Ghana mot Uruguay MARIANA GREIF / POOL / AFP

INFÖR GHANA MOT URUGUAY: FÖRHANDSTITT OCH SPELTIPS

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Arena: Al Janoub Stadium
Tid: 16:00 2/12-2022 (Fredag)
Kanal: Kunskapskanalen och SVT Play

För ett otränat fotbollsöga verkar den här matchen kanske inte alltför kittlande sett till vilka lag som ställs mot varandra. Så är dock inte fallet då det finns en intressant historia och rivalitet nationerna emellan.

Får Ghana sin revansch på Suarez och Uruguay?

Det hela tog sin form under VM 2010 i Sydafrika när länderna mötte varandra i kvartsfinalerna.
Efter fulltid stod det 1-1 vilket betydde att matchen gick till övertid.
Under övertiden fick Ghana en frispark på Uruguays vänstra planhalva.
Ghanas högerback Joseph Paintsil var den som tog hand om frisparken och han valde att slå ett inlägg in i Uruguays straffområde.

Efter en första misslyckad nick så blev det en duell mellan en ghanesisk spelare och Uruguays målvakt Fernando Muslera, en duell som slutade med att bollen inte gick till någon utan istället studsade ner till Ghanas Stephen Appiah som sköt på en täckande Luis Suarez.
Därefter styrdes bollen ut till Ghanas Dominic Adiyiah som nådde högst bland en drös av uruguayaner och ghananer. Adiyiah nickade bollen mot mål men även det här avslutet täcktes av Luis Suarez. Det som var kontroversiellt med Suarez andra bolltäckning var dock att Suarez helt uppenbart tog bollen med sin vänstra hand för att rädda bollen från att gå in i mål.

Aktionen resulterade i att Suarez fick rött kort direkt och att det blåstes straff för Ghana.
Mannen som tog på sig att ta straffen för Ghana var Asamoah Gyan.
Dessvärre för Ghanas del så var pressen för stor för Gyan som brände straffen genom att skjuta bollen ribba ut. Matchen gick sedan vidare till straffläggning, en straffläggning som Uruguay vann med 4-2.

Den här händelsen har lett till att Ghana i allra högsta grad har haft något otalt med Uruguay och Suarez sedan den där sommarkvällen i Juli 2010.
Fotbollsfansen är nu extremt taggade för att se om Ghana kan ta ut sin revansch på Uruguay när dem nu möter varandra i en match där en biljett till åttondelsfinalerna står på spel.

Segt Uruguay måste vakna till liv

Inför turneringen var det många som flaggade för att Uruguay mycket väl kunde ta turneringen med storm genom att vinna sina på pappret ”enklare” gruppspelsmatcher övertygande och gå långt i turneringen. Så har det dock inte sett ut i Uruguays två inledande matcher.
I första gruppspelsmatchen mot Sydkorea stod man för en riktigt blek insats mot Sydkorea, man lyckades dock få med sig en viktig poäng från matchen som slutade 0-0.
Uruguay följde sedan upp med att möta Portugal i en match som på förhand såg riktigt intressant ut.
Portugal gjorde dock processen kort mot ett Uruguay som aldrig riktigt såg ut att ha en ordentlig chans att rubba portugiserna.
Uruguay förlorade matchen med 2-0 vilket innebär att man enbart samlat ihop en poäng på två matcher och nu ligger sist i gruppen inför den tredje och sista gruppspelsmatchen.

Uruguay måste nu vinna mot Ghana för att ha en chans att ta sig vidare till slutspelet.
Uruguayanerna behöver samtidigt hoppas på att Sydkorea inte lyckas tar tre poäng mot den mer eller mindre ohotade gruppettan Portugal. Skulle Sydkorea ta en överraskande seger mot portugiserna samtidigt som Uruguay vinner så går det lag med bäst målskillnad vidare.

Speltips Ghana mot Uruguay

Ser vi till matchoddsen är Uruguay favoriter att vinna matchen med oddset x1.76 insatsen, samtidigt ger Ghana x4.80 och oavgjort ger x3.75.

Vi tror på att Uruguay i den här matchen lyckas ta ytterligare en skalp mot Ghana. Med det sagt tror vi inte att det blir någon enkel match för Uruguay, men med spelare som Bentancur, Valverde och Nunez tror vi att Uruguay blir ett nummer för stort.

Ser man till Uruguays två inledande matcher av turneringen så har båda dessa stått 0-0 efter första halvlek. Sett till detta och till att vi tror att Uruguay vinner matchen skulle vi vilja slå ett slag för spelet ”Oavgjort/Uruguay” på marknaden ”Halvtid/Fulltid”, det här betyder alltså att man spelar på oavgjort i första halvleken och att Uruguay sedan vinner matchen i andra halvlek, spelet ger just nu x4.10 insatsen.

När det kommer till spel på målskyttar i matchen finns det värde i att spela på antingen Edinson Cavani eller Darwin Nunez att göra mål i matchen. Nunez ger just nu x2.40 insatsen medans Cavani ger x2.50.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV