TVmatchen.nu TVmatchen.nu
 • 3 lör
 • 4 idag
 • 5 mån
 • 6 tis
 • 7 ons
 • 8 tor
 • 9 fre
 • 10 lör
 • 11 sön
 • 12 mån
 • 13 tis
 • 14 ons
 • 15 tor
 • 16 fre

Hockeyallsvenskan på TV och stream

Här hittar du fullständigt spelschema för sändningar på TV och stream för HockeyAllsvenskan 2021/22.

Det finns inga kommande event för Hockeyallsvenskan. Se andra sändningar under Ishockey.

Den här säsongen blir den sextonde upplagan i nuvarande form där totalt 14 lag är med och tävlar om uppflyttning till den högsta serien, SHL.
Nytt sedan säsongen 2020 / 2021 är att det blir direktuppflyttning samt direktnedflyttning. Med andra ord, jumbon i SHL flyttas ner utan kval, samt vinnaren av HockeyAllsvenskan går upp direkt. Detta gäller även jumbon i HockeyAllsvenskan samt vinnaren av HockeyEttan. Lagen möter varandra två gånger hemma och två gånger på bortaplan. Förra säsongen vann Timrå IK grundserien på 118 poäng före BIK Karlskoga (96) samt IF Björklöven (93).
Hockeyallsvenskan 21/22 startar den 24 september.

Hockeyallsvenskan - Sveriges näst högsta serie i ishockey

Namnet hockeyallsvenskan etablerades som Sveriges näst högsta liga 2005, På 1980-talet var namnet främst kopplat till ett slutspel för lagen i division 1 att ta sig till dåvarande Elitserien. Innan dess var hockeyallsvenskan ett inofficiellt namn på den högsta serien, precis som att den högsta serien i fotboll hette allsvenskan. Ser man till kvaliteten på ligan så är den rankad som den tionde bästa ligan i världen, strax före den norska högsta ligan. En indikation på att hockeyallsvenskan håller hög klass är att de lag som går upp i SHL ofta lyckas att hänga kvar i den högsta ligan. Det som främst skiljer mellan lagen i SHL och allsvenskan är de ekonomiska förutsättningarna. Bidraget från ishockeyförbundet och reklamintäkterna är betydligt högre i den högsta serien.

 

Hockeyallsvenskan historik

Säsongen 2005/2006 deltog 16 lag i hockeyallsvenskan och de fyra högst placerade lagen gick vidare till en kvalserie, där man fick sällskap av de två lägst placerade lagen i Elitserien. De tre sista lagen hamnade i en kvalserie nedåt där man mötte tre lag från division 1. Svårigheten att ta sig upp till högsta ligan blev påtaglig för många, då lagen från Elitserien ofta hade betydligt högre tempo i spelet. Under denna period pratades det om att det var  för svårt att ta sig upp, och att den högsta ligan var som en stängd liga. 2009 ändrades antal lag i hockeyallsvenskan till 14 lag, fortfarande upplevdes det väldigt svårt att ta sig uppåt i seriesystemet med tanke på kvalserien. 2014 togs beslut att de två högst placerade lagen i hockeyallsvenskan gör upp om att möta jumbon i SHL om en direktplats till nästa års SHL. BIK Karlskoga och Almtuna IS är de två lag som utan avbrott har tillhört serien sedan namnet etablerades 2005.

 

Hockeyallsvenskan 2021/22

Säsongens upplaga av hockeyallsvenskan består av flera klassiska klubbar med många års erfarenhet av spel i Elitserien och SHL. Första omgången spelades 24 september och sista omgången spelas 9 mars 2022. Därefter väntar den hockeyallsvenska finalen och en slutspelsserie med ytterligare en plats till SHL som vinst. Det är alltså möjligt för två lag att ta sig upp till den svenska högstaligan.

 

Deltagande lag hockeyallsvenskan 2021/2022:

AIK

Almtuna IS

BIK Karlskoga

HC Vita Hästen

HV71

IF Björklöven,

IF Troja-Ljungby

Kristianstads IK

MODO Hockey

Mora IK

Södertälje SK

Tingsryds AIF

Västerviks IK

Västerås IK

Hockeyallsvenskan på TV och Stream

För att ha koll på alla matcher i Hockeyallsvenskan så rekommenderar vi att ladda hem appen tvmatchen. Där hittar man all information och tider för matcherna.