NHL Winter Classic 2019

Nyårsdagen är för många en dag förknippad med självömkan, hemkörd mat och en och annan värktablett. För den som orkar ta de långa kliven till tv-soffan kan besväret belönas med en riktig klassikermatch ifrån NHL. Ingen jul utan NHL Winter Classic och i år är det Chicago Blackhawks och Boston Bruins som gör upp i en spektakulär tillställning inför tiotusentals supportrar!

NHL på TV och stream 

En tradition av amerikanska mått

Är det något som amerikanarna kan så är det att styra upp stora event. Super Bowl, NBA Finals, MLB World Series och så vidare, listan kan göras lång med pampiga tillställningar. NHL Winter Classic är en match som definitivt går in under denna kategori och vad passar väl bättre än att grotta ner sig i soffan under nyårsdagen för att se några av världens bästa hockeyspelare skjuta, tackla och slå med klubban i isen under bar himmel.

NHL Winter Classic är en tradition som utspelat sig sedan 2008. Matchen lockar varje år mängder av besökare, år 2014 såg över 105 000 personer matchen på plats. 2019 års upplaga blir den elfte gången som eventet anordnas och det är som tidigare nämnt Chicago Blackhawks som ställs mot Boston Bruins på Notre Dam Stadium i Indiana, en arena med kapacitet för dryga 75 000 personer. Uppträder i pausen gör ingen mindre än rockveteranen Weezer.

För dig som vill se matchen kommer Viaplay att sända NHL Winter Classic. Önskar du att se matchen på linjär tv finns både TV10 och Viasat Hockey att välja bland.

  • Notre Dame Stadium
  • Kapacitet: 77 622 personer
  • Plats: Indiana
  • Öppnades: 1930
  • Lag: Notre Dame Fighting Irish (College Football)

Svenskt på isen

Chicago Blackhawks vann 2015 Stanley Cup, priset som delas ut till vinnaren av slutspelet i NHL. Tyvärr för deras del har inte den här säsongen börjat i närheten av lika bra utan laget placerar sig långt ner i tabellen. Man ska komma ihåg att NHL-säsongen är lång och där finns flera platser till slutspelet i vår att kriga om. I truppen hittar vi flera svenska spelare, de mest framstående Marcus Kruger och Erik Gustafsson. Matchen på Notre Dam Stadium blir det fjärde deltagandet i NHL Winter Classic för Chicago Blackhawks.

Boston Bruins är ett klassiskt lag, bildades så tidigt som 1924. Senaste Stanley Cup-titeln för laget kom 2011 och man suktar verkligen efter en stor framgång att ge sina supportrar. Årets säsong har man öppnat starkt och befinner sig i toppskiktet av Eastern Conference. I laget hittar vi inte fullt så många svenskar som i Chicago Blackhawks men en spelare att se upp med är tjecken David Pastrnak som stått för mängder av assist och mål.

Med tanke på lagens prestationer under säsongen får Boston Bruins ses som favoriter. Vad man ska bära med sig in till matchen är att det råder helt andra förutsättningar jämfört med under en vanlig seriematch. Faktorer som solljus, väder och vind gör att styrkeförhållandena lagen emellan kan vara mindre betydande i en match som denna. På grund utav den potentiella påverkan av solljus för spelarena kommer lagen att byta sida efter att halva tredje perioden är spelad, detta för att de båda lagen ska spela lika mycket tid på varje sida av planen. Även under en eventuell förlängning kommer sidbyte att ske efter halva tiden.

Tablå för alla NHL-matcher!