Inför England mot Iran: Förhandstitt och speltips (Photo by CARL RECINE / POOL / AFP)

Inför England mot Senegal

Notera att inlägget innehåller betalda länkar

Arena: Al Bayt Stadium
Tid: 20:00 4/12-2022 (Söndag)
Kanal: SVT1 och SVT Play

Nu är gruppspelsfasen bakom oss och nu har vi ett mycket intressant slutspel att se fram emot.
Först ut bland åttondelsfinalerna är matchen mellan England och Senegal som möter varandra för första gången i en tävlingsmatch i fotboll.

Båda lagen har levererat vad som förväntades av dem, att ta sig vidare från gruppspelet.
England tog sig vidare från Grupp B med sju poäng, och Senegal tog sig vidare från Grupp A med sina sex poäng.

England drömmer om guld

Det engelska landslaget har stått för fina insatser i tidigare turneringar då man har tagit sig långt både i senaste EM och VM. Trots detta har England inte fått någonting för sina insatser och de har inte vunnit en stor turnering sedan hemma-VM 1966.

England hoppas nu på att kunna förbättra sitt resultat från VM 2018 då man nådde hela vägen fram till en semifinal och blev utslagna av Kroatien.
Resan till äran har som sagt börjat lovande för England då de relativt komfortabelt tagit sig vidare från gruppspelet. Man inledde med att slå Iran med 6-2, därefter spelade man 0-0 med USA och sedan i sista omgången vann man med 3-0 över Wales.

Nu möter man dock sin tveklöst starkaste och svåraste motståndare hittills i den här turneringen, de regerande AFCON-mästarna Senegal. Det ska bli mycket intressant att se om engelsmännen håller för den enorma pressen man har på sina axlar, för fansen är det bara en sak som gäller – ”Bring it home!”

Senegal vinner utan Mané

Inför turneringen skakades hela Senegal utav värsta tänkbara nyheten när det tillkännagavs att deras stjärnanfallare Sadio Mané åkt på en skada och skulle missa hela turneringen.
I Manés frånvaro har Watfords Ismailia Sarr varit den som har axlat det största ansvaret framåt och han har gjort det med bravur.

Utöver Sarr i anfallet har Senegal även en stabil defensiv med Chelseas mittback Kalidou Koulibaly och målvakten Edouard Mendy som har hjälpt till med att hålla tätt bakåt.
De två defensiva pjäserna från Chelsea var instrumentala i Senegals AFCON-triumf och presterar både på en hög nivå i Premier League.

Premier League-faktorn kommer att vara av största vikt inför matchen mot England då de möter några av sina lagkamrater från Chelsea och andra spelare som de möter regelbundet.
Mendys och Koulibalys rutin kommer att vara vital när de möter England i åttondelsfinalen och de behöver prestera för att Senegal ska ha någon chans att ta sig vidare.

Speltips England mot Senegal

England är stora favoriter att slå ut Senegal i åttondelsfinalen.
Matchvinnaroddsen ser ut som så att England ger x1.54 samtidigt som Senegal ger x7.50.
Vi tror att England kommer att vinna matchen och slå ut Senegal samtidigt som båda lagen gör mål i matchen, ett spel som i skrivande stund ger x4.00.

Hitta alla oddsen hos ComeOn

18+ år – Regler & vilkor gäller | Stödlinjen.se


Se alla matcher från VM nedanför

© TVmatchen.nu – Fotboll på TV