Viktiga hemmamatcher väntar i VM-kvalet Sverige ställs mot Kosovo och Grekland

Viktiga hemmamatcher väntar i VM-kvalet

Sveriges landslagstrupp samlas denna vecka för två viktiga hemmamatcher som väntar i VM-kvalet.

Sverige möter först mot Kosovo lördagen 9e oktober klockan 18:00, sedan möter man Grekland följande tisdag den 12e oktober klockan 20:45.

Sveriges förra landslagssamling

Förra landslagssamlingens ställdes Sverige mot de tuffaste motståndarna i gruppen när de tog emot Spanien på hemmaplan och sedan mötte Grekland på bortaplan.
Spanienmatchen slutade i triumf då Sverige slog spanjorerna med 2-1 efter mål av Alexander Isak och Viktor Claesson. När Sverige sedan ställdes mot Grekland i Aten åkte de på en förlust som var lika bitter som segern mot Spanien var ljuv, matchen slutade 2-1 till grekerna, Robin Quaison stod för Sveriges mål.

Ny samling, nya utmaningar

Den här samlingen ställs Sverige mot något enklare motstånd då de möter gruppfyran Kosovo och grupptrean Grekland, i båda dessa matcher får Sverige även fördelen av hemmaplan.
Utöver att slippa resa tvärs över Europa så får Sverige även massivt publikstöd då publiken åter släpps in på arenor runt om i landet efter det att det lättats på covidrestriktioner sedan den tjugonionde september.

Trots ett lyft av restriktioner så blir det inget fullsatt Friends Arena, det är sagt att 35 000 – 38 000 biljetter kommer att släppas till respektive match.

Sveriges största utmaning

Sveriges största utmaning i kvalgruppen är utan tvekan Spanien som just nu leder gruppen med fyra poängs försprång men med två matcher mer spelade än Sverige som ligger tvåa i gruppen efter fyra matcher spelade.
Det är ett revanschsuget Spanien som åker till Aten för att knipa tre poäng mot samma Grekland som lyckades få med sig ett oavgjort resultat när de båda möttes på Estadio Nuevo Los Cármenes i Granada tidigare i mars i år.

Om Spanien tappar poäng mot Grekland igen får Sverige en ypperlig möjlighet att kvalificera sig till VM i Qatar 2022 som gruppvinnare. För att få bästa förutsättningarna för detta måste Sverige dock först göra jobbet själva genom att slå Kosovo och Grekland i kommande samling samt Georgien i nästa samling. Skulle Sverige slå alla dessa tre nämnda lag hade man hamnat på arton poäng inför kvalgruppens sista omgång där man möter Spanien som fram tills dess har möjligheten att spela in ytterligare tre poäng och då hamna på totalt sexton poäng efter sju spelade matcher.

Sveriges trupp inför matcherna mot Kosovo och Grekland:

Målvakter:
Robin Olsen, Sheffield United
Kristoffer Nordfeldt, AIK
Pontus Dahlberg, Doncaster Rovers

Backar:
Ludwig Augustinsson, Sevilla
Marcus Danielson, Dalian Yifang FC
 Daniel Sundgren, Aris FC
Emil Krafth, Newcastle.
Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Martin Olsson, Malmö FF
Carl Starfelt, Celtic

Mittfältare/anfallare

Jens Cajuste, Midtjylland
Viktor Claesson, Krasnodar
Albin Ekdal, Sampdoria
Magnus Eriksson, Djurgården
Emil Forsberg, RB Leipzig
Alexander Isak, Real Sociedad
Jesper Karlsson, AZ Alkmaar
Dejan Kulusevski, Juventus
Kristoffer Olsson, Anderlecht
Robin Quaison, Al-Ettifaq
Ken Sema, Watford
Mattias Svanberg, Bologna
Isaac Kiese Thelin, Anderlecht
Viktor Gyökeres, Coventry

Vem sänder Sveriges matcher mot Kosovo och Grekland📺?

  • Båda matcherna kan streamas via C More eller ses på TV4

När spelar Sverige sina kvalmatcher🕖?

  • Sveriges kvalmatch mot Kosovo startar 19:00 den nionde oktober
  • Sveriges kvalmatch mot Grekland startar 20:45 den tolfte oktober