TVmatchen.nu TVmatchen.nu

Premier League

 • 2 tor
 • 3 idag
 • 4 lör
 • 5 sön
 • 6 mån
 • 7 tis
 • 8 ons
 • 9 tor
 • 10 fre
 • 11 lör
 • 12 sön
 • 13 mån
 • 14 tis

La Liga på TV och stream

TVmatchen ger dig La Liga spelschema för säsongen 2019/20.
Här hittar du alla La Liga matcher på TV och Stream, med tid och kanal. Ligan börjar i augusti och pågår fram till maj. Under 2020 pausades ligan från mars till juni och säsongsavslutningen förskjuts därmed till slutet på sommaren. Detta lär även påverka nästa säsongs premiär något.
La Liga är rankad som en av de mest populära ligorna i världen , och har någon av de bästa lagen som t.ex. Barcelona, Real Madrid och Atletico. Regerande mästare är Barcelona, vilka även har vunnit titeln 26 gånger.

De fyra bästa lagen varje säsong är klara för Champions League.
Bland några utav topplagen finns Real Madrid, Atletico Madrid och FC Barcelona. Matchen mellan just Real Madrid och FC Barcelona, El Clasico, är en av de mest sedda fotbollsmatcherna på TV årligen.
De tre lag som kommer sist i tabellen efter avslutad säsong degraderas till Segunda Division.
2 jul

Igår, torsdag

19:30

Sd Eibar – Osasuna

0-2

La Liga

19:30

Real Sociedad – Espanyol

2-1

La Liga

22:00

Real Madrid – Cf Getafe

1-0

La Liga

3 jul

Idag, fredag

22:00

Atletico Madrid – Mallorca

La Liga

4 jul

Imorgon, lördag

17:00

Celta Vigo – Real Betis

La Liga

19:30

Real Valladolid – Cd Alaves

La Liga

22:00

Granada Cf – Valencia

La Liga

5 jul

söndag

14:00

Athletic Bilbao – Real Madrid

La Liga

17:00

Espanyol – Leganes Cd

La Liga

19:30

Osasuna – Cf Getafe

La Liga

22:00

Villarreal – FC Barcelona

La Liga

6 jul

måndag

19:30

Ud Levante – Real Sociedad

La Liga

22:00

Sevilla – Sd Eibar

La Liga

11 jul

lördag

17:00

Osasuna – Celta Vigo

La Liga

19:30

Real Valladolid – FC Barcelona

La Liga

22:00

Atletico Madrid – Real Betis

La Liga

12 jul

söndag

14:00

Espanyol – Sd Eibar

La Liga

19:30

Leganes Cd – Valencia

La Liga

22:00

Sevilla – Mallorca

La Liga

13 jul

måndag

19:30

Villarreal – Real Sociedad

La Liga

19:30

Cd Alaves – Cf Getafe

La Liga

22:00

Granada Cf – Real Madrid

La Liga

19 jul

söndag

17:00

Cd Alaves – FC Barcelona

La Liga

17:00

Atletico Madrid – Real Sociedad

La Liga

17:00

Espanyol – Celta Vigo

La Liga

17:00

Granada Cf – Athletic Bilbao

La Liga

17:00

Leganes Cd – Real Madrid

La Liga

17:00

Ud Levante – Cf Getafe

La Liga

17:00

Osasuna – Mallorca

La Liga

17:00

Sevilla – Valencia

La Liga

  Annons:
  Annons
  Annons
  Annons

Om La Liga

Den spanska toppdivisionen, La Liga (också kallad Primera Division) är enligt flera experter och icke-experter den liga där fotbollen håller högst kvalitet. Må hända att spänningen och bredden på den absoluta toppen inte är som i till exempel Premier League, men La Liga erbjuder så mycket annat som gör det till en av de mest attraktiva fotbollsligorna i världen. TVmatchen.nu ger dig information om vart du kan se samtliga matcher ifrån den spanska ligan, både via mobilen och datorn.

1929 var året då den spanska nationella ligan såg dagens ljus för första gången. Sedan dess har ligan spelats årligen med undantag för åren 1937-1939 på grund av inbördeskrig i landet. La Liga består av 20 lag och en säsong spelas i regel från augusti till maj. Efter att säsongen är avslutad degraderas de tre sämst placerade lagen till andradivisionen, Segunda Division, och tre lag flyttas upp ifrån densamma till La Liga. Lagen på placeringarna 1-4 efter en avslutad säsong är kvalificerade för nästa säsongs Champions League.

Det finns två klubbar som sticker ut i den spanska ligan när det kommer till framgångar och meriter, både på den inhemska och internationella scenen. Real Madrid och FC Barcelona är två av världens absolut största och mest framgångsrika klubbar, en era som i stort set pågått genom alla tider. Flest ligatitlar stoltserar Real Madrid med följt utav just Barcelona, därefter kommer Atletico Madrid och Athletic Bilbao en bra bit efter. Där finns tre klubbar som aldrig trillat ur La Liga, dessa är Real Madrid, FC Barcelona och Athletic Bilbao. De lag som varit mest framgångsrika under de senaste säsongerna är just Real Madrid och FC Barcelona, men även Atletico Madrid som tagit stora kliv och slagit sig in bland toppduetten.

När man pratar om La Liga är det svårt att förbise två stycken spelare som i mångt och mycket byggt det stora intresset kring ligan, Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Under flera år var det dessa spelare, i kamp mot varandra, som fick hela världen att intressera sig för den spanska ligan. De slog rekord som man inte trodde var möjliga att slå, lyfte sina lag, Real Madrid och FC Barcelona, till nya höjder och fick skytteligan säsong efter säsong att framstå som en duell mellan enbart två spelare.

La Liga top scorers genom tiderna

Lionel Messi
Cristiano Ronaldo
Telmo Zarra
Hugo Sánchez
Raúl

Där finns en del svenska spelare som huserat i den spanska ligan genom åren, och som dessutom stått för solida insatser. Några av dessa är Joachim Björklund, Patrik Andersson, Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic. Även om listan över svenska spelare som representerat en klubb i den spanska ligan inte är alltför lång, har flera av de spelare som varit där spelat för några av de största klubbarna.

För dig som vill följa den spanska ligan via TV och stream är det streamingtjänsten Cmore som gäller. Matcherna spelas mestadels på helgerna och du kan se spelschema med starttider för samtliga La Liga matcher hos TVmatchen.nu. Cmore erbjuder svenska kommentatorer och högkvalitativa sändningar, en perfekt plattform för att avnjuta den spanska fotbollen.