Svenska spelare i Serie A 2020

Serie A må vara en liga där kampen om titeln inte infinner sig på samma sätt som i de övriga stora europeiska ligorna. Men sett ur ett svenskt perspektiv har den italienska ligan inte varit så här intressant på flera år med flera svenska spelare i Serie A, som mer eller mindre får anses ordinarie i sina respektive lag.

Serie A på TV och Stream! 

Robin Olsen – Cagliari

Roma köpte in Olsen 2018. Han var tänkt som ersättare för Allison Becker som i sin tur värvades till Liverpool. Olsen inledde bra men säsongen blev sämre och han tappade platsen i startelvan. Säsongen 2019/2020 är han på lån till Cagliari.

Zlatan Ibrahimovic – Milan

Zlatan kom tillbaka till Serie A med buller och bång i januarifönstret 2020. Han gjorde direkt avtryck och lyfte kravbilden på Milan. Han har gjort tre mål på åtta matcher, men hans gärning på planen är större än vad siffrorna anger.

Dejan Kulusevski – Parma

Säsongen 2019/2020 är säsongen då Kulusevski slog igenom på bred front. Han skickades på lån till Parma från Atalanta inför säsongen, och i januarifönstret köpte Juventus honom för 35 miljoner euro, och skickade tillbaka honom på lån för att fortsätta säsongen i Parma. Ingen dålig säsong för BP-fostrade 19-åringen alltså.

Sebastian Eriksson – Genoa

Blåvitt-profilen Sebastian Eriksson värvades i januarifönstret 2020 till Genoa. Än så länge har han inte spelat några matcher men det har blivit en del bänk. Eriksson har tidigare varit i Serie A då han var i Cagliari mellan 2012-2015

Ken Sema – Udinese

Det har blivit en del starter i Udinese-tröjan för Sema. Han är för närvarande utlånad från Watford. Lånet sträcker sig till juni 2020. Återstår att se om Sema stannar i Italien.

Albin Ekdal – Sampdoria

Efter en skadefylld sejour i tyska Hamburg SV valde Albin Ekdal att vända tillbaka till Serie A, en liga han känner till mer än väl. Flyttlasset bar denna gång till Sampdoria, ett lag som under flera säsongen slagits om platserna just under toppskiktet. Ett intressant val där han får chansen att bevisa sin spelskicklighet och spela på en hög nivå under bra förutsättningar.
Albin Ekdal utgör en viktig del på Sampdorias mittfält. I rollen som djupt liggande mittfältare bidrar Ekdal med sin bolltrygghet, enorma arbetskapacitet och sitt sätt att läsa spelet.

Mattias Svanberg – Bologna

Snabb som få och en bra blick för spelet, Mattias Svanberg är spelaren som slog igenom snabbt i Malmö FF och Allsvenskan för att sedan testa lyckan i Bologna. Lagkamrat med Filip Helander och en nästintill ordinarie plats på Filippo Inzaghis mittfält. Såhär långt in på säsongen har Svanberg stått för en bra insats med sina två assist. Det är ingen tacksam uppgift han har att som 19-åring försöka vara en av de få offensiva krafter i ett nedflyttningshotat Bologna.
Mattias Svanberg är en spelare med stor potential och kan med rätt omgivning bli en spelare för det svenska landslaget under många år framöver. Skulle Bologna trilla ur Serie A kan det vara läge för Svanberg att söka sig bort till en klubb där han ges större möjligheter att visa upp sina offensiva kvaliteter.

Här ser du alla matcher ifrån Serie A!


Så här mycket tjänar svenskarna i Serie A 2018:

Robin Olsen – 1.2 miljoner euro per år

Albin Ekdal – 1.1 miljoner euro per år

Oscar Hiljemark – 600 000 euro per år

Filip Helander – 500 000 euro per år

Mattias Svanberg – 400 000 euro per år

Svante Ingelsson – 200 000 euro per år

Källa – La Gazzetta dello Sport