(Foto: Armend NIMANI / AFP)

Inför Kosovo – Sverige

På söndag spelar Sverige sin andra match i VM-kvalet. Premiären mot Georgien var ingen höjdare på någon front, men man gjorde det man skulle och tog tre poäng efter ett 1-0-resultat från Viktor Claesson med en assist från Zlatan Ibrahimovic.

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV


Här hittar du alla VM-kvalmatcher

Guide: Kvalet till VM 2022


Matchen mot Georgien var som nämnt ingen höjdare men man gjorde jobbet och vann trots att det svenska spelet aldrig stämde. Den tidigare bänknötaren Kristoffer Nordfelt gjorde riktig en demonräddning när Georgien fick ett superläge i slutet av matchen och det hade varit ett nesligt kryss som vi hade tagit med oss om det inte vore för honom. Georgien hade många kontringslägen vilket var oroväckande. Albin Ekdal som haft skadeproblem blev inbytt i den 68:e minuten men fick kliva av efter ynka fem minuter då han fick problem med låret.

Startelvan mot Georgien:

Nordfelt
Lustig, Lindelöf, Helander, Augustinsson
Kulusevski, Larsson, Olsson, Claesson
Ibrahimovic, Isak

Byten:
68: Ekdal mot Olsson
73: Svanberg mot Ekdal
74: Forsberg mot Claesson
84: Krafth mot Lustig
84: Quaison mot Ibrahimovic


Kosovo
Den unga nationen Kosovo var en match från att nå EM men föll mot grannlandet Nordmakedonien i Play Off. Ett reservbetonat Sverige mötte Kosovo i en träningsmatch under den berömda Januariturnén. Den gången blev det seger med 1-0. Trots att Kosovo haft det skralt med segrar under de senaste landskamperna, och endast mäktat med en vinst under de nio matcher laget spelat under 2020, finns det kvalité i laget. Lazios anfallare Vedat Muriqi är lagets stora stjärna tillsammans med lagkaptenen Amir Rrahmani från Napoli. Dessutom har laget spelare som Turins Mergim Vojvoda och Stade Reims Valon Berisha.  


Tuff lottning men Sverige ska nå Play Off
Utöver Georgien och Kosovo väntar Spanien och Grekland i grupp B. Nyckelmatchen blir hemmamatchen mot Spanien i början av september. Sverige tog poäng hemma mot Spanien i EM-kvalet senast och kan blågult lyckas med det den här gången också ser det intressant ut. Georgien, Kosovo och Grekland är nationer som Sverige ska klara av att vinna mot såväl hemma som borta. Med tanke på att Sverige avslutar VM-kvalet mot Spanien borta hade det kunnat bli en renodlad final i sista omgången där vinnaren får spela VM i Qatar 2022.


Den svenska truppen 

Målvakter: Kalle Johnsson, Kristoffer Nordfeldt, Robin Olsen

Backar: Ludwig Augustinsson, Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Filip Helander, Emil Krafth, Joakim Nilsson, Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Carl Starfelt

Mittfältare/forwards: Marcus Berg, Jens Cajuste, Viktor Claesson, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Zlatan Ibrahimovic, Dejan Kulusevski, Robin Quaison, Alexander Isak, Jesper Karlsson, Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Ken Sema, Mattias Svanberg


Se aktuella odds hos Casumo