Jun 7, 2018; Las Vegas, NV, USA; Washington Capitals center Nicklas Backstrom (19) and left wing Alex Ovechkin (8) celebrate with the Stanley Cup after defeating the Vegas Golden Knights in game five of the 2018 Stanley Cup Final at T-Mobile Arena. Mandatory Credit: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Inför NHL-slutspelet 2019

NHL:s långa grundsäsong är över och Stanley Cup inleds natten mellan onsdag och torsdag. Säsongen har dominerats av ett lag och frågan är vilka som kan utmana Tampa Bay Lightnings om Lord Stanleys pokal. Stanley Cup är annars känt för att mindre tippade lag kan ta sig hela vägen fram till final, precis som Vegas gjorde förra säsongen. Vegas debutsäsong förra året var en riktig succé, med tanke på att alla spelare i laget blev ditskickade via en expansionsdraft. Ingen av de spelare som kom till Vegas var någon stjärna i sitt lag, därav fick de valet att gå till Vegas eller kanske spela i farmarlaget. Att de sedan verkligen blev ett lag med fokus på laget och inte stjärnspelare kan ha bidragit till framgången, även om svenske William Karlsson med sina 43 mål kanske var stjärnan i laget. Så att de mindre favorittippade lagen fortfarande kan utmana favoriterna råder det inget tvivel om.

Snabbare Sport

Fantastiska odds på NHL hos Snabbare.com

 

Hur gick det i årets säsong av NHL 2018/19

Som tidigare nämnts så har Tampa Bay varit totalt dominant i NHL denna säsong. På 82 matcher så vann Tampa Bay 62 av dessa, vilket är 12 stycken fler än det näst mest vinstrika laget Calgary. Dessa två lag var de enda som nådde 50 eller fler segrar under säsongen. Det är de 16 främsta lagen av 30 i NHL som kvalificerar sig för Stanley Cup. Tampa Bay hade 62 segrar, vilket var bäst av de 16 lagen, Colorado som var på plats 16 hade 39 segrar på 82 matcher men lyckades ändå ta sig till slutspel. Bakom Tampa Bay så har Boston, Calgary och förra säsongens segrare, Washington, gjort starka säsonger. Dessa fyra lag bör räknas som favoriter inför årets slutspel.

Få full översikt över NHL på TV & Stream här

Inför Stanley Cup 2019

Tampa Bay Lightnings – Columbus Blue Jackets

Tampa Bay Lightnings möter Columbus i första omgången av Stanley Cup, och allt annat än seger för Tampa skulle vara en skräll. Man ska dock ha med sig att Columbus har ett ganska nytt lag då man värvade flera spelare så sent som i slutet av februari. De har alltså bara spelat tillsammans i drygt en månad, och det är inte några ”dussinspelare” man värvat. Man ska minnas att de vann 7 av sina 8 sista matcher i grundserien. Fortsätter formtoppen så är Columbus inte helt borträknade, men Tampa får bära favoritskapet oavsett. 

Tampa Bay har varit otroligt starka i årets grundserie

Odds från snabbare.com. Vinnare match 1: Tampa Bay Lightning 1.44, Columbus Blue Jackets 2.75

Calgary Flames – Colorado Avalanche

Calgary Flames hade näst flest segrar i grundserien, trots en formsvacka på slutet. Man har en riktigt stark kedja i Gaudreau, Lindholm och Monahan och kommer de igång så blir man mycket svårstoppade. Colorado tog sig med nöd och näppe till slutspelet, trots det så ser det tufft ut att kunna rå på Calgary. Under säsongen så har man mötts 3 gånger och Calgary har vunnit alla, visserligen den ena matchen på straffar. Calgary är enligt statistiken favorit i denna match.

Snabbare Sport

Fantastiska odds på NHL hos Snabbare.com

 

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs

Boston tar sig an Toronto, och här finns det chans till favoritfall. Boston är enligt många favoriter i denna matchserie, men Toronto har något på gång, vilket man visat under slutskedet av grundserien. Offensivt sett så är Toronto en kraftig utmanare att vinna hela Stanley Cup, men det har spökat i defensiven. Boston har varit klara för slutspel under längre tid, och har kunnat fokusera på att få tillbaka sina småskadade spelare, därav får de stå som favoriter här. Ett varningens finger här för att Toronto kan skrälla om man får till försvaret.

Ska Toronto klara att slå ut en av förhandsfavoriterna?

Odds från snabbare.com. Vinnare match 2:
Toronto Maple Leafs 2.25Boston Bruins 1.64

Washington Capitals – Carolina Hurricanes

Washington Capitals, regerande mästare kommer in i detta slutspel med god form. Lagkapten Ovetchkin har återigen gjort över 50 mål denna säsong och befäster sin position som ligans pålitligaste målskytt, ofta med svenske Nicklas Bäckström som framspelare. Washington möter Carolina i första omgången och de kommer sätta hårt mot hårt i denna drabbning. Carolina vann sina tre sista matcher i grundserien och har god form. Washington räknas ändå som favorit i detta möte.

Bäckstörm är fortfarande en viktig pjäs i Washingtongs lag
Snabbare Sport

Fantastiska odds på NHL hos Snabbare.com

 

Nashville Predators – Dallas Stars

Här är ett riktigt hett möte. Nashville måste ändå räknas som knapp favorit då man vunnit de två senaste mötena med Dallas. Dessutom så har man fått igång svenskarna Forsberg och Arvidsson som producerar många mål för laget. Forsberg har varit lagets stora stjärna de senaste åren, men har under säsongen varit skadad till och från. Nu ser han ut att kunna leda sitt lag i Stanley Cup och det är en moralhöjare för hela truppen. Dallas kommer dock streta emot, och om målvakten Bishop spikar igen, så kan man hota Predators i denna serie. Svårtippat!

Odds från snabbare.com. Vinnare match 2:
Dallas Stars 2.30 Nashville Predators 1.62

New York Islanders – Pittsburgh Penguins

Islanders är säsongens stora revanschlag. Förra säsongen släppte man in mest mål av alla lag i hela NHL, i år släppte man in minst antal mål av alla. Islanders har dessutom fått in coachen från förra årets segrare Capitals, så coachen vet vad som krävs för att gå långt. Pittsburghs rutin går dock inte av för hackor, och om något lag vet hur man fokuserar så är det just Pittsburgh. Kanske har man (omedvetet) gått lite på halvfart under grundserien för att växla upp till slutspelet.

Odds från snabbare.com. Vinnare match 2:
Pittsburgh Penguins 1.76New York Islanders 2.10 

St Louis Blues – Winnipeg Jets

Blues har varit ligans formstarkaste lag sedan januari. Lyckas man hålla i den trenden så kan man gå långt i årets Stanley Cup. Winnipeg är dock ett mycket starkt lag och ännu har inte lagets fixstjärna Patrik Laine dominerat som han kan. Finländaren har en otrolig potential och likt Ovetchkin i Capitals så kan han vinna matcher åt sitt lag. Formen har dock inte varit på topp den senaste tiden, men allt kan hända i ett slutspel. Matchserien ser dock mycket jämn ut på förhand.

St Louise har visat stark form under 2019

Odds från snabbare.com. Vinnare match 2:
Winnipeg Jets 1.83St Louis Blues 2.00,

San Jose Sharks – Vegas Golden Knights

Sharks har fått tillbaka den svenske superstjärnan Erik Karlsson från skada, och hans form är på uppgång. Många har tippat Sharks i final under flera säsonger, och nu kan det verkligen vara på gång. På andra sidan isen hittar vi Vegas Golden Knights, fjolårets finalist. I år har man dock inte presterat lika starkt och slår man ut Sharks så är det en skräll. Dock vet alla att med lite flyt kan man komma långt och lagen är jämna sett till de senaste matcherna lagen emellan. Oviss utgång.

Odds från snabbare.com. Vinnare match 2:
Vegas Golden Knights 2.15San Jose Sharks 1.74