TVmatchen.nu TVmatchen.nu
 • 21 ons
 • 22 idag
 • 23 fre
 • 24 lör
 • 25 sön
 • 26 mån
 • 27 tis
 • 28 ons
 • 29 tor
 • 1 fre
 • 2 lör
 • 3 sön
 • 4 mån
 • 5 tis

PGA på TV och stream

TVmatchen ger dig alla kanaler och TV-tider för PGA 2020. Med vår kompletta TV guide får du en fullständig översikt av alla PGA turneringar.
22 feb

Idag, torsdag

Tidigare matcher idag
22:00

Golf: PGA TOUR - Mexican Open - Dag 1

PGA · X3000 Live odds

23 feb

Imorgon, fredag

22:00

Golf: PGA TOUR - Mexican Open - Dag 2

PGA · X3000 Live odds

24 feb

lördag

19:00

Golf: PGA TOUR - Mexican Open - Dag 3

PGA · X3000 Live odds

25 feb

söndag

19:00

Golf: PGA TOUR - Mexican Open - Dag 4

PGA · X3000 Live odds

1 mar

fredag

20:00

Golf: PGA TOUR - Palm Beach Classic - Dag 2

PGA · X3000 Live odds

2 mar

lördag

19:30

Golf: PGA TOUR - Palm Beach Classic - Dag 3

PGA · X3000 Live odds

3 mar

söndag

19:00

Golf: PGA TOUR - Palm Beach Classic - Dag 4

PGA · X3000 Live odds

7 mar

torsdag

20:00

Golf: PGA TOUR - Arnold Palmer Invitational - Dag 1

PGA · X3000 Live odds

8 mar

fredag

20:00

Golf: PGA TOUR - Arnold Palmer Invitational - Dag 2

PGA · X3000 Live odds

9 mar

lördag

18:30

Golf: PGA TOUR - Arnold Palmer Invitational - Dag 3

PGA · X3000 Live odds

10 mar

söndag

17:30

Golf: PGA TOUR - Arnold Palmer Invitational - Dag 4

PGA · X3000 Live odds

PGA Tour

eller PGA-Touren som den kallas i folkmun, är namnet på den organisation som ansvarar för herrarnas professionella golftävlingar i Nordamerika. Den ska dock inte kopplas ihop med PGA of America, som är en intresseorganisation för golfspelarna. 1929 grundades PGA och då ingick alla i samma organisation. Under 60-talet ökade dock intäkterna i samband med tv-sändningarna blev fler. Kända spelare som bland annat Jack Nicklaus och Arnold Palmer tyckte då att prissummorna till spelarna skulle öka, medan PGA ville använda pengarna att utveckla golfen för alla. De professionella spelarna bröt sig ur och startade en egen organisation som sedermera blev PGA tour.

PGA tour tävlingar

Faktum är att alla tävlingar inte utspelar sig i Nordamerika, trots att det är huvudfokus för PGA touren. Det är 48 tävlingar som spelas under tourens 44 veckor, och varje tävling brukar ha 156 deltagande spelare. De flesta spelare brukar delta i mellan 20-30 tävlingar varje år. Vissa tävlingar går av stapeln samtidigt, därför skulle det aldrig gå att en spelare ställde upp i samtliga tävlingar. Geografiskt spelas som sagt de flesta tävlingarna i USA, men på touren finns även tävlingar i bland annat Kina, Malaysia, Sydkorea och Storbritannien. De fyra största tävlingarna kallas majors, och tre av dem spelas i USA. Den fjärde, The Open Championships, spelas i Storbritannien.

PGA ranking på tävlingar

De fyra största tävlingarna, Majors, ger mest rankingpoäng och mest prispengar. Därefter följer "Worlds Golf Championships", där även spelare från Europatouren deltar, Sedan följer ett antal tävlingar där rankingpoäng och prispengar blir lägre och lägre. Spelare behöver prispengar för att kvalificera sig för nästkommande år på touren. De 125 spelare som vunnit mest pengar under året är direktkvalificerade till nästkommande år. Rankingpoängen är avgörande för hur spelarna ligger till på världsrankingen. Förutom de 125 som vunnit mest pengar finns fler sätt att komma med på PGA Touren. Kvaltouren heter Web.com Tour och varje år kan 50 spelare från den touren kvala in till PGA Touren.

Majortävlingarna på PGA Tour

Masters Tournament
U.S. Open
The Open Championship
PGA Championship

Övriga tävlingar på PGA Tour

The Players Championship, högst prissumma på hela touren.
Arnold Palmer ivitational, endast för inbjudan spelare och de högst rankade.
Tournament of Champions, endast för de som vunnit en tävling föregående säsong.
AT&T Pebble Beach Pro AM, där en del kända amatörer får delta och spela med proffsen.

PGA Profiler genom tiderna

Tidigare nämnda Jack Nicklaus och Arnold Palmer är riktiga legendarer som har spelat på PGA Touren. Nicklaus är för övrigt den spelare med flest Major-segrar genom tiderna, 18 stycken. Tiger Woods är dock den spelare som vunnit penningligan flest gånger, hela 10 gånger. Ben Hogan bör också nämnas på denna lista, då han var den första riktiga superstjärnan på PGA Touren i slutet på 40-talet och början av 50-talet. Fler spelare som satt prägel på PGA Tour genom åren är Tom Watson, Nick Faldo, Seve Ballesteros och Nick Price som alla haft stora framgångar.

Svenskar på PGA touren

Bland svenskarna som varit framgångsrika på PGA Touren finns Jesper Parnevik med 5 segrar på touren. Sveriges mest framgångsrike golfspelare på herrsidan genom tiderna är dock Henrik Stensson som blev den första svenska manliga golfare att vinna en Major. 2016 vann han The Open och samma år även FedEx Cup som är en slags slutspelstävling för de bästa på touren under året. Carl Pettersson har även han vunnit 5 tävlingar på PGA Touren under 2000-talet.

PGA Tour på TV & Stream

Med Tvmatchen får man koll på vilka tävlingar som är på gång. På tvmatchen.nu hittar man vilken kanal som sänder tävlingarna. Det går även att ladda ned appen TVmatchen och följa PGA Tourens schema via den.