• 17 ons
 • 18 idag
 • 19 fre
 • 20 lör
 • 21 sön
 • 22 mån
 • 23 tis
 • 24 ons
 • 25 tor
 • 26 fre
 • 27 lör
 • 28 sön
 • 29 mån
 • 30 tis

Championship på TV och stream

Här hittar du alla sändningar från Championship som visas på TV och streamingtjänster. Ligan startar i augusti och pågår långt in på våren. The Championship betraktas av många som en av de tuffaste ligorna. Totalt finns det 24 lag i serien, vilket innebär att det spelas ovanligt många matcher under säsongen jämfört med andra ligor runt om i Europa.

TVmatchen erbjuder en komplett TV-guide med kanaler, sändningstider och tabell för Championship. Använd vår TV-tablå nedan för att få en överblick över spelschemat och för och ta reda på hur du följer Championship på TV.

Det finns inga kommande event för Championship. Fotboll på TV Schema

Championship på TV idag

På denna sida presenterar vi en översikt över Championship idag och alla kommande matcher i Engelska Championship-ligan. Vår tablå ger dig TV-tider och kanalinformation för hela säsongen. Klicka in för att starta en prenumeration via någon av sändnings-leverantörerna

Championship spelschema

Championship spelas årligen mellan augusti och maj. De sista matcherna spelas i maj följt av den stora finalen som spelas på Wembley i slutet av maj.

Vilka kanaler sänder EFL Championship?

Championship visas på Viaplay. Du kan dessutom följa utvalda matcher på NENT Groups tv-kanaler. Vi rekommenderar att hålla utkik i vår tablå för att få fullständig koll på spelschemat och vilka kanaler som sänder Championship på TV.

Championship live stream

Streama Championship live på streamingtjänsten Viaplay. Oavsett om du vill titta via dator, telefon eller surfplatta, är upplevelsen precis lika spännande som när du följer Championship på TV.

Hur streamar man Engelska EFL Championship?

 1. Gå först in på TVmatchen och leta rätt på den match du vill se på.
 2. Klicka in på den operatör som står angiven bredvid matchen i tablån.
 3. När du landar inne på operatörens webbplats, logga in eller skapa ett konto.
 4. Därefter har du full tillgång till spännande fotbollsmatcher som du kan se på datorn, TV:n, mobilen eller surfplattan.

Streama Championship via mobil eller surfplatta

 1. Börja med att ladda ner Viaplay. Om du har en Android-enhet, öppna Google Play på din smartphone eller surfplatta. Om du har en iPhone eller iPad, öppna App Store.
 2. Sök efter Viaplay och klicka på appen som visas i sökresultaten. Installera därefter appen på din enhet.
 3. Öppna appen och logga in eller skapa din profil.
 4. Klicka på 'Skapa ett konto' och följ instruktionerna. Här behöver du bland annat ange din e-postadress och välja ett lösenord för ditt konto.
 5. Klart! Nu kan du njuta av Championship live!

Streama Championship via datorn eller mobil

 1. Öppna din webbläsare och besök Viaplay.
 2. Klicka på 'Skapa ett konto' och ange din e-postadress, eller logga in om du redan har ett konto.
 3. Fortsätt följa instruktionerna. Vid detta steg behöver du bland annat ange ditt lösenord, ditt namn, samt godkänna användarvillkoren.
 4. Välj ett paket som passar dig och ange dina betalningsuppgifter.
 5. Klart! Titta på Championship var som helst, när som helst.

Om Championship

The English Football League Championship (EFL Championship) är den näst högsta divisionen i det engelska ligasystemet för fotboll. Mästerskapet grundades 2004 och ersatte då den tidigare Division One som hade funnits sedan 1892. Championship är känt för sin intensiva och konkurrenskraftiga fotboll, och har varit en bra start för talangfulla spelare och tränare som vill utvecklas ytterligare.

Sedan starten har många klubbar haft äran att lyfta Championship-trofén som mästare. Framstående klubbar som Burnley, Fulham och Norwich City är några av de senaste mästarna. Mästerskapet har också sett klubbar som lyckats vinna titeln och avancera till Premier League, vilket är det ultimata målet för många lag i Championship.

Svenskar i Championship

Championship har varit en populär destination för svenska spelare som söker efter nya utmaningar. Flera svenska fotbollsspelare har gjort avtryck i ligan genom åren, både som spelare och tränare. Exempelvis har Viktor Gyökeres spelat i Coventry, Pontus Jansson har gjort succé i Leeds, och Marcus Olsson har spelat i Derby

Championships bästa lag genom tiderna

Championship har bjudit på flera spännande finaler. Crystal Palace säkrat uppflyttning till den högsta divisionen i engelsk fotboll fler gånger än någon annan klubb, med fyra finalvinster i kvalspelet.

Bästa Championship spelarna genom tiderna

Bland de bästa spelarna som har spelat i Championship genom historien finns Ruben Neves, som spelade för Wolverhampton Wanderers och gjorde 30 mål för dem, vilket ledde till att de vann EFL Championship under hans första säsong. Det är också värt att nämna Fulhams anfallare Aleksandar Mitrovic, samt stjärnspelaren Harry Kane.

Frågor och svar om Championship

Vilken kanal visar Championship?

Matcher från Championship visas på Viaplay.

När startar Championship?

Championship startar med den första omgången i augusti.

Kan jag streama Championship i mobilen?

Ja, du kan streama Championship live på Viaplay via din mobil eller surfplatta.

Kan jag streama Championship online?

Absolut! Du kan smidigt streama Championship online med streamingtjänsten Viaplay - både på deras webbplats eller i deras användarvänliga app.

Var kan jag hitta spelschemat för Championship?

Du kan hitta spelschemat för Championship på TVmatchen.

Vilka streaming-tjänster sänder EFL Championship i Sverige?

Det är streamingtjänsten Viaplay som visar matcherna från Championship. Sändningarna ingår i paketet Viaplay Medium.