De stora idrottarnas helg, missa inget

Den här helgen väntas det rafflande finaler, golf i världsklass och både herr – och damfotboll på hemmaplan. Några av sportvärldens största titlar tävlas det om denna helg med finaler i Wimbledon och avgörandet i damernas major-tävling US Open.

Lördag:
Varför inte inleda helgen med damernas Wimbledon final mellan världsettan Serena Williams och tjugonderankade Garbiñe Muguruza från Spanien. Williams har chansen att vinna titeln för 6:e gången medan Muguruza ska försöka vinna sin första Grand Slam titel. Finalen följer du på SVT 1 och Play, C More Sportstream och TV 4 Playpremium med start 15.00.

Det blir också en mängd matcher i dam – och herrallsvenskan med kanske allra mest intressanta regerande mästarna Malmö FF som behöver resa sig för att hänga med i toppstriden. Damallsvenskan visas på Fotbollskanalen och TV4 Sport med start 15.00.

Söndag: 
Rafflande final för herrarna i Wimbledon där Novak Djokovic möter Roger Federer. Det blir verkligen giganternas kamp då Djokovic är rankad etta i världen och Federer är två. Matchen ses precis på samma sätt som damernas.

Inte mindre än tre golftävlingar avgörs under dagen med herrarnas spel i Scottish Open och John Deere Classic, med damernas avgörande i majorn Women’s US Open. Scottish Open sänds på Viasat Golf och Viaplay från 15.30, John Deere Classic på Viasat Sport och Viaplay från 19.00 och US Open på Viasat Golf och Viaplay från 20.30.

Missa inte heller fotbollsmatcherna på hemmaplan med toppmötet mellan IFK Göteborg – IFK Norrköping i blickfånget på C More Sport, C More Sportstream, Fotbollskanalen.se Premium och Viaplay 17.30.