• 24 mån
 • 25 idag
 • 26 ons
 • 27 tor
 • 28 fre
 • 29 lör
 • 30 sön
 • 1 mån
 • 2 tis
 • 3 ons
 • 4 tor
 • 5 fre
 • 6 lör
 • 7 sön

Champions League på TV och stream

Hos TVmatchen hittar du fullständigt spelschema och TV-tider samt Livescore till Champions League 2024/25.

Regerande mästare från säsongen 2023/24 är Real Madrid som slog Dortmund med 0-2 på Wembley.

Tv-rättigheterna för Champions League 2024/25 innehas av Telia / TV4 Play.

Det finns inga kommande event för Champions League. Fotboll på TV Schema

Champions League 2024/25

UEFA Champions League 2024–25 kommer att vara den 70:e säsongen av Europas främsta klubbfotbollsturnering som arrangeras av UEFA.

Finalen kommer att spelas på Allianz Arena i München, Tyskland.

Svenska lag i Champions League 2024/25

Vägen för svenska lag till Champions League är lång och består av ett flertal kvalmatcher. För att först kvalificera sig för att spela dessa kvalmatcher behöver man först och främst vinna Allsvenskan året tidigare. När kvalspelet sedan drar igång behöver man ta sig igenom kvalomgång ett, två och tre och därefter får man spela ett playoff där man antingen vinner playoffet och får spela Champions League eller förlorar och får spela Europa League.

Champions League-finalen 2023/24

Finalen i Champions League spelades den 1 juni på Wembley. Real Madrid vann finalen med 0-2 mot Dortmund.

Hur många lag från varje liga i Champions League?

Antal lag som varje liga kan skicka till Champions League baseras på resultat i Europacuperna de senaste fem åren i en coefficient ranking. Spanien, Tyskland, England och Italien har fyra platser, medans Frankrike och Portugal har 3. Sverige har bara en plats. Detta kan dock ändras baserat på hur de svenska klubbarna presterar i kommande turneringar.

Historia och bakgrund

Den första Champions League spelades 1955 som "European Champions Cup". Namnet och formatet av turneringen uppdaterades säsongen 1992/93, vilket ledde till att fler lag hade en chans att delta. Tidligare var det enbart ligavinnare (ett lag från varje land) som kunde kvalificera sig, nu är det istället upp till tre-fyra lag från de större ligorna varje år i Champions League.

Viktiga lag och genrell statistik

Att följa Champions League på tv är något alla fotbollsfans gör i Sverige. Vi ska därför ta en titt tillbaka i tiden och se vilka lag som är de mest framgångsrika i Champions League-historien.

Det är Real Madrid som har vunnit Champions League flest gånger (14), sju av dessa fjorton titlar har Real Madrid vunnit sedan år 2000. Real Madrid lyckades även med den otroliga bedriften att vinna turneringen tre säsonger i rad, 2016, 17 och 18.

Spanska klubbar har haft mest framgång med nitton titlar, därefter kommer engelska klubbar med fjorton titlar och italienska klubbar med tolv titlar. När det kommer till antal olika klubbar som har vunnit turneringen i ett och samma land så är England dominerande med fem stycken klubbar.

Champions League har vunnits av tjugotvå olika klubbar genom historien. Tretton av dessa klubbar har vunnit turneringen mer än en gång.

Historiska lag i Champions League

Här listar vi några av de mest historiska lagen som vunnit Champions League genom åren.

Real Madrid FC - har ett estimerat värde på över €3,5 miljarder och är en av världens allra största klubbar i alla sporter.

I Spanien har Real Madrid vunnit hela 66 troféer. De har vunnit 26 troféer utanför Spanien, däribland VM för klubblag, (tidigare Intercontinental Cup) som de har vunnit 7 gånger.

AC Milan - har vunnit Champions League flest gånger bland de italienska klubbarna, och fjärde mest av alla klubbar. Med 19 titlar i Serie A delar de också platsen som näst mest framgångsrika klubb i Italien med sin stadsrival Inter.

FC Bayern München - har nått fram till til elca Champions League-finaler genom åren, senast var säsongen 2020 när man vann finalen mot PSG. Bayern München är det mest dominerende laget i Bundesliga med 31 titlar, 16 av dessa har vunnits under 2000-talet.

Liverpool - har vunnit Champions League 5 gånger seden 1955. De har vunnit CL mer än någon annan engelsk klubb. 19 ligatitlar, FA-cupen 8 gånger, den engelska ligacupen 9 gånger.

FC Barcelona - Ägs och styrs av supportrarna, och är en av världens mest värdefulla fotbollsklubbar till ett värde av cirka €4,06 miljarder. Barcelona har vunnit La Liga vid 26 tillfällen och har vunnit Champions League 5 gånger, senast 2015.

Nyckelspelare i Champions League

Cristiano Ronaldo - vann totalt 15 troféer under sin tid i Real Madrid, fyra av dessa var Champions League-titlar. Ronaldo är ansedd som en av Real Madrids och världens bästa spelare genom tiderna. Cristiano Ronaldo är den spelare som har gjort flest mål i Champions Leagues historia med hela 140 fullträffar.

Lionel Messi - har vunnit guldbollen (Ballon ‘Or) hela sex gånger, som är en mer än Cristiano Ronaldo och flest i historien. Messi har spelat för Barcelona större delen av sin profisionella karriär förutom de två senaste säsongerna som han spelat i PSG. Messi har vunnit Champions League fyra gånger, alla med Barcelona.

Iker Casillas - var känd för sin smidighet, snabba reflexer och fantastiska räddningar. I hans extremt framgångsrika tid i Real Madrid vann han Champions League två gånger. Casillas gjorde 725 matcher för Los Blancos en siffra som bara slåtts av en man, han som kommer härnäst.

Rául - gjorde hela 741 framträdanden för Real Madrid, och nätade 228 gånger i Champions League. Bara Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski och Karim Benzema har gjort fler CL-mål.

Champions League på TV

När det kommer til att se fotboll på TV är det många som önskar att ta del av spänningen i Champions League. For oss i Sverige är det Telia och TV4 Play TV4 Play innehar rättigheterna till att visa Champions League på TV.

Se alla TV-rättigheter för sport i Sverige.