Champions League 2020. Champions League-bollen. (Photo by PAU BARRENA / AFP)

Bekräftat: Cmore och TV4 tar över Champions League

TV4 och C More har köpt de exklusiva rättigheterna till UEFA Champions League i både Sverige och Finland för perioden 2021-2024.

– Det här handlar om världens bästa turnering i världens största sport. Vi är enormt stolta över att kunna erbjuda UEFA Champions League till våra användare. Det är en sporthändelse som vi vet kommer att locka stort intresse och samla en stor publik, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media.

Turneringen med de absolut bästa lagen från Europas ligor kommer att sändas exklusivt på C More och TV4 från och med hösten 2021.

– UEFA Champions League har länge stått högst på vår önskelista över sporträttigheter. Den här satsningen är ett första exempel på hur vi på TV4 Media nu med Telia som ägare ytterligare lyfter ambitionerna att skapa Sveriges bästa TV-upplevelser, säger Casten Almqvist, vd på TV4 Media.

TV4 och C More kommer också att sända UEFA Super Cup, som spelas mellan UEFA Champions League-vinnaren och UEFA Europa League-vinnaren, samt ungdomsturneringen UEFA Youth League.

Se också: Uppgift: Viasat tappar Champions League till Cmore och TV4