVmatchen.nu
 • 29 ons
 • 30 idag
 • 1 fre
 • 2 lör
 • 3 sön
 • 4 mån
 • 5 tis
 • 6 ons
 • 7 tor
 • 8 fre
 • 9 lör
 • 10 sön
 • 11 mån
 • 12 tis

Allsvenskan på TV och stream

Här på TVmatchen hittar du Allsvenskans kompletta spelschema för säsongen, med alla viktiga datum, TV-tider och kanaler där du kan följa matcherna live via TV eller stream. Serien kickade igång den 1 april och kommer att avslutas den 12 november. Vinnaren av Allsvenskan får chans att kvala till Champions League. Plats nummer 2 och 3 har möjlighet att kvala in till Europa Conference League.

Just nu har Discovery rättigheterna till Allsvenskan och sänder live från samtliga matcher. Du kan förvänta dig spännande och kunniga experter som bjuder på analyser både före och efter matcherna. Sedan den 20 augusti, säsongen 2022, kan du också njuta av alla Allsvenska matcher via TV4 Play & Telia.

Vi arbetar kontinuerligt med att hålla tablån uppdaterad för att erbjuda en smidig och felfri användarupplevelse. Ta del av spänningen och följ dina favoritlag i Allsvenskan 2023!

Det finns inga kommande event för Allsvenskan. Fotboll på TV Schema

Allsvenskan, även känt som Fotbollsallsvenskan - den högsta ligan i fotboll i Sverige

Allsvenskan, den högsta serien i det svenska fotbollssystemet, är en uppgörelse om Lennart Johanssons pokal mellan 16 lag. Även om kvaliteten på fotbollen inte går att jämföra med övriga toppligor som till exempel Premier League och La Liga, är Allsvenskan något annat, något mer. Passion, publikinramningar av högsta klass och en närhet till lagen gör Allsvenskan till en mycket intressant liga att följa på nära håll, både via TV och på plats. Med hjälp av TVmatchen kommer du inte gå miste om en enda Allsvenskan match, oavsett om den visas på linjär TV eller stream. Använd Sveriges största tablåtjänst för sport via datorn och mobilen för att se när ditt favoritlag spelar nästa gång.

När började Allsvenskan spelas?

Året var 1924 när Allsvenskan spelades för första gången någonsin. Idag deltar 16 klubbar ifrån hela Sverige i Allsvenskan. Lagen möter varandra två gånger under en säsong, en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan. Totalt spelar varje lag 30 matcher innan en segrare kan krönas till svenska mästare. Laget som vinner Allsvenskan är kvalificerade till nästa säsongs kvalspel i Champions League, lagen på platserna 2–3 är klara för kval till Europa League. De två sämst placerade lagen efter avslutad säsong förflyttas ned till Superettan, medans laget på 13:e-plats får kvala mot laget på 3:e-plats i Superettan om fortsatt spel i högsta serien.

Mest framgångsrika klubbar i Allsvenskan

Bland de mest framgångsrika klubbarna i Allsvenskans historia hittar vi Malmö FF, IFK Göteborg, IFK Norrköping, Djurgården och AIK. Malmö FF är laget som vunnit flest titlar genom historien och är även det lag som under senare år lyckats hävda sig ute i Europa.

Under den Allsvenska säsongen finns där en hel del spännande matcher med extra laddning kring. Några utav dessa är Stockholmsderbyna mellan AIK, Hammarby och Djurgården samt matcherna mellan Malmö FF och IFK Göteborg. Allsvenskan har genom åren gjort sig känd som en liga där flera spelare fått sina genombrott och tagit klivet ut i Europa. Bland de mest omtalade och dyraste utlandsförsäljningarna som gjorts ifrån Allsvenskan hittar vi bland annat Alexander Isak (Borussia Dortmund), Zlatan Ibrahimovic (Ajax) och Fredrik Ljungberg (Arsenal).

Skytteligavinnare Allsvenskan

När det kommer till Allsvenska skyttekungar finns där en som sticker ut, Gunnar Nordahl. Den forne AC Milan-spelaren vann skytteligan hela fyra gånger under sin tid i Degerfors och IFK Norrköping. För de senaste säsongerna ser listan över Allsvenskans skytteligavinnare ut såhär:

2022 – Alexander Jeremejeff, 23 mål
2021 – Samuel Adegbenro, 17 mål
2020 – Christoffer Nyman, 18 mål
2019 – Mohammed Buya Turay, 15 mål
2018 – Paulinho, 20 mål
2017 – Magnus Eriksson, Karl Holmberg 14 mål
2016 – John Owoeri 17 mål
2015 – Emir Kujovic 21 mål
2014 – Lasse Vibe 23 mål

Var visas alla Allsvenkan matcher?

Under de senaste säsongerna har Allsvenskan och dess TV-rättigheter tillhört C more (Nu TV4 Play), men inför 2020 tog Discovery över rättigheterna. Med tablån ovan kan du se vart samtliga Allsvenska matcher under säsongen visas på TV och stream. Alla matcher direktsänds med svenska kommentatorer.