TVmatchen.nu TVmatchen.nu
 • 17 fre
 • 18 idag
 • 19 sön
 • 20 mån
 • 21 tis
 • 22 ons
 • 23 tor
 • 24 fre
 • 25 lör
 • 26 sön
 • 27 mån
 • 28 tis
 • 29 ons
 • 30 tor

Ski Classics på TV och stream

Ski Classics är det årligen återkommande världsmästerskapet i långlopp. Tävlingarna har arrangerats sedan 2011 och är populära både bland tävlande och skidfantaster. Hos oss hittar du alla tävlingar i Ski Classics 2023/2024 som sänds via TV eller stream.

Tävlingarna består av 35 professionella lag som gör upp i en pro tour. Vi får besöka klassiska skidorter för att ta del av tävlingar som Engadin La Diagonela, La Venosta Criterium, Bad Gastein Criterium och inte minst vårt egna Vasaloppet.

Loppen arrangeras över sex olika länder och distanserna är allt från 10 km upp till 50 km, 62 km, 90 km och 100 km! Bland svenska tävlande som har haft framgångar i Ski Classics Pro Tour har vi bland annat Emil Persson och Ida Dahl.

Det finns inga aktuella sändningar inom Ski Classics. Gå till startsidan

Ski Classics idag

Med vår hjälp får du full koll på hur du följer nästa tävling i Ski Classics via TV eller stream. Missa ingenting av spänningen när världens främsta inom sporten gör upp, samtidigt som Ski Classics även bjuder in amatörer att tävla.

Vilka TV-kanaler sänder Ski Classics?

Det är SVT, Sveriges Television, som har rättigheterna till sändningarna från Ski Classics. Med det sagt kan du ta del av tävlingarna via SVT1, SVT2 och i vissa fall även SVT24. Vi ser till att i god tid innan varje tävling drar igång informera om hur, var och när du kan följa Ski Classics, från den första tävlingen i Bad Gastein till avslutningen i Norge.

 • SVT1

 • SVT2

 • SVT24

Ski Classics på Live Stream

Självklart kan du njuta av tävlingarna även om du inte befinner dig vid en TV, eller för den delen har möjlighet att se ett lopp direkt medan det pågår. Med hjälp av streamingtjänster kan du välja varifrån du vill se tävlingen och även när. Du har goda möjligheter att streama ett event i efterhand, via din dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Tillgängliga streamingplattformar i Sverige

I Sverige är det SVT Play som gäller om du vill streama Ski Classics. Det är en av få streamingtjänster i landet som du inte betalar någonting för att få åtkomst till. Istället kan du ta del av Ski Classics, övrig sport, filmer, dokumentärer och serier utan någon extra kostnad.

Hur man streamar Ski Classics

Följ oss för att veta när nästa tävling avgörs
Surfa in på SVT Play eller ladda ner appen till din mobila enhet
Använd kategorier eller sökfunktionen för att hitta rätt event
Streama direkt eller i efterhand via din dator eller på mobila enheter
Om Ski Classics

Ski Classics arrangerads för första gången 2011 och har därefter varit årligen återkommande. Både elitåkare och amatörer samlas runt om i Europa för att göra upp lopp av den längre varianten. Världsmästerskapet i långlopp är en tävling för skidåkare med fokus på uthållighet.

Tävlingarna tar sin början i december och fortsätter under den nordiska vintern fram till början av april, med ett par långa lopp som avslutar säsongen. Österrike, Italien, Schweiz, Tjeckien, Sverige och Norge är värdländerna för tävlingarna.

Långloppscupen som tävlingarna även kallas innehåller ski marathon som har varit med bra mycket längre än Ski Classics. Vasaloppet, Birkebeinerrennet och Janteloppet är klassiska skidlopp som har arrangerats sedan en lång tid tillbaka.

 1. Bad Gastein PTT, Österrike (15 km)

 2. Bad Gastein Criterium, Österrike (35 km)

 3. La Venosta Criterium, Italien (35 km)

 4. La Venosta ITT, Italien (10 km)

 5. Pustertaler Ski Marathon, Italien (62 km)

 6. Engadin La Diagonela, Schweiz (55 km)

 7. Marcialonga, Italien (70 km)

 8. Jizerská50, Tjeckien (50 km)

 9. Grönklitt Classic, Sverige (50 km)

 10. Grönklitt ITT, Sverige (12 km)

 11. Vasaloppet, Sverige (90 km)

 12. Birkebeinerrennet, Norge (54 km)

 13. Reistadlopet, Norge (50 km)

 14. Summit 2 Senja, Norge (60 km)

 15. Janteloppet, Norge (100 km)

Vanliga frågor och svar om Ski Classics

Var går ski classics idag?

Ski Classics visas i SVT:s kanaler. Det innebär att du kan följa lopp under säsongen i SVT1, SVT2, SVT24. Du kan också streama tävlingarna i SVT Play både live och i efterhand.

När börjar Ski Classics?

Årets upplaga av Ski Classics började i december 2023, vilket är den månaden då tävlingarna vanligtvis sätter i gång. Då är det dags för 35 professionella lag och tusentals amatöråkare att ge sig ut i spåren.

Kan jag streama Ski Classics på min mobil?

Ja, använd SVT Play via webbläsaren i din mobiltelefon eller ladda ner appen för att streama Ski Classic. Här kan du se tävlingarna både live medan dessa pågår eller i efterhand. Streama utan någon form av abonnemang.

Kan jag streama Ski Classics på datorn?

SVT Play finns tillgängligt även via din dator. Surfa in på sajten via webbläsare och ta del av utbudet som streamingtjänsten erbjuder. Här finns även Vinterstudion och andra sporter att följa under årets gång.