T-Mobile Arena T-Mobile Arena i Las Vegas | Foto: Alonso Reyes | Unsplash

UFC 276 från Las Vegas

Den tionde upplagan av International Fight Week är i full gång på andra sidan av Atlanten och hela veckan avslutas med ett extremt fullspäckat UFC-kort! Det här är gala nummer 276 i ordningen och det ser ut att bli ett evenemang vi sent ska glömma med spännande fighter från alla möjliga viktklasser.

Fighterna på UFC 276-kortet

Det kryllar verkligen av intressanta match-ups på helgens UFC-gala. Redan bland de tidiga prelim-fighterna finner vi välkända namn som Brad Tavares som möter Dricus Du Plessis i herrarnas mellanvikt. Bland de tidiga prelim-fighterna som börjar 00:00 på söndagen finner vi även Uriah Hall som möter Andre Muniz, också detta i herrarnas mellanvikt.

Bland prelim-fighterna som börjar vid 02:00 på söndagen finner vi några riktiga legender i form av Jim Miller som möter Donald ”Cowboy” Cerrone i herrarnas Weltervikt. Vi får även se när den före detta mästaren i welterviktklassen Robbie Lawler ställs mot Bryan Barberena.

På huvudkortet som drar igång 04:00 på söndag är det idel smällkarameller i oktagonen. Kortet bjuder på två titelmatcher, både i herrarnas fjädervikt och herrarnas mellanvikt.

Utöver titelmatcherna ser vi även när tidigare mästarinnan Miesha Tate går upp mot Lauren Murphy.

UFC 276-kortet i sin helhet

Tidiga prelims

Jessica-Rose Clark – Julija Stoliarenko i damernas bantamvikt
Brad Tavares – Dricus Du Plessis i herrarnas mellanvikt
Jessica Eye – Maycee Barber i damernas flugvikt
Uriah Hall – Andre Muniz i herrarnas mellanvikt

Prelims

Jim Miller – Donald Cerrone i herrarnas weltervikt
Ian Garry – Gabe Green i herrarnas weltervikt
Robbie Lawler – Bryan Barberena i herrarnas weltervikt
Brad Riddell – Jalin Turner i herrarnas lättvikt

Huvudkort

Pedro MunhozSean O’Malley i herrarnas bantamvikt
Lauren MurphyMiesha Tate i damernas flugvikt
Sean StricklandAlex Pereira i herrarnas mellanvikt
(C) Alexander VolkanovskiMax Holloway i herrarnas fjädervikt
(C) Israel AdesanyaJared Cannonier i herrarnas mellanvikt

Förhandstitt på våra utvalda matcher

Pedro ”The Young Punisher” Munhoz mot “Sugar” Sean O’Malley

I den första fighten på galans huvudkort får vi se när nionderankade brasilianaren Pedro Munhoz ställs mot trettonderankade amerikanaren Sean O’Malley. Det här blir en riktigt tuff match för Pedro Munhoz som har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Dessa fyra förluster kom mot väletablerade namn såsom nuvarande mästaren Aljamain Sterling och andra legender som Frankie Edgar, Jose Aldo och Dominick Cruz.

Munhoz hade verkligen behövt hamna i vinstkolumnen igen men för att göra det måste han först slå Sean O’Malley, något som visat sig vara lättare sagt än gjort.

Sean O’Malley har ett riktigt fint record på 15-1 i sin karriär och har sedan sitt genombrott i Dana White’s Contender Series klättrat på ett imponerande sätt i bantamviktklassen, om man ser till O’Malleys åtta fighter inom organisationen UFC så har han vunnit sju och förlorat en, av hans sju vinster så har fem kommit via KO/TKO.

O’Malley står nu inför sitt hittills tuffaste prov i Pedro Munhoz och kan rankas topp 10 om det skulle vara som så att han vinner den är fighten.


Alexander ”The Great” Volkanovski mot Max ”Blessed” Holloway

Det här är den andra returmatchen och den tredje matchen mellan Volkanovski från Australien och Holloway från USA.

När dessa herrar möttes för första gången i december 2019 vann Volkanovski via enhälligt domslut. Volkanovski vann även den andra fighten i juli 2020 fast den här gången via delat domslut samt med en del som tyckte att det fanns belägg för att Holloway kanske vunnit fighten istället.

Volkanovski är inne på en helt fantastisk streak i UFC och har ännu inte förlorat en match i organisationen. Sedan dess har han vunnit samtliga av sina elva fights och slått fighters som Chad Mendes, Jose Aldo, Max Holloway x2, Brian Ortega och Korean Zombie.

Max Holloway är den som har gett Volkanovski sin tuffaste match i UFC-oktagonen. Holloway är även en av de mest dekorerade bantamviktfighters i UFCs historia och han har gått hela 25 fights inom UFC-organisationen sedan hans debut i februari 2012. På väg till bantamviktbältet slog Holloway stora namn som Cub Swanson, Charles Oliveira, Jeremy Stephens, Anthony Pettis och Jose Aldo x2. En av Holloways vinster mot Aldo var ett titelförsvar, han försvarade sedan bältet i ytterligare två fights, ett försvar mot Brian Ortega och ett försvar mot Frankie Edgar.

Holloway förlorade sedan titeln mot Volkanovski i deras första möte i december 2019.

Sedan Holloway förlorade bältet och returmötet så har han hunnit med att slå Calvin Kattar och Yair Rodriguez på sin väg tillbaka till titelmatchen och möte nummer tre mot hans rival Alexander Volkanovski.


Israel ”The Last Stylebender” Adesanya mot Jared “The Killa Gorilla” Cannonier

På kortets huvudmatch bjuds vi på ytterligare en titelmatch, den här gången i herrarnas mellanvikt. Som mästare står den otroligt skicklige Israel Adesanya som har besegrat nästan allt motstånd UFC ställt framför honom. Den enda förlusten i Adesanyas UFC-karriär kom mot Jan Blachowicz när Adesanya klev upp en viktklass och skulle försöka sig på att bli mästare i dubbla viktklasser.

I mellanvikten är Adesanya dock obesegrad och han har redan besegrat alla stora namnen i viktklassen sedan tidigare. Bland hans tidigare segrar finner vi namn som Marvin Vettori x2, Robert Whittaker x2, Derek Brunson, Anderson Silva, Kelvin Gastelum, Yoel Romero och Paulo Costa.

Utmanaren som är andrarankade Jared Cannonier har vunnit fem av sina senaste sex matcher, av dessa fem vinster så kom fyra av dem via KO/TKO. Bland Cannoniers senaste vinster finner vi namn som Anderson Silva, Kelvin Gastelum, Derek Brunson och Jack Hermansson.

Kan Cannonier slå den aviga och oförutsägbara Adesanya eller får vi se en mästare som bygger på sitt UFC-arv och försvarar sin titel för en femte gång?


Hur och var ser jag UFC 276?

UFC 276 går enbart att streama direkt via streamingtjänsten Viaplay i Sverige.

Huvudkortet startar på Viaplay 04:00 natten mot söndag och beräknas pågå fram till cirka 08:00 på söndag morgon (3/7).

Se alla sändningar från UFC nedanför

© TVmatchen.nu – Fighting på TV