• 23 tis
 • 24 idag
 • 25 tor
 • 26 fre
 • 27 lör
 • 28 sön
 • 29 mån
 • 30 tis
 • 31 ons
 • 1 tor
 • 2 fre
 • 3 lör
 • 4 sön
 • 5 mån

OS Basket damer på TV och stream

Dambasket i OS äger rum från den 28 juli till den 11 augusti.

Hitta alla tävlingar och sändningar för OS i Paris 2024

28 jul

söndag

31 jul

onsdag

3 aug

lördag

7 aug

onsdag

9 aug

fredag

11 aug

söndag

OS basket damer på TV och stream guide

I damernas OS basket gör tolv av världens bästa landslag upp om guldet. Precis som på herrsidan kliver USA in som enorma favoriter och kommer inte att vara nöjda med något annat än seger i samtliga matcher de deltar i. Lagen som har kvalat in till basket OS för damer är:

 • USA
 • Kina
 • Australien
 • Spanien
 • Kanada
 • Belgien
 • Frankrike
 • Japan
 • Serbien
 • Puerto Rico
 • Nigeria
 • Tyskland

OS är den största titeln man kan vinna som landslag i basket. Trots att man i princip redan har räknat hem guldet kommer USA att ta sig an varje match med största möjliga allvar. Sammanlagt kommer 26 matcher att spelas under damernas turnering. 18 av dessa genomförs i gruppspelet och de resterande åtta går av stapeln i gruppspelet.

Turneringen inleds söndagen den 28 juli, med premiären mellan Spanien och Kina, och fortsätter hela vägen fram till söndagen den 11 augusti, då både bronsmatch och final spelas. Warner Bros. Discovery har visningsrättigheterna i Sverige och kommer att stå för städning enarna i både TV och på streamingplattformen Max.


Basket OS damer på TV idag

Damernas basket i OS är uppdelat på nio speldagar. Under dessa kommer minst två matcher att spelas. Som mest kommer det att spelas fyra matcher på samma dag. Detta sker dels vid tre tillfällen under gruppspelet och sedan ytterligare en gång när kvartsfinalerna ska utkämpas.

Med så många matcher på schemat och med en hel del andra tävlingar i OS som pågår parallellt finns det inte plats i kanalutbudet att TV-sända varje duell i damernas basket. De stora matcherna kommer dock att få utrymme.


Tablå för dagens OS basket damer på TV

Det kommer att vara mycket att hålla koll på under veckorna då sommarspelen pågår. Ta hjälp av vår ständigt uppdaterade TV-tablå för att inte missa något från OS 2024. Här kan du se vad som gäller för dagens matcher i basket OS damer.

Framför allt är det Eurosport 2 som ser ut att gälla för damernas basket, men Warner Bros. Discoverys andra kanaler kan även komma att visa matcher. Kanalerna som sänder OS 2024 är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1 och Eurosport 2.

Använd tablån för att se vad som sänds var och när. Som nämnt kommer inte alla matcher att gå på TV. Däremot kan du ta del av hela turneringen i streamad form via Max. Ta dig till rätt kanal eller streamingtjänst genom att klicka på loggorna i vår tablå.


Spelschema för damernas basket i OS 2024

Precis som majoriteten av lagsporterna i OS i Paris 2024 är OS basket för damer uppdelat i två faser – först ett gruppspel och sedan ett efterföljande slutspel. Gruppspelet spelas mellan den 28 juli och den 4 augusti. Sedan tar slutspelet vid den 7 augusti och pågår till och med medaljmatcherna den 11 augusti. Låt oss titta närmare på schemat.

Gruppspel

I damernas basketturnering i OS är lagen uppdelade i tre grupper under gruppspelet. Varje grupp innehåller fyra nationer, vilket innebär att alla lag spelar åtminstone tre matcher i tävlingen. Grupperna har lottats utifrån fyra seedning för att se till att det finns lag på olika nivåer i varje kvartett. Så här ser damernas grupper ut:

 • Grupp A: Serbien, Spanien, Kina, Puerto Rico
 • Grupp B: Kanada, Nigeria, Australien, Frankrike
 • Grupp C: Tyskland, USA, Japan, Belgien

För att garantera en plats i slutspelet måste man sluta antingen etta eller tvåa i gruppspelet. Dessutom går även de två bästa treorna vidare. Det är alltså bara fyra lag som åker ut innan gruppspelet. Spelschemat för gruppspelet i damernas OS basket ser ut på följande vis:

Omgång 1

Speltid Match Grupp
13:30, söndag 28 juli 2024 Spanien – Kina Grupp A
21:00, söndag 28 juli 2024 Serbien – Puerto Rico Grupp A
11:00, måndag 29 juli 2024 Nigeria – Australien Grupp B
13:30, måndag 29 juli 2024 Tyskland – Belgien Grupp C
17:15, måndag 29 juli 2024 Kanada – Frankrike Grupp B
21:00, måndag 29 juli 2024 USA – Japan Grupp C

Omgång 2

Speltid Match Grupp
11:00, onsdag 31 juli 2024 Puerto Rico – Spanien Grupp A
13:30, onsdag 31 juli 2024 Kina – Serbien Grupp A
11:00, torsdag 1 augusti 2024 Japan – Tyskland Grupp C
13:30, torsdag 1 augusti 2024 Australien – Kanada Grupp B
17:15, torsdag 1 augusti 2024 Frankrike – Nigeria Grupp B
21:00, torsdag 1 augusti 2024 Belgien – USA Grupp C

Omgång 3

Speltid Match Grupp
11:00, lördag 3 augusti 2024 Kina – Puerto Rico Grupp A
13:30, lördag 3 augusti 2024 Serbien – Spanien Grupp A
11:00, söndag 4 augusti 2024 Japan – Belgien Grupp C
13:30, söndag 4 augusti 2024 Kanada – Nigeria Grupp B
17:15, söndag 4 augusti 2024 Tyskland – USA Grupp C
21:00, söndag 4 augusti 2024 Australien – Frankrike Grupp B

Slutspel

Efter några dagars vila drar slutspelet igång den 7 augusti. Då ska det utkämpas fyra kvartsfinaler mellan de åtta återstående lagen. För att avgöra vem som ska möta vem sker en lottning där lagen delas upp i fyra pottar utifrån prestationer i gruppspelet.

De två bästa hamnar i den första potten och de två sämsta hamnar i den fjärde. Lagen från pott ett möter lagen från pott fyra och de från pott två ställs mot de i pott tre. Efter kvartsfinalerna är det sedan dags för semifinaler två dagar senare, följt av bronsmatch och final den 11 augusti.

Så här ser spelschemat för slutspelet i damernas OS basket ut:

 • Kvartsfinaler: Onsdag 7 augusti 2024
 • Semifinaler: Fredag 9 augusti 2024
 • Bronsmatch: 11:30, söndag 11 augusti 2024
 • Final: 15:30, söndag 11 augusti 2024

OS basket damer TV-kanaler

TV-kanalerna som gäller för OS 2024 är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1 och Eurosport 2. Vad det verkar är det först och främst Eurosport 2 som kommer att visa damernas OS basket, men det kan även komma att visas matcher i de andra kanalerna. Håll dig uppdaterad med vår TV-tablå för att inte missa något från turneringen när det kommer till sändningstider och kanaler.

Så tittar du på basket damer i OS 2024

För att kunna titta på damernas basket i OS kommer du att behöva ha ett TV-abonnemang där Warner Bros. Discoverys kanaler ingår. Ingen av dem är nämligen gratiskanaler. Kanal 5 och ibland även både Kanal 9 och Eurosport 1 brukar ingå i de flesta grundpaket, men för att se basket på TV kommer du att behöva välja ett abonnemang där Eurosport 2 ingår.

Innan du slår till på ett TV-abonnemang kan det vara en bra idé att först utforska vad som ingår i ditt bredband. Det är nämligen inte ovanligt att leverantörer tillhandahåller streaming av TV-kanaler som en bonus till bredbandstjänsten. Kontakta din internetleverantör om du är osäker på vad som ingår i just ditt avtal.


Svenska streamingplattformar för OS

När det kommer till streamingplattformar för OS är Max den tjänst som har rättigheterna i Sverige. Här får du tillgång till allt från damernas basket och resten av OS. Beroende på vilket paket du väljer sker detta dessutom helt och hållet utan reklamavbrott. OS 2024 ingår i samtliga abonnemang hos Max utan att du lägger till sport i paketet.

Abonnemang hos Max:

 • Basic med reklam: 89 kr/månad
 • Standard: 129 kr/månad
 • Premium: 169 kr/månad

Så streamar du damernas OS basket

Om du vill streama OS basket damer kommer du till att börja med att behöva ett konto med tillhörande abonnemang hos Max. Välj något av de tre ovan nämnda paketen. Ett experttips är att välja antingen Standard eller Premium så att du slipper irriterande reklamavbrott när du tittar på OS.

När du har valt ett abonnemang kommer Max att fråga om du vill lägga till sport i ditt abonnemang för 260 kronor extra i månaden. Det behöver du inte göra eftersom OS redan ingår i samtliga paket hos Max.

Med konto och abonnemang ordnat är det sedan bara att logga in, antingen i webbläsaren eller via appen till din smart-TV eller mobila enhet. På startsidan kommer du att mötas av en menyrad, där ska du klicka på “Paris 2024”, vilket kommer att ta dig till sidan för OS.

Navigera dig sedan fram till damernas basket och njut av underhållningen och spänningen. Om du vet specifikt vad du är ute efter kan du även använda dig av sökfunktionen för att ta dig fram snabbare.


Om OS basket damer

Basket blev en del av OS i sommarspelen i Montreal 1976. Precis som på herrsidan är USA giganterna i tävlingen. Det amerikanska laget har vunnit nio guld i de tolv turneringar som de har deltagit i och kommer till OS 2024 med sju raka förstaplatser från 1996 och framåt.

Allt annat än ett tionde guld för USA vore en enorm skräll. Inget lag ges särskilt goda chanser att kunna utmana dem. Närmast är Australien och Frankrike, men nivåskillnaden är så pass stor att de bör betraktas som favoriter att ta den andra finalplatsen snarare än realistiska guldkandidater.

Matcherna i OS basket damer är uppdelade i två städer och två arenor. Gruppspelet kommer att utkämpas på Pierre Mauroy Stadium i Lille medan slutspelsmatcherna går av stapeln i Accor Arena i Paris.