Vägen mot första titeln ligger öppen för Larsson

Johanna Larsson är framme i semifinal i Swedish Open och efter att Serena Williams tvingats till att avbryta turneringen ligger vägen öppen för svenskans första singel seger på WTA-touren.

Serena Williams fick avbryta sitt tävlande i Båstad efter träning i torsdags då hon gjort illa sin armbåge. Detta har lett till att turneringen inte har en lika stor favorit och att sverigeettan Johanna Larsson är andraseedad av de spelare som är kvar i turneringen, endast fjolårsvinnaren Mona Barthel är högre rankad. Just Barthel tros bli motståndaren vid en eventuell final för svenskan.

Johanna Larsson har inte vunnit någon singeltitel på WTA-touren men har i Båstad haft några av hennes största framgångar med två finaler. Senaste finalen var 2013, då mötte hon Serena Williams och förlorade i två raka set.

Följ semifinal-spelet i dag med start 13.00, svenskan spelar i den andra matchen mot Yulia Putintseva från Kazakstan. Matcherna följer du på TV4 Sport, TV4 Play eller via Collector Swedish Open appen.