derby della madonnina Zlatan Ibrahimovic tampas med Inters Lucio och Cristian Chivu i ett derby 2012 (Photo by GIUSEPPE CACACE / AFP)

Inter – Milan | Derby della Madonnina

Inter – Milan. På söndag är det derbydags när de två Milanolagen drabbar samman.
”Derby della Madonnina” har alltid en speciell charm, oavsett vart de två lagen befinner sig i tabellen och hur deras formkurva ser ut.

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV

Matchen mellan de historiskt framgångsrika Milanoklubbarna innehåller mycket prestige, och är ett av de få derbyna i Italien som också spelats på högre nivå i de europeiska tävlingarna, både under 2003 i semifinalen i Champions League och 2005 när lagen möttes i kvartsfinal.

Aktiv mercato för båda lagen

Under mercaton i januari var de båda klubbarna aktiva. Inter lyckades värva Christian Eriksen från Tottenham och Milan fick hem ett riktigt stornamn – Zlatan Ibrahimovic.
Inter breddade truppen ytterligare med inköpen av Ashley Young från Manchester United, Victor Moses från Chelsea (lån), och tidigare nämnda Eriksen. Mycket tack vare pengar fårn försäljningarna av Gabriel Barbosa till Flamengo, Politano till Napoli och Lazaro till Newcastle.

Förutom Ibra så plockade Milan in dansken Simon Kjaer, belgaren Alexis Saelemaekers och målvakten Asmir Begovic, alla tre på lån.

I Interlägret finns det framtidstro för det jobb som gjort hittills och entusiasm kring möjligheten att konkurrera i toppen mot Juventus. Inför matchen är Nerazzurri tre poäng bakom Bianconeri och behöver alla poängen från derbyt för att inte halka efter.

Zlatans första Milanoderby på länge

Zlatan är tillbaka för att spela sitt första Milanoderby på åtta år. Hans senaste var säsongen 2011/2012 där Milan förlorade med 2-4, trots två Zlatan-mål.

Det är derbyfeber i Milano, och även om Inter är favoriter här, så är derbyn alltid en annan match på plan än på pappret. Rossoneri är med all säkerhet sugna på revansch efter att ha torskat den förra matchen mot Nerazzuri med 2-0 efter mål från Brozovic och Lukaku.

Du ser matchen på Cmore.

Ta del av erbjudandet hos ComeOn!