TV-sporthelgen V49 – VM helg med handboll och innebandy

Världscupen i skidor har dragit vidare till Norge och Lillehammer och skidskyttarna är kvar i Östersund och tävlar, men helgens höjdpunkter hittar du på världsmästerskapen i handboll och innebandy.

Fredag:
Alpina världscupen är igång på allvar och herrarna tävlar ikväll i störtlopp i Beaver Creeks branta backar. Norrmannen Axel Lund Svindal vann säsongens första störtlopp i Kanadensiska Lake Louise. Damerna tävlar också i störtlopp senare ikväll i just Lake Louise där herrarna var senast och tävlade. För damerna är det dock säsongens första störtlopp. Mikaela Shiffrin dominerade förra helgen men får svårt nu då teknik grenarna passar henne mycket bättre.
Herrarnas tävling börjar 18.45 och sänds i Eurosport 1 och SVT Play, damernas sänds i samma kanaler och börjar 20.15.

Stormöte i italienska Serie A blir det också mellan Lazio och Juventus på stadio Olimpico. Båda lagen har inlett säsongen väldigt knackigt då tidigare överlägsna Juventus ligger femma och Lazio placerar sig bara på tionde plats. Alltså en match där båda lagen är i behov av vinst, Juventus jagar ju främst toppduon Napoli och Inter som lär bli tuffa att tampas med hela säsongen ut. Matchen börjar 20.45 och sänds i Viasat Fotboll, Viaplay och på Unibet.

Lördag:
Landslaget i längdskidor har förflyttat sig från finska Ruka till norska Lillehammer. Under lördagen åker både herrarna och damerna skiathlon alltså ett lopp med både i klassisk stil och skejt. Herrlaget ser som tidigare lite svagare ut än vad vi är vana vid, Marcus Hellner som skulle vara tillbaka i världscupen denna helg fick lämna återbud på grund av sjukdom. Detsamma fick formstarka Stina Nilsson göra men damlaget ser ändå starkt ut där Kalla är på jakt efter revansch efter att ha blivit slagen av Johaug i två lopp.
För damerna går starten 10.00 och för herrarna 11.20, tävlingarna sänds i Eurosport 1, SVT1 och SVT Play.

Wolfsburg tar emot Dortmund i ett väldigt hett möte. Wolfsburg jagar Dortmund på andra platsen medan Dortmund gör allt i sin makt för att hänga på än så länge överlägsna Bayern München. Det blir också en kamp mellan målskyttarna Bas Dost och Aubameyang. Dortmund anfallaren är för tillfället Europas största målspruta. Matchen ser du på Eurosport 2 och Unibet med start 18.30.

Kanske helgens höjdpunkt är att dam VM i handboll börjar idag. VM arrangeras i Danmark och Sverige är självklart med. Sverige har hamnat i en grupp med Kuba, Nederländerna, Polen, Kina och Angola. Just Angola möter man ikväll 20.45, matchen visas kanal 9.

Söndag:
Världscupen i längdskidor går vidare med stafetter både för damerna och för herrarna. Den stora frågan är om något lag kommer vara ens i närheten av Norge i något av loppen denna dag, vi hoppas på skräll genom Sverige. Damernas tävling börjar 10.00 och herrarnas börjar 12.00. Stafetterna sänds i Eurosport 1, SVT1 och SVT Play.

Svenska damerna i handboll spelar sin andra match VM-gruppspelet och det emot Polen. Hur förutsättningarna inför denna match ser ut vet vi ej i skrivande stund men det är såklart en väldigt viktig match för vidareavancemang. Polen – Sverige ser du 20.45 i kanal 9.

Tjejernas motsvarighet till TV-pucken spelas det final i. I skrivande stund återstår sex lag i fajten om pokalen och finalen sänds i SVT Play med start 15.00.

Innebandy VM för damer är igång och det är dags för Sveriges andra match. Man möter Tjeckien och Sverige är självklart favoriter vilket man kommer att vara i varenda match.  Från 18.10 sänder TV12 och TV4 Play matchen.