-->
TVmatchen.nu TVmatchen.nu
 • 22 ons
 • 23 idag
 • 24 fre
 • 25 lör
 • 26 sön
 • 27 mån
 • 28 tis
 • 29 ons
 • 30 tor
 • 31 fre
 • 1 lör
 • 2 sön
 • 3 mån
 • 4 tis

La Liga på TV och stream

TVmatchen ger dig spelschema för La Liga 2021/2022.
Här hittar du alla La Liga matcher på TV och stream, med tid och kanal. Ligan börjar vanligtvis i augusti och pågår fram till maj, Säsongen 2022/2023 började säsongen den 12 augusti och avslutas den 23 juni 2023..

La Liga är rankad som en av de mest populära ligorna i världen, och ofta nämns den som den bästa ligan i världen. I La Liga finner vi några av Europas bästa lag som t.ex. Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid.
Regerande mästare från säsongen 2021/22 är Real Madrid som vann ligan tretton poäng före Barcelona.
De fyra bästa lagen varje säsong är klara för Champions League. De tre lag som kommer sist i tabellen efter avslutad säsong degraderas till Segunda Division.
Matchen mellan just Real Madrid och FC Barcelona, El Clasico, är en av de mest sedda fotbollsmatcherna på TV årligen.

Tv-rättigheterna för La Liga 2022/23 innehas av C More.
31 mar

fredag

1 apr

lördag

16:15

Athletic Bilbao – Cf Getafe

La Liga · Paf 1.57 | 3.65 | 6.75

18:30
21:00

Cf Elche – FC Barcelona

La Liga · Paf Live odds

2 apr

söndag

14:00
16:15

Real Madrid – Real Valladolid

La Liga · Paf Live odds

18:30

Villarreal – Real Sociedad

La Liga · Paf Live odds

21:00

Atletico Madrid – Real Betis

La Liga · Paf Live odds

3 apr

måndag

21:00

Valencia – Rayo Vallecano

La Liga · Paf Live odds

7 apr

fredag

21:00
8 apr

lördag

16:15

Espanyol – Athletic Bilbao

La Liga · Paf Live odds

21:00

Real Madrid – Villarreal

La Liga · Paf Live odds

9 apr

söndag

14:00

Real Valladolid – Mallorca

La Liga · Paf Live odds

16:15

Real Betis – Cf Cadiz

La Liga · Paf Live odds

18:30
21:00

Rayo Vallecano – Atletico Madrid

La Liga · Paf Live odds

10 apr

måndag

21:00

FC Barcelona – Girona Cf

La Liga · Paf Live odds

La Liga - en av världens bästa ligor

Den spanska toppdivisionen, La Liga (också kallad Primera Division) är enligt flera experter och icke-experter den liga där fotbollen håller högst kvalitet de senaste tio åren. Må hända att spänningen och bredden på den absoluta toppen inte är som i till exempel Premier League, men La Liga erbjuder så mycket annat som gör det till en av de mest attraktiva fotbollsligorna i världen. TVmatchen.nu ger dig information om vart du kan se samtliga matcher ifrån den spanska ligan, både via mobilen och datorn.

La Liga - historia och bakgrund

1929 var året då den spanska nationella ligan såg dagens ljus för första gången. Sedan dess har ligan spelats årligen med undantag för åren 1937-1939 på grund av inbördeskrig i landet. La Liga består av 20 lag och en säsong spelas i regel från augusti till maj. Efter att säsongen är avslutad degraderas de tre sämst placerade lagen till andradivisionen, Segunda Division, och tre lag flyttas upp ifrån densamma till La Liga. Lagen på placeringarna 1-4 efter en avslutad säsong är kvalificerade för nästa säsongs Champions League.

Det finns två klubbar som sticker ut i den spanska ligan när det kommer till framgångar och meriter, både på den inhemska och internationella scenen. Real Madrid och FC Barcelona är två av världens absolut största och mest framgångsrika klubbar, en era som i stort set pågått genom alla tider. Flest ligatitlar stoltserar Real Madrid med följt utav just Barcelona, därefter kommer Atletico Madrid och Athletic Bilbao en bra bit efter. Där finns tre klubbar som aldrig trillat ur La Liga, dessa är Real Madrid, FC Barcelona och Athletic Bilbao. De lag som varit mest framgångsrika under de senaste säsongerna är just Real Madrid och FC Barcelona, men även Atletico Madrid som tagit stora kliv och slagit sig in bland toppduetten.

När man pratar om La Liga är det svårt att förbise två stycken spelare som i mångt och mycket byggt det stora intresset kring ligan, Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Under flera år var det dessa spelare, i kamp mot varandra, som fick hela världen att intressera sig för den spanska ligan. De slog rekord som man inte trodde var möjliga att slå, lyfte sina lag, Real Madrid och FC Barcelona, till nya höjder och fick skytteligan säsong efter säsong att framstå som en duell mellan enbart två spelare.

La Liga skytteligavinnare genom tiderna

Lionel Messi
Cristiano Ronaldo
Telmo Zarra
Hugo Sánchez
Raúl

Svenskar i La Liga

Där finns en del svenska spelare som huserat i den spanska ligan genom åren, och som dessutom stått för solida insatser. Några av dessa är Joachim Björklund, Patrik Andersson, Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic. Även om listan över svenska spelare som representerat en klubb i den spanska ligan inte är alltför lång, har flera av de spelare som varit där spelat för några av de största klubbarna.

Var man kan se La liga

För dig som vill följa den spanska ligan via TV och stream är det streamingtjänsten Cmore som gäller. Matcherna spelas mestadels på helgerna och du kan se spelschema med starttider för samtliga La Liga matcher hos TVmatchen.nu. Cmore erbjuder svenska kommentatorer och högkvalitativa sändningar, en perfekt plattform för att avnjuta den spanska fotbollen.