Wembley i London. (Photo by Ian KINGTON / IKIMAGES / AFP)

Fullsmockad sporthelg – här är alla höjdpunkter

Det är en riktigt fin sporthelg som vi har framför oss. Som du säkert vet är det EM-final mellan Italien och England på söndag, men det är många fler event av större dignitet som ska avgöras och genomföras. Här är alla helgens höjdpunkter!


Till EM-spelet 5 000 kr – sista chansen nu!

→  All sport på TV


EM-final – Italien – England

⏰ Söndag 21:00
📺 Cmore Stream och TV4

På söndag smäller det när Italien möter England på Wembley Stadium i London. England siktar på sin första titel på 55 år. Det är två defensivt starka lag som gör upp om titeln, och favoritskapet ligger på Italien som gjort ett otroligt mästerskap och inför turneringen var det egentligen ingen förutom italofilerna som hävdade att Italien kunde gå långt.


Copa America-final – Argentina – Brasilien

⏰ Natten mot söndag 02:00
📺 Viaplay och V Sport Premium

Copa America avslutas natten mot söndag. Båda lagen har tagit sig igenom turneringen utan förluster. Dock så var det inte helt lätt för Argentina att ta sig vidare från semifinalen då den fick avgöras på straffar mot Colombia. Messi leder skytteligan på fyra mål, och är nog sugen på att sätta några fler för att ta hem titeln till Argentina för första gången sen 1993.

Brasiliens styrka ligger i defensiven, som bara har släppt in två mål på hela mästerskapet.

Ett dygn före finalen spelas bronsmatchen mellan Colombia och Peru.


Wimbledon-finaler

⏰ Lördag 15:00, söndag 15:00
📺 Discovery samt Kanal 5 för båda finaler, båda dagar

Storfavoriten Serena Williams fick kliva av tidigt i turneringen pga skador. Regerande mästaren Simona Halep likaså. Istället är det australiensiskan Ashleigh Barty som gör upp med tjeckiskan Karolina Pliskova på Wimbledon-gräset på lördag.

På herrarnas sida så kommer vi inte få se Roger Federer som slogs ut i kvarrtsfinal. Istället är det två av följande herrar som gör upp Berrettini/Hurkacz som möter Djokovic/Shapovalov i finalen på söndag. Herrarnas semifinaler avgörs under fredageftermiddag.


UFC: McGregor vs Poirier III

⏰ Natten mot söndag 02.00
📺 Viaplay PPV och prelims på Viaplay

Irländske fixstjärnan Conor McGregor går upp i oktagonen för tredje gången mot amerikanen Dustin Poirier när UFC 264 går av stapeln i Las Vegas. Tidigare fajter har slutat 1-1 och knockout i båda. Så det här mötet har mycket prestige för båda kämpar. Bäst av 3?

Du ser fighten på Viaplay PPV.


NBA-finaler: Milwaukee Bucks – Phoenix Suns

⏰ Natten mot söndag 02:00
📺 Cmore Stream och Sportkanalen

NBA-finalerna är en riktig höjdare. Suns vann första matchen med 13 poängs försprång, ledda av Chris Paul, och Phoenix vann även den andra matchen. På söndag är det dags för den tredje matchen och Milwaukee har inte råd att förlora. Däremot får de spela på hemmaplan för första gången i den här serien. Khris Middleton är en av de bästa trepoängsskyttarna i NBA, Giannis Antetokounmpo är också i god form. Milwaukee ska vara favoriter här. 4 matcher krävs för att vinna serien som är bäst av 7.


Friidrott: Diamond League från Monaco

⏰ Fredag 20:00
📺 Cmore Stream och Sportkanalen

Diamond League från Monaco är en av höjdpunkterna varje sommar. Så gäller även detta år. En av kvällens höjdpunkter är norsken Karsten Warholm i 400 meter häck som ska utmana dubbla mästaren Kyren McMaster.

Du ser eventet på Cmore och Sportkanalen.


Till EM-spelet 5 000 kr – sista chansen nu!