• 16 sön
 • 17 idag
 • 18 tis
 • 19 ons
 • 20 tor
 • 21 fre
 • 22 lör
 • 23 sön
 • 24 mån
 • 25 tis
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lör

Golf på TV och stream

Välkommen till TVmatchen.nu, avdelning golf! På denna sida kommer du att finna information kring all golf på TV och stream. Det spelar ingen roll om du är ute efter golf på TV idag, imorgon eller en tävling längre fram i tiden - TVmatchen.nu kommer hjälpa dig med att hitta rätt kanal och starttid för sändningen.

16 jun

Golf på TV Igår, söndag

Toppmatch

15:00
Dags för den sista rundan av US Open i golf på Pinehurst No.2 och den stora frågan är. Är det svensk tätkänning eller inte? Det får vi se senare under... Läs mer om
19:00

Meijer LPGA Classic for Simply Give

LPGA · X3000 Live odds

Toppmatch

19:59
Ska vi få vår första svenska majorvinnare på åtta år? Chansen finns fortfarande även om den minskade markant under lördagen då Ludvig Åberg gick från ledning till femte plats. Femma... Läs mer om
20 jun

Golf på TV torsdag

21:00

Travelers Championship - Dag 1

PGA · X3000 Live odds

22:00

Kpmg Womens PGA Championship - Dag 1

LPGA · X3000 Live odds

21 jun

Golf på TV fredag

21:00

Travelers Championship - Dag 2

PGA · X3000 Live odds

22:00

KPMG Womens PGA Championship - Dag 2

LPGA · X3000 Live odds

22 jun

Golf på TV lördag

19:00

KPMG Womens PGA Championship - Dag 3

LPGA · X3000 Live odds

19:45

Travelers Championship - Dag 3

PGA · X3000 Live odds

23 jun

Golf på TV söndag

06:00
18:00

Kpmg Womens Pga Championship - Finalrunda

LPGA · X3000 Live odds

19:15

Travelers Championship - Dag 4

PGA · X3000 Live odds

27 jun

Golf på TV torsdag

18:00
21:00

Rocket Mortgage Classic - Dag 1

PGA · X3000 Live odds

23:00
28 jun

Golf på TV fredag

18:00
21:00

Rocket Mortgage Classic - Dag 2

PGA · X3000 Live odds

23:00
29 jun

Golf på TV lördag

18:00
19:00

Rocket Mortgage Classic - Dag 3

PGA · X3000 Live odds

23:00
3 jul

Golf på TV onsdag

15:00

Aramco Team Series London - Dag 1

Aramco Team Series Ladies International · X3000 Live odds

4 jul

Golf på TV torsdag

12:30
18:00

Aramco Team Series London - Dag 2

Aramco Team Series Ladies International · X3000 Live odds

5 jul

Golf på TV fredag

12:30

Golf

Golf på TV och stream idag

Golf är en av världens största sporter med följare från hela världen och med stora tävlingar från både Europa, Asien och Nordamerika och Afrika.

Golf är en av Sveriges största sporter både sett till utövare och till antalet följare som kollar på de olika turneringarna och tävlingarna.

Golf är en fantastisk TV-sport som kanske gör sig bäst på TV då sändningarna gör det enkelt för tittarna att följa en viss golfare eller se flera olika spelare på olika hål under en kort tid.

Golfsäsongen pågår året runt och styrs inte av årstider på samma sätt som andra sporter, detta är då golftourerna spelas på banor runt om i hela världen.

Se golf på TV

I Sverige har vi möjligheten att följa alla de stora tourerna och de stora tävlingarna från runtom i världen. Golf sänds på flera olika kanaler och streamingtjänster i Sverige men mest golf får man som tittare på Viaplay och Discovery.

På Viaplay och Discovery sänds alla tävlingar och turneringar från både herr och damtourerna. De största rättigheterna är PGA, LIV-touren samt DP World tour på herrsidan. På damsidan är det LPGA-touren och Europatouren som drar mest intresse och tittare.

Golf stream online - Så här gör du

Att streama golf via dator, telefon eller surfplatta fungerar precis som det gör när man ser golf på tv. Man får samma möjlighet att hänga med i studiosändningar och evenemangssändningar och har tillgång till svenska kommentatorer och experter.

För att streama golf live går du först in på TVmatchen och hittar den turnering eller tävling som du vill se på. Därefter klickar du in på den operatör som står angiven brevid tävlingen i tablån.

När du landar inne på operatörens hemsida öppnar du ett konto och startar din prenumeration, därefter har du full tillgång till spännande golf som du kan se på datorn, tvn mobilen eller surfplattan.

Logga in eller registrera ett konto hos Discovery nedanför.

Bland de operatörer som visar golf på stream i Sverige rekommenderar vi både Discovery för den som vill följa sändningarna från PGA-touren. Vill man instället följa den relativt nystartade LIV-touren och DP World Tour rekommenderar vi istället Viaplay som visar samtliga sändningar från dessa tourer.

Logga in eller registrera ett konto hos Viaplay nedanför.

PGA Championship på TV och stream

PGA-touren PGA-touren har historiskt sett alltid varit den största golftouren runtom i världen. Här har de bästa golfspelarna från USA-touren tävlat mot varandra i nästan hundra år på de finaste golfbanorna i hela världen.

Inom PGA-touren finns det en rad olika tävlingsgrenar som Web.com-tour som är en utvecklingstour för yngre spelare, Champions Tour är en seniortour som är till för spelare som är äldre än femtio år.
Störst är dock PGA Tour som är huvudtävlingarna för de allra bästa golfarna oavsett ålder.

En säsong av PGA-touren innehåller ett flertal olika tävlingar från bland annat Amerika och Asien. Säsongen pågår från oktober till september året därpå. Bland de fyrtiotal olika tävlingar finns det några majors som är de största tävlingarna under säsongen, bland dessa finner vi The Masters Tournament, U.S. Open, The Open Championship och PGA Championship.

Alla tävlingar från PGA går att se på Discovery i Sverige. Vissa större turneringar visas i helhet på Discoverys kanaler Europsort 1 och 2 samt Kanal 9.
Discoverys abonnenter har även möjligheten att följa längre sändningar samt sändningar som följer ”Featured groups” via deras streamingtjänst Discovery+.

Tävlingarna går vanligtvis över tre eller fyra dagar från torsdag eller fredag till slutrunda på söndagar.

Ryder Cup på TV och stream

Till skillnad från alla andra individuella tävlingar så tävlar man i Ryder Cup både individuellt och som ett lag. Här ställs några av de bästa golfarna från Europa och USA mot varandra i en tävling som spelas över tre dagar.

All action från alla dagar från Ryder Cup visas på Viaplay och deras golfkanal Viasat Golf. Här får du utöver sändningarna ta del av intervjuer, studiosändningar och svensk kommentering.

LIV-touren på TV och stream

LIV Golf tour startades 2021 av den saudiska investeringsfonden ”PIF” och har under kort tid blivit en av de största tourerna i golfvärlden med hjälp av enorma investeringar som har skapat stora kontroverser inom herrgolfen.

På LIV-touren tävlar några av de största golfarna i världen mot varandra på golfbanor i bland annat Europa, Amerika och Asien.

Touren består av fjorton deltävlingar som spelas mellan februari och november. För stunden finns det ingen kvinnlig motsvarighet till LIV-touren men det ryktas om att det ska komma en kvinnlig tour inom en snar framtid.

Alla sändningar från samtliga deltävlingar på LIV-touren går att se på streamingtjänsten Viaplay samt golfkanalen Viasat Golf. Alla sändningar har svenska kommentatorer med intressanta intervjuer och analyser från tävlingarnas första dag fram tills att tävlingens har avslutats och vinnaren har blivit korad.

LPGA Championship på TV och stream

LPGA Championship är damernas PGA-tour. Här spelar de främsta damgolfarna i världen på de finaste banorna från runtom i hela världen.
Likt herrarnas turneringar på PGA-touren så spelas de olika turneringarna på LPGA-touren mellan torsdagar eller fredagar till söndagar.

Bland de mest klassiska och största tävlingarna under en LPGA-säsong finner vi damernas majors som är Chevron Championship, U.S, Women’s Open, Women’s PGA Championship. Women’s British Open och The Evian Championship.

LPGA-säsongen sträcker sig från januari till november och innehåller ett trettiotal olika tävlingar. För den som vill följa LPGA-säsongen är det Viaplay som gäller då de har sändningsrättigheterna till LPGA. Tävlingarna från LPGA-touren visas utöver på streamingtjänsten Viaplay på golfkanalen Viasat Golf med svenska kommentatorer.

DP World Tour på TV och stream

dåvarande Europatouren har bytt namn till DP World Tour. Tourens namn baseras på den nuvarande huvudsponsorn som är hamnföretaget Dubai Ports World.
Touren är mer än femtio år gammal och har sett några av europas och världens bästa golfare delta i sina tävlingar.

En säsong av DP World-touren spelas november till november och består av ett femtiotal olika turneringar som spelas i framförallt Europa, Asien och Afrika.
Sändningarna från DP World Tour går att följa på streamingtjänsten Viaplay och golfkanalen Viasat Golf.

Asientouren på TV och stream

Asientouren är Asiens motsvarighet av DP World Tour.
Här har golfspelare från framförallt Asien och Australien tävlat mot varandra sedan 1994. Asientourens olika tävlingar spelas över helger, oftast från fredagar till söndagar. Det finns både en Asientour för damer och för herrar.

Asientouren består av ett tjugotal olika turneringar där PIF Saudi International anses som den största och mest viktiga tävlingen att vinna.
En säsong av Asientouren pågår från Februari till december och består av tävlingar från framförallt Asien men också från Nya Zeeland, Australien och Europa.

Sändningarna från Asientouren går att se på Viaplay som visar turneringarna på sin streamingtjänst och på golfkanalen Viasat Golf. Här kan man som tittare ta del av sändningar med svenska kommentatorer och intressanta inslag och intervjuer.

FAQ

Vilken kanal sänder golf på TV idag?

Bland de kanaler som sänder golf på TV har vi i Sverige antingen Kanal 9, Eurosport 1 & 2 samt Viasat Golf. För att kunna se det mesta från respektive golftour behöver man prenumerera på antingen Viaplay eller Discovery som har majoriteten av alla golfrättigheter i Sverige. För att se kommande sändningar kan du klicka in på Viasats eller Discoverys tablå här inne på TVmatchen.

Var spelas PGA-touren idag?

Som användare av TVmatchen får man som läsare reda på var kommande PGA-tävlingar kommer att spelas samt var och när man kan se tävlingarna från PGA-touren på TV eller stream.

Var kan jag se PGA 2023 på TV?

Sändningsrättigheterna till PGAs tävlingar innehas av Discovery som visar alla sändningar på sin streamingtjänst Discovery+. Större tävlingar (majors) som British Open, The Open och U.S. Open går inte bara att streama via Discovery+ utan visas även på kanalerna Kanal 9 eller Eurosport 1 & 2.

Vilken golftävling är på TV idag?

För att se vilka golftävlingar som pågår just nu eller spelas till helgen kan du se vår golftablå som visar alla golftävlingar som spelas både idag och ikväll samt veckor framöver.

Vilken kanal sänder British Open?

British Open spelas år 2023 på Royal Liverpool i England mellan den 16 och 23 juli. British Open går att streama på Discovery+, det är ännu inte fastställt om sändningarna från British Open kommer att visas på TV (Kanal 9).

Är Masters Open golf på TV?

PGA-touren kommer till Augusta National Golf Club för att spela Masters den 6 april. Själva huvudturneringen pågår i fyra dagar från den 6 till 9 april. Sändningsrättigheterna till Masters Open innehas av Discovery+ som visar varenda minut från en av världens största golftävlingar. Utöver att Masters går att streama på Discover+ lär sändningarna även visas på TV på Kanal 9.