TVmatchen.nu TVmatchen.nu
 • 17 fre
 • 18 idag
 • 19 sön
 • 20 mån
 • 21 tis
 • 22 ons
 • 23 tor
 • 24 fre
 • 25 lör
 • 26 sön
 • 27 mån
 • 28 tis
 • 29 ons
 • 30 tor

Tyskland på TV och stream

Tyskland anländer till EM 2024 i rollen som värdnation. Laget har varit utan mästerskapsmedaljer sedan EM-guldet 2016 och kommer till turneringen med förhoppningen att äntligen kliva upp på pallen igen. Truppen kryllar av stjärnor från Bundesliga.

Det finns inga kommande event för Tyskland. Handboll på TV Schema

Tysklands EM 2024 chanser

När man tittar på vilka som är favoriter är det främst Danmark, följt av Frankrike, Sverige och Spanien, som pekas ut. Bakom dem är det dock just Tyskland som bör ses som den underdog som har störst potential att gå långt.

Tyskland ska kunna ta sig till huvudrundan utan några större problem. Frankrike och Spanien lär vara med här och ska då ses som favoriter till plats ett och två, vilket är positionerna man behöver hamna på för att gå vidare till slutspel.

Matchen mot Frankrike i den preliminära rundan kommer att vara väldigt avgörande för Tysklands chanser i EM 2024. Vinner man inte den talar mycket för att man får göra upp med Island för en chans att nå matchen om femte plats.

Tysklands EM 2024 schema i handbolls em 2024

I och med att Tyskland agerar arrangörer för handbolls-EM 2024 kommer de att spela samtliga matcher på hemmaplan. Laget spelar i Grupp A där det finns en tydlig nivåskillnad mellan nationerna.

Schweiz och Nordmakedonien har inga vidare meriter från tidigare mästerskap och lär inte ställa till med allt för stora problem för tyskarna i de första två matcherna. Dessa möten går av stapeln i Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf respektive Mercedes-Benz Arena i Berlin.

Svårare kommer det sedan att bli i match nummer tre. Då ställs nämligen tyskarna mot en av turneringens riktiga giganter: Frankrike. Även den duellen går av stapeln i Mercedes-Benz Arena och lär högst troligt avgöra vem som vinner Grupp A.

 • 20:45, onsdag 10 januari: Tyskland – Schweiz (Merkur Spiel-Arena, Düsseldorf)

 • 20:30, söndag 14 januari: Nordmakedonien – Tyskland (Mercedes-Benz Arena, Berlin)

 • 20:30, tisdag 16 januari: Frankrike – Tyskland (Mercedes-Benz Arena, Berlin)

Tysklands spelare EM 2024

Tysklands handbolls em trupp utannonserades den 21 december 2023 av förbundskaptenen Alfred Gislason. Islänningen har sedan dess fått ta emot ett återbud från stjärnan Marian Michalczik, som först var uttagen i laget men som nu missar EM 2024 på grund av en skada.

Målvakter

David Späth (Rhein-Neckar Löwen)
Andreas Wolff (Industria Kielce)

Kantspelare

Rune Dahmke (THW Kiel)
Lukas Mertens (SC Magdeburg)
Patrick Groetzki (Rhein-Neckar Löwen)
Timo Kastening (MT Melsungen)

Mittsexor

Johannes Golla (SG Flensburg-Handewitt)
Justus Fischer (TSV Hannover-Burgdorf)
Jannik Kohlbacher (Rhein-Neckar Löwen)

Niometer

Nils Lichtlein (Füchse Berlin)
Juri Knorr (Rhein-Neckar Löwen)
Philipp Weber (SC Magdeburg)
Sebastian Heymann (Frisch Auf Göppingen)
Julian Köster (VfL Gummersbach)
Martin Hanne (TSV Hannover-Burgdorf)
Renars Uscins (TSV Hannover-Burgdorf)
Kai Häfner (TVB Stuttgart)
Christoph Steinert (HC Erlangen)

Att Bundesliga är en av de bästa handbollsligorna i världen blir väldigt tydligt om man tar en titt på den tyska truppen. Av de 18 spelare som Alfred Gislason har valt att ta med sig till mästerskapet är det bara en – målvakten Andreas Wolff – som inte tillhör en klubb i den inhemska ligan.

Wolff, som till vardags spelar i det polska laget Industria Kielce, är en av lagets mest rutinerade spelare och är snart uppe i 143 matcher i den tyska tröjan. Något som står i bjärt kontrast mot den andra målvakten, 21-årige David Späth, som bara har varit med två gånger.

Just blandningen mellan rutinerade spelare och talanger löper som en råd tråd genom inte bara målvaktsuppsättningen utan hela truppen. Bland de yngre spelarna hittar vi Juri Knorr som trots att han bara är 23 år gammal redan har hunnit göra 156 mål på 44 matcher för landslaget.

Nyckelspelare i Tysklands EM 2024 lag

Det råder ingen tvekan om vem som är Tysklands nyckelspelare i EM på hemmaplan. Johannes Golla är inte bara en av landets utan hela turneringens bästa mittsexor och kommer att spela en viktig roll i lagets chanser att gå långt.

Golla blev uttagen som bästa mittsex i All Star-laget för EM 2022. Står han för en lika fin insats den här gången ökar Tysklands möjligheter markant. 26-åringen spelar sedan 2018 i storlaget SG Flensburg-Handewitt och har tidigare även representerat MT Melsungen.

Namn: Johannes Golla
Ålder: 26 år
Klubb: SG Flensburg-Handewitt

Tysklands senaste resultat i EM

I handbolls-EM 2022 i Ungern och Slovakien inledde Tyskland med tre raka segrar i den preliminära rundan. I huvudrundan blev det dock desto svårare och man lyckades inte slå varken Spanien, Norge eller Sverige och missade därmed slutspel. Tyskland slutade sjua i turneringen.

Tysklands senaste resultat i VM

Aningen bättre gick det för det tyska laget i VM 2023 i Polen och Sverige. Där tog man sig vidare till slutspelet efter att ha slutat tvåa bakom Norge i huvudrundan. Väl där föll dock det tyska landslaget i handboll i kvartsfinalen mot Frankrike, men slutade till slut femma i turneringen efter att ha besegrat för Egypten och sedan Norge.

FAQs

I vilka arenor spelar Tyskland under EM 2024?

I den första rundan spelar Tyskland sina matcher i två olika arenor: Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf respektive Mercedes-Benz Arena i Berlin. Huvudrundan och slutspelet i handbolls-EM 2024 spelas sedan i Lanxess Arena i Cologne och Barclays Arena i Hamburg.

Vilka är Tysklands styrkor i handboll?

Alla spelare i det tyska laget utom målvakten Andreas Wolff spelar till vardags i Bundesliga. Vi har alltså att göra med en spelartrupp som är van vid att tävla vecka ut och vecka in på den absolut högsta nivån. Något som de kommer att ha stor nytta av under turneringens gång.

Har det skett några större förändringar i Tysklands lag sedan det senaste mästerskapet?

Stommen i den tyska truppen ser till stor del ut som den gjorde 2022 och Alfred Gislason är fortfarande kvar som förbundskapten. Mittsexan Patrick Wiencek, som nyligen vann Bundesliga med THW Kiel, har dock avslutat sin landslagskarriär.

Vilka är nyckelspelarna i det tyska laget?

Johannes Golla är den största nyckelspelaren i Tyskland under herrarnas handbolls em 2024. Den urstarka mittnian är en av världens bästa spelare på sin position. Håll även ett öga på niometersspelaren Juri Knorr och den rutinerade målvakten Andreas Wolff.

Hur kan fans kolla på matcherna? Finns det några möjligheter till streaming?

Det är Viaplay som sänder samtliga matcher i handbolls-VM 2024, inklusive Tysklands. Om man vill se matcherna på TV är det TV6 och TV10 som står för sändningarna.

Vilka historiska resultat har Tyskland i EM?

Totalt har Tyskland tagit fyra medaljer i handbolls-EM: ett brons, ett silver och två guld. Pallplatserna kom dessutom i den ordningen. Bronset togs i Italien 1998 och guldet i Sverige 2002. Guldmedaljerna kammade Tyskland hem i Slovenien 2004 och Polen 2016.