En våldsam helg väntar Bild: Nathz Guardia on Unsplash

En våldsam helg väntar

Spänn fast er – en våldsam helg väntar med tuffa match-ups på en rad olika galor runt om i världen inom både boxning och MMA.

Lördagen den tjugofemte september får vi se Superior Challenge 23 från Fryshuset i Stockholm där en mängd svenska fighters deltar. Sändningen från galan startar klockan 19:00 på Viaplay.

Senare samma kväll ställs Anthony Joshua mot Oleksandr Usyk då Joshua ska försvara sina WBA, WBO och IBF-bälten inför ett fullsatt Tottenham Hotspur Stadium. Evenemanget kan streamas via streamingtjänsten DAZN med sändningsstart 19:00.

Morgonen till söndag får vi till sist även se UFC 266 från Las Vegas. Sändningen av huvudkortet från T-Mobile Arena startar 04:00 på Viaplay.

Många svenskar slåss i helgens Superior Challenge

Den som väntar på en våldsam helg väntar aldrig för länge!
Första evenemanget kommer till oss från Sverige, närmare bestämt från Stockholm. I fem av sex matcher på helgens huvudkort får vi se svenskar ställa sig i oktagonen på Fryshuset i helgens Superior Challenge.

 • I den första matchen på huvudkortet får vi se svenske Moraad Moreno (3-1-0) ställas mot Raimondas Krilavicius (5-2-1-1) från Litauen i welterviktklassen. Moreno som har en boxningsbakgrund ställs inför sitt kanske största test i karriären när han går upp i ringen mot Krilavicius som är mer av en grappler med judobakgrund.
 • I kvällens andra match får vi se svenske Fernando ”El Toro” Flores (9-8-0) ställas mot finske Jerry Kvarnström (15-18-0) i bantamvikt. ”El Toro” vann sin senaste match på enhälligt domslut mot Simon Sköld och hoppas kunna bygga upp en win-streak.
 • I kvällens tredje match får vi se svenske Adam Westlund (3-1-0) ställas mot tufft motstånd i form av brasilianske Iamik Furtado (6-4-0) som tidigare gått matcher i Bellator. Westlund föregående match var en riktig batalj som tittarna sent kommer att glömma, vi kan bara hoppas på att helgens weltervikt-drabbning blir lika underhållande.
 • I kvällens fjärde uppgörelse får vi se den svenske obesegrade talangen Bartosz ”The Destroyer” Wójcikiewicz (7-0-0) ställas mot schweizaren Kenji Bortoluzzi (10-4-1) i bantamviktklassen. Bartosz har vunnit sina tre senaste matcher på TKO och hoppas att kunna fortsätta denna trend genom att avsluta Kenji Bortoluzzi inom tre ronder.
 • I kvällens femte och näst sista match ser vi den tidigare svenske UFC-fightern Andreas ”Real Steel” Ståhl (12-4-0) möta polske Alan Langer (11-8-0) i welterviktklassen.
  Ståhl har för närvarande en win-streak på två matcher (1 KO, 1 domslut) och hoppas att kunna göra historien om Langer så kort som möjligt.
 • I kvällens main event får vi se norske Kenneth Bergh (8-0-0) ställas mot brasilianske Ederson Macedo (10-6-0) i lätt tungvikt.
  Kenneth Bergh har så här långt inte nått den tredje ronden i sin karriär, Kenneth har nämligen kört över allt motstånd och har avslutat sju av sina åtta matcher via submission eller TKO i första ronden.
  När galans huvudmatch startar har vi bara ett råd till er tittare – blinka inte!

Tungviktsbatalj väntar i London

I helgens andra evenemang går tungviktsmästaren och Watfordsonen Anthony Joshua upp mot en obesegrad Oleksandr Usyk i vad som ser ut att bli en häftig tillställning.

Ukrainaren Usyk har vunnit arton fighter i sin karriär varav han har avslutat tretton av dem via KO. Usyk enade WBA, WBC, IBF och WBO-titlarna i viktklassen cruiserweight (-91kg) mellan åren 2018 och 2019 fram tills det att han beslutade sig för att lämna ifrån sig titlarna för att flytta upp till tungviktsklassen som de senaste åren dominerats av Anthony Joshua och hans landsman tillika rival Tyson Fury.

Oleksandr Usyk har sedan tidigare gått två fighter mot tungviktsmotstånd, det första mötet var mot Chazz Witherspoon som avslutades i sjunde ronden, det andra tungviktsmötet vanns via enhälligt domslut mot Derek Chisora.

Favoriten Anthony Joshua har de senaste åren varit synonym med ”heavyweight champ” och knockouts. Britten har tjugofyra vinster i sin karriär varav tjugotvå avslutats via KO i Joshuas fördel. Den enda förlusten i Joshuas karriär kom i juni 2019 mot Andy Ruiz Jr via TKO, ett utfall som chockade hela boxningsvärlden. Joshua har sedan förlusten vunnit över Andy Ruiz Jr via domslut i en returmatch samt knockat bulgaren Kubrat Pulev.

Stora namn gör upp på morgonens UFC-gala

I det sista evenemanget av denna våldsamma helg som väntar oss får vi se UFC 266 gå av stapeln i T-Mobile Arena i Las Vegas.
Huvudkortet på morgonens UFC-gala startar vid 04:00 på söndagen och det är några stora namn som gör upp i oktagonen, på kortet hittar vi titelmatcher i både fjädervikt och flygvikt.

 • I den första fighten på huvudkortet ser vi förstarankade brasilianskan Jéssica Andrade (21-9) ställas mot femterankade amerikanskan Cynthia Calvillo (9-2-1). Vinnaren av detta flugviktsmöte kan mycket väl stå på tur för en titelutmaning i sin nästa fight.
 • I andra fighten på huvudkortet får vi en riktig smällkaramell när tungviktarna Curtis Blaydes (14-3) och Jairzinho Rozenstruik (12-2) ställs mot varandra. Fjärderankade Blaydes kommer från en tung förlust mot Derrick Lewis och hoppas kunna besegra en hårt slående Rozenstruik som vann sin senaste match via KO i första ronden.
 • I den tredje fighten får vi se återkomsten av en UFC-legend i Nick Diaz (26-9) som inte har slagits i UFC sedan UFC 183 som var i januari 2015. Mannen som ska välkomna Diaz tillbaka i ringen är ingen mindre än Robbie Lawler (28-15) som verkligen inte är någon duvunge i sammanhanget. De båda herrarna möttes i april 2004 i en fight som slutade med en överraskande KO-vinst i Nick Diaz fördel, det här är en returmatch att se fram emot!
 • På huvudkortets fjärde matchning får vi se en titelmatch mellan kirgiziska mästarinnan Valentina Sjevtjenko (21-3) och den amerikanska utmanaren Lauren Murphy (15-4). Sjevtjenko har vunnit sina sju senaste matcher i UFC och är en av de mest dominanta kvinnorna vi har sett i UFC de senaste åren.
 • I huvudeventet på morgonens kort får vi se Australiens stolthet tillika fjäderviktmästare Alexander ”The Great” Volkanovski (22-1) ställas mot andrarankade Brian ”T-City” Ortega (15-1). Detta är en fight mellan två olika discipliner då Volkanovski är en exceptionell stående freestyle-fighter medan Brian Ortega är mer känd för sina submissions som han får till med sin otroliga jiu jitsu.

En våldsam helg väntar och vi hoppas du är redo!