En fullspäckad sporthelg!

Första helgen i mars brukar historiskt sett vara späckad av sport, så även i år. Denna helg har vi bland annat Premier League, Skid-VM, Vasaloppet, Golf, Dart, Cykling och massa annat gott att se fram emot. När det kommer till fotboll så är det inte bara engelska ligan som är i farten, utan även Svenska cupen och flera europeiska ligor. VI har också ishockey, handboll och boxning som godbitar och hela helgens tv-tablå hittar man här på tvmatchen.nu. Dart, cykling, baseball och motorsport är otroligt härliga sporter att följa och nu kan man hålla koll på dessa med tv-matchen. För att strukturera upp helgen så följer här ett litet förslag på vad man kan följa under lördag och söndag.

Sport lördag 2/3

Lördagen inleds med alpina världscupen och störtlopp, några riktiga svenskhopp har vi inte här men frågan är hur norrmännen kommer prestera på hemmaplan i Kvittfjell.

Lördag förmiddag bjuder även på cykling ifrån världstouren. UAE Tour avgörs på lördag  med storstjärnor som Alejandro Valverde och Roglic i kamp om titeln.

I skid-VM så avgörs damernas 30 km fritt, dock utan den svenska stjärnan Stina Nilsson som för ett år sedan tog medalj på just denna distansen i OS. Ebba Andersson, Frida Karlsson och Charlotte Kalla får stå som svenska medaljhopp på tremilen efter deras fantastiska insats i stafetten där de tog ett historiskt VM-Guld.

Under eftermiddagen så drar mycket fotboll igång med fokus på Premier League och Svenska Cupen. Man kan även följa golftävlingen Honda Classic från Florida, där Fredrik Jacobson kämpar om en prischeck på över 10 miljoner kronor.

Trav körs det också på lördag då V75 kommer avgöras på Halmstad Travbana. Framåt kvällen på lördag så drar flera europeiska fotbollsligor igång med tyska, franska och italienska ligamatcher att följa. Detta kröns med ett ”El Classico” från Spanien då Real Madrid tar emot Barcelona i en riktigt spännande match.

Under natten mot söndag så kan man följa både NBA och NHL, en fullspäckad sportlördag helt enkelt.

Sport söndag 3/3

På söndag avslutas årets skid-VM med herrarnas 50 km fritt. De svenska herrarna har inte överpresterat under detta VM, därav har vi inga stora svenska medaljförhoppningar i detta lopp. Innan detta så vet alla med lite skidintresse vad första söndagen i mars innebär….. VASALOPPET!

På herrsidan blir det enligt förhandstipsen en norsk uppgörelse mellan Andreas Nygård och Petter Eliassen. I damloppet är storfavoriten den svenska långloppsstjärnan Britta Johansson Norgren. Faktum är att detta fantastiska arrangemang trollbinder runt en miljon tv-tittare i timmar just denna söndag varje år. SVT sänder direkt under hela dagen från denna skidfest.

Vill man se annan sport så kan man se golf från Oman Tour eller Super-G från Norge. Runt lunch drar fotbollen igång med matcher från Premier League och Bundesliga. Är man cykelintresserad så finns det godbitar även denna söndag i det belgiska loppet Kuurne-Brussels-Kuurne där många cykelstjärnor ställer upp.

Du kan följa Oman Open på Viasat Golf och Viaplay

I Svenska cupen spelar bland anat Djurgården mot Elfsborg och Östersund tar emot Sirius. Ett spännande evenemang att följa på söndagen är UK Open i dart. Intresset för dart stiger för varje år och turneringarna blir större och större. De 32 främsta dartspelarna just nu gör i UK Open om ett första pris på ca 1,2 miljoner kronor, och avgörandet sker under söndagen.

Söndag kväll avgörs även årets första deltävling i Motocross-VM från Argentina. Säsongen håller sedan på fram till september då en världsmästare utses.


Sammanfattning av helgens godbitar

Oavsett vilken sport man föredrar så har helgen lite av varje att erbjuda, Som tidigare nämnt så avslutas skid-VM och Vasaloppet denna helg. Fotbollsmässigt så kan man se matcher från i princip alla stora ligor i Europa denna helg, även de svenska topplagen kommer visa upp sig i Svenska cupen. Stora cykellopp avgörs också denna helg med stort fokus på UAE Tour och Kuurne-Brussels-Kuurne.

Dubbla omgångar i V75 på lördag och söndag

Golf i världsklass från Florida och Oman går att följa hela helgen. En spännande uppstickare att hålla koll på är dart från England och UK Open. Det kommer bli riktigt rafflande där världens 32 bästa dartspelare gör upp om titeln. En hel del trav finns att tillgå både på lördag och söndag med V75 från Halmstad och Eskilstuna. Om man vill kan man alltså sitta i tv-soffan hela helgen och njuta av sport i världsklass.