FRANCK FIFE / AFP

INFÖR SPELDAG 7: FÖRHANDSTITT OCH SPELTIPS

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Frankrike mot Danmark

Arena: Stadium 974
Tid: 17:00 26/11-2022 (Lördag)
Kanal: TV4 och C More

De regerande världsmästarna Frankrike fick en flygande start på sin VM-kampanj när man slog Australien med 4-1 samtidigt som deras största utmanare till gruppsegern, Danmark spelade 0-0 med Tunisien.

Giroud stal showen mot Australien

Trots att Frankrikes Ballon D’or-vinnare Karim Benzema åkte på en skada i uppladdningen till VM så spelar de en fantastiskt fin anfallsfotboll.
Mbappé var lysande i premiärmatchen mot Australien och stod för ett mål. Den unge fransmannen borde kanske gjort ytterligare ett mål då han hade en del fina chanser under matchens gång.

Mannen som stal rubrikerna var istället Benzemas ersättare Olivier Giroud som stod för två mål. I och med Girouds två mål klättrade han nu upp på en delad förstaplats över Frankrikes bästa målskyttar någonsin, en titel han just nu delar med anfallslegendaren Thierry Henry.

Kan Danmark slå Frankrike igen?

Danmark spelade 0-0 med Tunisien i öppningsmatchen för några dagar sedan.
Under matchens gång hade Danmark goda chanser att göra ett öppningsmål men det ville sig inte riktigt för danskarna utan Tunisien lyckades hålla ut till domaren blåste av matchen.

Danmark och Frankrike är absolut inga främlingar för varandra utan lagen har stött på varandra ett antal gånger de senaste åren, både under VM 2018 och i Nations League.

Under VM 2018 så stötte fransmännen på Danmark i gruppspelet på sin väg till VM-guldet. Det här var en match som slutade 0-0, det här var den enda matchen som Frankrike inte lyckades göra mål under 90 minuter.
Förutom mötet i VM 2018 ställdes lagen mot varandra i Nations League 2022. Lagen möttes två gånger och båda gånger lyckades Danmark att slå Frankrike. På bortaplan vann Danmark med 2-1 och på hemmaplan vann man med 2-0.
Det återstår nu att se om Danmark kan vinna när det är som viktigast att ta tre poäng.

Speltips Frankrike mot Danmark

Trots att Danmark hade det kämpigt mot Tunisien så kan de mycket väl sno poäng av Frankrike dels sett till deras tidigare resultat mot fransmännen samt sett till deras senaste resultat i VM.
Danmark har spelat oavgjort i sina fyra senaste VM-matcher om man ser till både 2018 och 2022. Ett oavgjort resultat hade varit okej för Danmark då det hade gett dem en bra chans att ta sig vidare från gruppen då man förmodligen kommer att kunna slå Australien i sista gruppspelsomgången. Ett spel på oavgjort i matchen mellan Frankrike och Danmark ger just nu x3.65 insatsen.

Frankrike som ger x1.76 har dock på pappret tillräckligt med kvalité i laget för att slå Danmark, frågan är bara om man kan bryta den dåliga trenden man har mot danskarna. För den som vill backa Danmark finns det ett fint värde på spel på att de röda ska vinna matchen, oddset är just nu x4.90.

Ett annat intressant spel är att det ska bli oavgjort i båda halvlekarna, alltså ”Oavgjort/Oavgjort” på marknaden som heter ”Halvtid/Fulltid”. Det här har varit utfallet i Danmarks fyra senaste matcher, bland dessa fyra matcher var Frankrike en av motståndarna. Spelet ger just nu x5.25 insatsen.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Argentina mot Mexiko

Arena: Lusail Iconic Stadium
Tid: 20:00 26/11-2022 (Lördag)
Kanal: TV4 och C More

Argentinas premiärmatch stod för turneringens och kanske VM-historiens största skräll hittills då favorittippade Argentina föll med 2-1 mot Saudiarabien. Argentinas gjordes av Messi på straff efter tio minuter. Saudiarabien följde sedan upp med att kvittera i minut 48’ och sedan ta ledningen i minut 53’.

Kan Argentina studsa tillbaka?

Argentina såg länge ut att vara på väg till en komfortabel vinst i premiärmatchen mot Saudiarabien. Efter Messis straffmål rullade man boll bra och hade ett flertal chanser att utöka sin ledning, Argentina hade bland annat tre mål avblåsta för offside.
Det blev dock inte som så att Argentina utökade sin ledning utan Saudiarabien skulle istället kvittera och sedan ta ledningen i matchen, en ledning med 2-1 som höll matchen ut.

Argentina befinner sig nu i ett prekärt läge då det nu blir två måstematcher mot Mexiko och Polen, två lag som på pappret är avsevärt bättre än Saudiarabien.
Hoppet är dock inte ute för Messi och Argentina, vi har i tidigare turneringar sett lag förlora sin premiärmatch för att sedan gå och vinna hela turneringen.

Argentinas coach Lionel Scaloni lär dock behöva se över sitt försvarsspel och göra några förändringar inför matchen mot Mexiko.
Vi kan även komma att få se några förändringar i anfallet för att försöka ge ännu mer till Messi, som såg blek ut i premiärmatchen.

Vad som bådar gott för Argentina är deras statistik mot lördagens motståndare Mexiko. Förutom vinsten mot Mexiko i VM 2010 så har Argentina vunnit tre raka vänskapsmatcher mot mexikanerna utan att släppa in ett enda mål i någon av dessa tre matcher.

Raul Jimenez tillbaka mot Argentina?

Mexikos öppningsmatch mot Polen var en av de mer händelsefattiga matcherna i turneringen så här långt. Det saknades ”flow” i spelet och det var aldrig någon spelare som tog tag i matchen. Istället rann matchen mer eller mindre ut i ökensanden.

Mexikos stora hopp i anfallet är den centrala anfallaren Raul Jimenez.
Tyvärr för oss fans och för Mexiko så har Jimenez fortfarande inte hittat tillbaka till sitt forna jag efter sin allvarliga huvudskada som han ådrog sig när han spelade för Wolves i Premier League i slutet av 2020.
Jimenez blev dock inbytt i den andra halvleken mot Polen utan att göra något större avtryck. Det kan dock vara avgörande för Mexiko om han kan starta matchen mot Argentina eller inte då det är svårt att se vem som ska ta över målskyttet från Jimenez.

Speltips Argentina mot Mexiko

Argentina är trots förlusten mot Saudiarabien stora favoriter att vinna mot Mexiko.
Det är dock svårt att motivera ett spel på Argentina sett till hur uselt de spelade och agerade i öppningsmatchen.

Argentina att vinna matchen ger just nu x1.57 medan en vinst till Mexiko ger x6.50. Det finns alltså stort värde för dem som vill lägga ett spel i Mexikos favör.
Om man inte vill lägga ett spel på rak vinst till Mexiko rekommenderar vi spelet på dubbelchans ”X/2”, alltså att det ska bli oavgjort eller att Mexiko vinner matchen, ett spel som just nu ger x2.50 insatsen.

Om nu Argentina ska hitta tillbaka till vinstkolumnen kan vi räkna med att det är Messi som kommer att göra det för dem. Messi gjorde matchens första mål mot Saudiarabien och kan mycket väl göra detsamma mot Mexiko.
Messi att göra matchens första mål ger x4.20 insatsen medan Messi att göra mål när som helst i matchen ger x2.25.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV