ranking tennis Den nya courten Simonne Mathieu i Roland Garros / Franska Öppna. (Photo by Philippe LOPEZ / AFP)

Världens bästa tennisspelare | Ranking ATP och WTA | Herr och dam – singel

Tennis. Här är en dagsfärsk ranking över de bästa tennisspelarna i världen. Tryck på knapparna för att komma till listorna med världens bästa tennisspelare.

Topp 50 ranking herrar ATP tennis

Plats 51-100 ATP

Topp 50 ranking damer WTA tennis

Plats 51-100 WTA

Så fungerar rankingen i tennis

Rankingen är en metod av ATP/WTA för att fastslå huruvida spelare ska få kvala in i turneringar eller om de kan gå in i spel vid ett senare skede. Rankingen är objektiv och är baserad på resultat. Rankingen har funnits sen 1973 och poängen är baserade på hur långt i turneringen man kommer. Vikten av turneringen spelar också roll, t.ex. Grand Slam-turneringar är värda mest. Rankingen uppdateras varje måndag och poängen ”lever” bara i 52 veckor, sen försvinner de, vilket gör rankingen väldigt aktuell och det går fort att tappa på rankingen om man inte håller uppe sitt spel.

För mer info kan du besöka herrarnas eller damernas ranking på deras respektive sidor.

Viktiga datum för tennis

Grand Slams
Australian Open (januari)
Franska öppna / Roland Garros (maj-juni)
Wimbledon (juni-juli)
US Open (augusti-september)

Du följer enkelt världstennisen med TVmatchens app eller sida.

De tre stora tennisspelarna i modern tid, Rafael Nadal, Novak Djokovic och Roger Federer var otroligt dominanta under 10-talet. Tillsammans vann de 33 av de 40 Grand Slam-turneringarna som spelades. De enda som lyckades rå på dessa herrar var Andy Murray och Stan Wawrinka (med tre vinster var) samt Marin Cilic som lyckades vinna en turnering.