EM-kval i basket och VM-kval i fotboll – Så maxar du TV-sporthelgen V 35

Tydligen ska det vara bra väder kommande dagar, kanske bäst att passa på och ta sommarens sista bad och fixa en skön grillmiddag då det bjuds rätt snålt med sevärd tv-sport under helgen.

Fredag
Ärligt talat är fredagen en riktigt sunkig kväll tv-sportmässig. US Open i tennis på Eurosport, lite golf på C More och Viasat, annars två matcher i CHL: Davos-Djurgården 19.45 på Europsport 1 och Linköping mot finska JYP klockan 20.00 på SVT24.

Lördag
14.00
körs kvalet till Italiens GP i Formel 1 på den legendariska banan i Monza, visas på TV10. Den som föredrar golf kan följa  Deutsche Bank Championship från Norton i Massachusetts på C More golf som börjar 14.30. Kvällens mest intressanta sändning är basketens kval till EM som sätter igång klockan 20.15 på TV12 med Sveriges bortamatch mot Bosnien. TV12/C More kommer att visa samtliga av Sveriges gruppmatcher där även möten med Ryssland ingår.

Söndag
F1-tävlingen på Monza sätter igång 13.15Viasat Motor. Men på söndagen är det framför allt avspark för kvalet till fotbolls-VM i Ryssland 2018. Discovery satsar stort och visar fyra matcher på söndagskvällen med studioinramning: Klockan 18.00 börjar Slovakien-England (Kanal 9) och Danmark-Armenien (Eurosport 1) vilka följs upp klockan 20.45 med Norge-Tyskland (Kanal 9) och Tjeckien-Nordirland (Eurosport 1).