Världens bäst betalda idrottskvinnor Världens bäst betalda idrottskvinnor. Foto: Unsplash

Världens bäst betalda idrottskvinnor 2020

Forbes har sammanställt ännu en lista, denna gång över världens bäst betalda idrottskvinnor 2020. Det är tennisen som dominerar och listan toppas av en 22-åring.

Om ämnet lockar i övrigt har vi ett par artiklar i samma ämne, du hittar dem här:


Läs ocksåLista: Världens bäst betalda idrottare 2020

Läs också: Bäst betalda i NHL

Läs också: Bäst betalda i NBA

Läs också: Världsrankingen ATP och WTA | Herr och dam


10. Alex Morgan

Sport: Fotboll
Inkomst:
4,6 miljoner dollar
Land: USA

Det amerikanska landslagets Alex Morgan tar tiondeplatsen på listan, mycket tack vare hennes avtal med Nike. Har vunnit OS-guld och två VM-guld och spelar till vardags i Orlando Pride.


9. Angelique Kerber

Sport: Tennis
Inkomst:
5,3 miljoner dollar
Land: Tyskland

Tyska Kerber stämplar in på niondeplatsen. Har vunnit Australian Open, Wimbledon och US Open. Har sponsorer som Adidas, Porsche och Lavazza för att nämna några.


8. Sofia Kenin

Sport: Tennis
Inkomst:
5,8 miljoner dollar
Land: USA

Amerikanskan Kenin är den yngsta amerikanen att vinna en Grand Slam-tävling sedan Serena Williams 2002, då hon vann Australian Open 2020. Är just nu nummer fyra på världsrankingen.


7. Elina Svitolina

Sport: Tennis
Inkomst:
6,4 miljoner dollar
Land: Ukraina

Svitolinas har ännu inte vunnit någon Grand Slam-tävling, men det har blivit semi i både US Open och Wimbledon. Hennes plats på världsrankingen är nummer tre och sponsorerna är bland annat Nike, Wilson och Hublot.


6. Garbiñe Muguruza

Sport: Tennis
Inkomst:
6,6 miljoner dollar
Land: Spanien

Spansk-venezuelska Muguruza vann Wimbledon 2017, men förlorade finalen Australian Open under 2020. Hennes lukrativa sponsoravtal med bland annat Adidas, Beats och Rolex tar henne till sjätteplatsen på den här listan.


5. Bianca Andreescu

Sport: Tennis
Inkomst:
8,9 miljoner dollar
Land: Kanada

Andreescu blev den första kanadensiskan att vinna en Grand Slam-tävling när hon vann US Open 2019. Sponsras bland annat av Nike, Gatorade och Rolex.


Läs också: Världsrankingen ATP och WTA | Herr och dam


4. Simona Halep

Sport: Tennis
Inkomst:
10,9 miljoner dollar
Land: Rumänien

Rumänskan Halep har toppat världsrankingen ett par gånger, bland annat har hon vunnit Wimbledon och Roland Garros. Är en av de som vunnit mest prispengar genom tiderna. Sponsras bland annat av Nike, Wilson och Hublot.


3. Ashleigh Barty

Sport: Tennis
Inkomst:
13,1 miljoner dollar
Land: Australien

Barty vann sin första Grand Slam-tävling när hon vann Roland Garros 2019. Är just nu världsetta och är den första australiensiskan att vara världsetta sedan 1976.


2. Serena Williams

Sport: Tennis
Inkomst:
32 miljoner dollar
Land: USA

Williams behöver väl ingen närmare beskrivning. Har vunnit i princip allt och har varit helt outstanding under större delen av sin karriär. På senare år är det dock snarare sponsoravtal än prispengar som gör att hon hamnar tvåa på den här listan över världens bäst betalda idrottskvinnor.


1. Naomi Osaka – världens bäst betalda idrottskvinna

Sport: Tennis
Inkomst: 37,4 miljoner dollar
Land: Japan

Stjärnskottet har tidigare varit världsetta och har vunnit både Australian Open och US Open. Osaka med rötter i både Japan och Haiti valde att representera Japan inför sommar-OS 2020. Enligt Forbes är det endast Roger Federer som har cashat in mer på sponsoravtal än Naomi Osaka. Därför toppar hon listan för bäst betalda idrottskvinnor 2020.

Källa: Forbes


Läs ocksåLista: Världens bäst betalda idrottare 2019

Läs ocksåLista: Världens bäst betalda idrottare 2018

Läs också: Världsrankingen ATP och WTA | Herr och dam