Inför åttondelsfinalerna i Champions League

Champions Leagues åttondelsfinaler drar igång imorgon och det finns flertalet intressanta matcher fotbollsfans över hela världen bara väntar att få sätta tänderna i. Alla matcher visas för dig som har Viasat Sport-paket eller streamingtjänsten Viaplay.

Basel – Manchester City
City går som tåget i Premier League och har dessutom imponerat kraftigt i Champions League. Under Peps andra år som ansvarig fick den ljusblå Manchester-klubben en ganska komfortabel lottning mot Behrang Safaris gamla klubb FC Basel. City är naturligtvis jättefavoriter och lär utan problem ta sig vidare till kvartsfinalen.

Juventus – Tottenham
De italienska sexfaldigt regerande mästarna Juventus börjar hemma mot Tottenham i ett dubbelmöte som på förhand känns väldigt ovisst. Tottenham har blandat och gett i Premier League men imponerat stort i Champions med bland annat seger mot Real Madrid i gruppspelet. Juve i sin tur hade en tuff inledning i Serie A men har fått upp farten ordentligt igen. Blir det Tottenhams första kvartsfinal någonsin eller ska den gamla damen gå långt igen?

Real Madrid – PSG
Utan tvekan den hetaste åttondelsfinalen av de alla. Dubbla regerande mästaren Real Madrid mot stjärnfyllda PSG. Real Madrid har haft en knackig säsong men brukar alltid steppa upp i slutspel och är dessutom dubbel regerande mästare. PSG har gått som tåget i CL och får en starkare trupp för varje år som går. Nu är Champions League-titeln främsta målet men för att klara det måste Ronaldo och gänget besegras.

Bayern München – Besiktas
Tyska giganterna Bayern München kom bara tvåa i sin grupp men lär vara glada att Xabi Alonso löste Besiktas som motståndare. Det blir dock ingen enkel match utan Besiktas imponerade enormt i gruppspelet och vann överraskande grupp G före storlag som Monaco, Porto och Leipzig. Går turkarna även vidare från åttondelsfinalen lär Istanbuls gator bli värda ett besök.

Chelsea – Barcelona
Barcelona har tillsammans med City varit Europas kanske bästa lag under hösten trots tappet av världsstjärnan Neymar. På andra sidan slagfältet står Chelsea och klubbarna har en hel del historik mot varandra då de mötts flera gånger i Champions Leagues slutspel. Nu får Barcelona avsluta på hemmaplan vilket är en fördel och Antonio Conte får nog ta fram ett ess ur rockärmen om det här ska gå vägen för Chelsea då Barcelona får ses som favoriter.

Porto – Liverpool
Hela fem engelska lag är i åttondelsfinal och Liverpool drog tillsammans med City den på förhand skönaste lotten. Porto tog sig visserligen vidare före både Leipzig och Monaco men mot Liverpool ska laget inte räcka till. Klopp och hans gäng har alla förutsättningar för att nå kvartsfinalen ganska komfortabelt.

Shakhtar Donetsk – Roma
Den på förhand kanske minst intressanta åttondelsfinalen. Shakhtar har som vanligt stenkoll på den ukrainska titeln och Roma är med i det italienska toppskiktet men om vi jämför med de andra drabbningarna är det inte mycket att hänga i granen.

Sevilla – Manchester United
Det femte engelska laget i Champions League är Mourinhos Manchester United som nog inte grät floder när Sevilla drogs som motståndare. Den spanska klubben är starka i Europa men United ska vara snäppet vassare och Mourinho brukar inte lämna något åt slumpen vad gäller Europaspelet. Får Victor Lindelöf ta sig förbi åttondelsfinalen eller blir det spanskt jubel efter 180 minuter + tillägg?

Vill du betta på Champions League finns det mängder av alternativ för dig. Det kan vara svårt att veta vilken av alla bettingsidor som du ska välja men vi är övertygade om att du hittar vad som passar dig.