San Siro (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)

Inför Milan – Inter | Derby della Madonnina

Inter – Milan. På söndag är det derbydags när de två Milanolagen drabbar samman.
”Derby della Madonnina” har alltid en speciell charm, oavsett vart de två lagen befinner sig i tabellen och hur deras formkurva ser ut. Denna hyperintressant då båda lagen ligger i topp.

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV

Matchen mellan de historiskt framgångsrika Milanoklubbarna innehåller mycket prestige, och är ett av de få derbyna i Italien som också spelats på högre nivå i de europeiska tävlingarna, både under 2003 i semifinalen i Champions League och 2005 när lagen möttes i kvartsfinal.

Det har gått många år sedan Milanoderbyt i Serie A har varit lika viktigt som det har varit före söndagens match. Lagen ligger i topp i tabellen, och detta resultat kan bli avgörande för vem som tar hem Scudetton.

Derby della Madonnina den här säsongen
Milan och Inter möttes nyligen i kvartsfinalen i Coppa Italia. Det var Zlatan som öppnade målskyttet efter 30 minuter. Vi fick se de två stora stjärnorna från varje lag, Zlatan och Lukaku, visa sina bra och mindre bra sidor.

En kvart in i andra halvlek fick Zlatan sitt andra gula kort och visades ut. Några minuter senare fick Inter en straff som Lukaku konverterade. Matchen slutade spektakulärt med en välplacerad frispark från Christian Eriksen.

När lagen möttes i ligan var det Milan som vann 2-1.

Två lag med bra fart
Efter att den här matchen spelats så är det 15 matcher kvar av säsongen. Så allt är inte förlorat vid en eventuell förlust här. Men mycket står på spel då det vinnande laget kommer att leda serien.

För närvarande ligger Inter i topp, med en poäng mer än Milan. Roma, Juventus och Napoli kämpar för att hålla jämna steg med toppen.

Milan har bara 9 poäng under sina senaste fem matcher efter segrar mot Cagliari, Bologna och Crotone. Nederlagen kom mot Atalanta och Spezia.

Det ser nästan ut som hemmaförlusten och den efterföljande förlusten i cupen visar tecken på att Pioli behöver ett större besättning. Då bredden i Juventus och Inter kan vara visa sig för tuff att tävla mot då de två lagbyggena är mer kompletta än Rossoneri.

Contes Inter har en liten fördel genom att de inte behöver bry sig om Europa League eller cupen. Å andra sidan kan det sluta som en riktigt usel säsong för Nerazzuri.

Inter är det lag som har gjort flest mål, med 54 mål på 22 matcher. De har också 13 poäng i fem matcher, vilket är en klart bättre form än stadsrivalerna Milan.

Lukaku vs Zlatan
När Milan och Inter brakar samman på San Siro förväntar vi oss många mål. Lukaku har 16 mål och är skytteligaledare i ligan tillsammans med Cristiano Ronaldo i Juventus. Strax bakom följer Zlatan som har 14 mål.

Som tidigare nämnts finns det två stora spelare som möts, men vi får inte heller glömma Lautaro Martinez som har 11 mål i ligan.

Pioli måste vila spelare efter Europa League-matchen mot Röda Stjärnan, och då kan vi möjligtvis se ett byte från Mario Mandzukic.

Se Milan derby i Serie A på TV
Det finns flera alternativ för dig som vill titta på Milan – Inter på TV. Matchen börjar söndagen den 21 februari, från kl. 15:00 och sänds på Cmore stream och Cmore Fotboll.

Oddsen för matchenhittar du på Casumo.