TVmatchen.nu TVmatchen.nu
 • 19 ons
 • 20 idag
 • 21 fre
 • 22 lör
 • 23 sön
 • 24 mån
 • 25 tis
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lör
 • 30 sön
 • 1 mån
 • 2 tis

FA-cupen på TV och stream

Hos TVmatchen hittar du alla sändningstider för världens äldsta fotbollsturnering, FA-cupen på TV och stream.

Turneringen har gjort sig känd genom åren för att flera mindre klubbar från de lägre divisionerna i England får chansen att ställas mot de stora lagen ifrån till exempel Premier League.

Kvalet till FA-cupen påbörjas redan i början på säsongen, men det är först runt årsskiftet som de flesta större klubbarna kliver in i turneringen. FA-cupfinalen går som vanligt på Wembley i London.

Se alla matcher från FA-cupen hos Viaplay.

Det finns inga kommande event för FA-cupen. Fotboll på TV Schema

FA-cupen på TV idag

På denna sida erbjuder vi en översikt över FA-cupen idag och alla kommande möten i FA-cupen. Vår tablå ger dig TV-tider och kanalinformation för hela säsongen. Så om du letar efter spelschema för ditt favoritlag eller dagens spännande matcher, är du på helt rätt plats!

FA-cupen spelschema

FA-cupen spelas årligen mellan augusti och maj. Turneringen avslutas med de sista matcherna i april och den stora finalen i maj.

Vilka kanaler sänder FA-cupen?

Tv-rättigheterna av FA-cupen innehas av Viaplay. Du kan dessutom följa utvalda matcher på NENT Groups tv-kanaler. Vi rekommenderar att hålla utkik i vår tablå för att få fullständig koll på spelschemat och vilka kanaler som sänder FA-cup på TV.

FA-cupen live stream

Live streaming av FA-cupen erbjuds av streamingtjänsten Viaplay. Oavsett om du vill titta via dator, telefon eller surfplatta är upplevelsen precis lika spännande som när du följer FA-cupen på TV.

Streamingtjänster för FA-cupen i Sverige

Det är streamingtjänsten Viaplay som visar FA-cupen. Turneringen ingår i paketet Viaplay Medium.

Hur streamar man FA-cupen?

 1. Gå först in på TVmatchen och leta rätt på den match du vill se på.
 2. Klicka in på den operatör som står angiven bredvid matchen i tablån.
 3. När du landar inne på operatörens webbplats, logga in eller skapa ett konto.
 4. Därefter har du full tillgång till spännande fotbollsmatcher som du kan se på datorn, TV:n, mobilen eller surfplattan.

Streama FA-cupen via mobil eller surfplatta

 1. Börja med att ladda ner Viaplay. Om du har en Android-enhet, öppna Google Play på din smartphone eller surfplatta. Om du har en iPhone eller iPad, öppna App Store.
 2. Sök efter Viaplay och klicka på appen som visas i sökresultaten. Installera därefter appen på din enhet.
 3. Öppna appen och logga in eller skapa din profil.
 4. Klicka på 'Skapa ett konto' och följ instruktionerna. Här behöver du bland annat ange din e-postadress och välja ett lösenord för ditt konto.
 5. Klart! Nu kan du njuta av FA-cupen live!

Streama FA-cupen via datorn eller mobil

 1. Öppna din webbläsare och besök Viaplay.
 2. Klicka på 'Skapa ett konto' och ange din e-postadress, eller logga in om du redan har ett konto.
 3. Fortsätt följa instruktionerna. Vid detta steg behöver du bland annat ange ditt lösenord, ditt namn, samt godkänna användarvillkoren.
 4. Välj ett paket som passar dig och ange dina betalningsuppgifter.
 5. Klart! Titta på FA-cupen var som helst, när som helst.

Om FA-cupen

FA-cupen är en den största cupturneringen inom brittisk fotboll. Den första upplagan startade 1871 och sedan dess har turneringen bara växt mer och mer för varje säsong som går. Tävlingen är en utslagstävling där de tävlande paras ihop helt slumpvis genom lottning. Det förekommer alltså ingen seedning och lottning sker efter att flertalet matcher i varje omgång spelats. Vinnaren av FA-cup blir kvalificerad för spel i Europa League. Om vinnaren redan är kvalificerad för spel i Europa går platsen till det högst placerade Premier League-laget som inte kvalificerat sig för spel i Europa.

Så spelas FA-cupen

FA-cupen har följt ett bestämt schema för omgångarna under många år. Vanligtvis inleds turneringen med den första omgången i mitten av november följt av den andra, som vanligen spelas under de första två lördagarna i december. Den tredje omgången äger rum i början av januari, följd av den fjärde senare samma månad och den femte omgången i mitten av februari. Kvartsfinalerna spelas vanligtvis i mars och semifinalerna följer en månad senare. Finalen brukar traditionellt spelas lördagen efter att Premier League-säsongen avslutats.

FA-cupen finaler genom tiderna

Sedan starten har FA-cupen bjudit på en rad spännande finaler, med hela 44 olika klubbar som har tagit hem segern. De första mästarna av turneringen var Wanderers, ett lag bestående av tidigare elever från en internatskola i London. De lyckades sedan vinna tävlingen hela fem gånger under de första sju säsongerna. Rekordet för flest segrar innehas av Arsenal, som har kammat hem titeln hela 14 gånger.

FA-cupen vinnare: De 5 senaste finalisterna

 • 2018–19: Manchester City 6–0 Watford
 • 2019–20: Arsenal 2–1 Chelsea
 • 2020–21: Leicester City 1–0 Chelsea
 • 2021–22: Liverpool 0–0 (6–5 straffar) Chelsea
 • 2022–23: Manchester City 2–1 Manchester United

FA-cupen final 2024

Manchester City möter Manchester United i den spännande finalen av FA-cupen. Finalen spelas den 25 maj och förväntas bli en riktig fotbollsfest. Manchester City har vunnit FA-cupen 7 gånger, senast år 2023. Manchester United å andra sidan har samlat hela 12 pokaler. Senaste segern kom år 2016. Manchester City och Manchester United möttes även i FA-cupfinalen 2023, där Manchester City knep vinsten med slutresultatet 2-1.

Var spelas finalen i FA-cupen 23/24?

Den stora FA-cupfinalen mellan Man City - Manchester United spelas den 25 maj 2024 på Wembley.

Lag och nyckelspelare i FA-cupen

I FA-cupen deltar både stora och små klubbar från England, eftersom alla klubbar på de fyra högsta nivåerna (Premier League och de tre divisionerna i English Football League) är automatiskt kvalificerade. Bland de stora klubbarna att följa i FA-cupen finns Liverpool, Manchester City, Manchester United, West Ham, Arsenal och Chelsea, för att nämna några.

I Premier League spelar några av världens bästa fotbollsspelare, såsom Erling Haaland i Manchester City, Kevin De Bruyne i Manchester City, Mohamed Salah i Liverpool, Rúben Dias i Manchester City, Rodri i Manchester City, Virgil van Dijk i Liverpool, Casemiro i Manchester United, Marcus Rashford i Manchester United och Declan Rice i Arsenal. Dessutom finns det svenskar som Alexander Isak, Dejan Kulusevski och Victor Nilsson Lindelöf i Premier League.

I finalen möter bland annat Bruno Fernandes, Marcus Rashford och Rasmus Højlund från Manchester United upp mot Erling Haaland, Phil Foden och Jack Grealish från Manchester City.

Frågor och svar om FA-cupen

Vilken kanal visar FA-cup?

FA-cupen visas på Viaplay. Dessutom sänds vissa matcher från turneringen på TV-kanaler såsom TV10.

När startar FA-cupen?

FA-cup spelas mellan augusti och maj varje år.

Kan jag streama FA-cupen i mobilen?

Ja, du kan streama FA-cupen live på Viaplay via din mobil eller surfplatta.

Kan jag streama FA-cupen online?

Absolut! Du kan smidigt streama FA-cupen online via streamingtjänsten Viaplay- både på deras webbplats eller i deras användarvänliga app.

Kan jag se matcherna från FA-cup på vanliga tv-kanaler?

Ja, vissa matcher från FA-cupen kan också visas på vanliga tv-kanaler. Håll koll i TVmatchens tablå för avsparkstider och spelschema.

Kan jag streama matcherna via appen Viaplay?

Ja, du kan streama matcherna från FA-cupen i Viaplay-appen.

Kan jag se matcherna från FA-cupen i efterhand?

Ja, man kan se matcherna i efterhand på streamingsajten Viaplay.

Var kan jag hitta spelschemat för FA-cupen?

Du kan hitta spelschemat för FA-cupen på TVmatchen.