Barcelona-läktaren inför El Clasico i december 2019. (Foto: LLUIS GENE / AFP)

Inför El Clasico: Barcelona – Real Madrid

EL CLASICO. Barcelona besöker ärkerivalerna Real Madrid i den första El Clasico 2021 på lördag den 10 april klockan 20.00. Den spanska klassikern kunde inte komma vid ett mer spännande läge. Endast två poäng skiljer de två klubbarna åt i La Liga med nio matcher kvar att spela.

Real Madrid vs Barcelona
⏰ Lördag, 10 april | 21:00
📺 Du ser matchen på Cmore och Cmore Fotboll

Barcelona har inte förlorat en ligamatch sedan början av december och är nu bara en poäng bakom ledande Atlético Madrid efter en katastrofal start på säsongen.

Real Madrid å andra sidan kan också sätta sig i topposition med en seger och gå om Barcelona. Real bör gå in i matchen med stort självförtroende efter sin 3-1-seger mot Liverpool i Champions League. Vi förväntar oss en intensiv match i Madrid.

FC Barcelona

Efter Barcelonas förlust mot Cádiz på matchdag 12 låg de på femte plats, tio poäng bakom Atlético. Sedan dess har dock Barca inte förlorat en enda match i La Liga. Messi och Co har vunnit 16 av sina 19 senaste matcher. De har också vunnit de sex senaste matcherna i rad, bland annat två gånger mot Sevilla och Real Sociedad. De lyckades med en imponerande 6:1 hos de nykrönta cupvinnarna 2020.

I den senaste matchen mötte FC Barcelona Real Valladolid. Länge såg det ut som att de skulle få det svårt mot bottenlaget. I matchens sista minuter gjorde dock Ousmane Dembélé dagens mål för tre mycket viktiga poäng.


Real Madrid 

Real Madrid är också i utmärkt form. Sedan slutet av november har de bara förlorat en ligamatch. Sedan detta 2-1 nederlag mot Alaves i slutet av november har de 14 segrar, fyra oavgjorda matcher och endast ett nederlag (1-2 mot Levante) i La Liga. Senast slog man Eibar med 2-0 hemma i Madrid efter mål av Marco Asensio och Karim Benzema.

Real Madrid var till skillnad från Barcelona i Champions League under veckan. Man slog Liverpool överraskande enkelt med 3:1 i Madrid. Vinícius Júnior var matchens man med två mål, medan Marco Asensio gjorde det tredje målet för Real.


Extremt jämn tabell

Atlético såg länge ut som de garanterade spanska mästarna. Diego Simeones lag hade vid ett tillfälle en ledning på 10 poäng. På senare tid har Atlético dock saknat kontinuitet. Barcelona har gått upp till en poäng och Real Madrid är bara tre poäng bakom.