Sillysvepet – Fortsatt aktivitet kring Chelsea

Sillysvepet rullar vidare och även om vi fortfarande väntar på att den där riktigt stora övergången ska hända finns där en hel del att grotta ner sig i. Häng med i alla rykten som florerar och ta det mesta med både en och två nypor salt. Sportrutan ger en sammanfattning på det senaste som hänt på transferfronten runtom i fotbollseuropa.

Bayern München riktar in sig mot missnöjd Hudson-Odoi

Det har gått ett par dagar sedan det blev klart att Christian Pulisic är klar för Chelsea. Borussia Dortmund fick ett bud som de flesta klubbar skulle ha svårt att tacka nej till, speciellt med tanke på att den amerikanska mittfältaren haft svårigheter att ens ta plats i förstaelvan denna säsong. I och med köpet av Pulisic hamnade talangen Callum Hudson-Odoi ett steg längre ner i rangordningen, detta trots ett par lovande insatser på senare tid. Engelsmannen besitter en stor potential, en potential som Bayern München nu tycks vara intresserade av. Det ryktas om en prissumma runt £35 miljoner. Återstår att se om Chelsea väljer att sälja eller om man fortsätter gå på det gamla spåret med att låna ut sina yngre spelare. Huvudpersonen själv har sagt att han mycket väl kan tänka sig att flytta om speltiden inte blir mer regelbunden.

Fabregas nya klubb klar

Äntligen verkar Cesc Fabregas fått klart med en ny klubb, nämligen krisande AS Monaco. Enda hindret? Chelsea måste hitta en ersättare till spanjoren innan en övergång kan ske. Att Londonklubben är aktiva under detta januarifönster råder det inga som helst tvivel om men frågan är om man lyckas hitta en spelare som är bra nog att ersätta en spelare av Fabregas kaliber innan fönstret stänger.

Dembele testar lyckan i Kina

Det svänger snabbt i hockey brukar man säga, men det får sägas gälla Mousa Dembele och hans roll i Tottenham också. För bara några säsonger sedan var den belgiska mittfältaren en av nyckelspelaren i laget men verkar nu vara på väg bort, och det långt. Rykten gör gällande att Tottenham accepterat ett bud ifrån Kina och Beijing Sinobo Guoan på £9 miljoner vilket får ses som en stor förlust för Londonklubben sett till vilket värde Dembele hade för några år sedan. Speltiden har varit mycket knapp för belgaren under denna säsong så kanske är detta precis vad han behöver.

Hemvändarfest i Athletic Bilbao

Med den värvningspolicy som infinner sig hos Athletic Bilbao är utbudet betydligt mindre än för övriga klubbar. Det är kanske inte konstigt att man då istället riktar in sig mot spelare som tidigare spelat för laget som på ett eller annat sätt kan tänka sig att vara intresserad av en återkomst till moderklubben. Ander Herrera och Fernando Llorente är två spelare som båda tillhört Athletico Bilbao tidigare under karriären och som klubben nu ryktas vara intresserad av att plocka tillbaka. Sant eller inte men ordföranden i Athletico Bilbao har själv gått ut och sagt att man mer än gärna ser sina gamla stjärnor återvända.

IFK Norrköping med tung förstärkning

Inget sillysvep utan lite svenska influenser. IFK Norrköping gjorde under tisdagen klart med Christoffer Nyman som återvänder till klubben som han representerade som ung och fram till 2016. Mittfältaren kommer ifrån en lite tyngre period i tyska Eintracht Braunschweig där han haft svårt att få regelbunden speltid. Det här är minst sagt ett styrkebesked ifrån IFK Norrköpings sida som visar att man verkligen inte kommer ge upp bara för att man missade guldet med minsta marginal förra säsongen. Nu är det upp till de andra lagen i Allsvenskan att toppa denna övergång. Vi kan med all säkerhet se fram mot en hel del aktivitet ifrån både AIK och Malmö FF’s sida.