San Siro (Photo by MIGUEL MEDINA / AFP)

Toppmatcher i helgen

Det är en trevlig fotbollshelg som väntar med stormatcher i England och Italien.


All sport på TV

Sporthöjdpunkter i helgen


Leicester – Liverpool

⏰ Lördag kl. 13.30
📺 Viaplay / V Sport Premium / Ultra

Liverpool reser till Leicester i hopp om poäng. Leicester gör en kanonsäsong och parkerar för närvarande på en tredjeplats i Premier League bakom Manchesterklubbarna och har i nuläget en bra chans att ta en CL-plats. Resultatraden är lite blandad med två vinster, två kryss och en förlust på de fem senaste. Förlusten kom mot Leeds medan vinsterna kom från Chelsea och Fulham, med kryss från matcherna med Wolves och Everton. Jamie Vardy gör en stabil säsong, men har haft lite skadeproblem vilket gör att han är på en sjundeplats i skytteligan på 11 mål. Det stora utropstecknet för Foxes är 23-årige mittfältaren Harvey Barnes som gjort 7 mål hittils och givetvis James Maddison som gjort mål i 3 av Leicesters 6 senaste hemmamatcher.

För Liverpools del handlar det om att skaka av sig förlusten mot City. Laget överpresterade fram till årsskiftet med tanke på alla skador i framför allt försvaret. Men sen 2021 inleddes har det varit riktigt tungt och Van Dijks långa frånvaro har gjort sig ännu tydligare. Pool värvade två mittbackar (Davies och Kabak) precis innan fönstret stängde och det är snack om vi får se en av dem på lördag, då Kabak var på bänken i förlusten senast.


Att Liverpool inte kommer vinna ligan är väl så gott som klart efter alla poängtapp. Nu gäller det att hänga på i toppen och klara topp 4, vilket inte är självklart då då det är ett riktigt getingbo bakom Liverpool med Chelsea (som har fått ny vind med Tuchel) på 39, West Ham 39, Everton 37, Tottenham 36 och Aston Villa på 35.


Napoli – Juventus

⏰ Lördag kl. 18.00
📺 Cmore / Cmore Fotboll

Ett laddad möte och visst får man anta att Napoli är lite extra sugna på att försöka lägga krokben för Juventus i jakten på Scudetton?

Napoli gör en mellanmjölkssäsong och behöver rycka upp sig om de ska vara med och utmana om Europaplatserna. Inför omgången ligger man på 37 poäng och en sjätteplats vilken innebär en kvalplats till nya europeiska ligan Europa Conference League. Bakom sig har man Atalanta på 37 poäng även dem.

Juventus har klättrat i tabellen efter ha varit förvånansvärt usla för att vara Juventus. Inför omgången ligger man på en tredjeplats med 42 poäng efter att ha vunnit den viktiga matchen mot Roma där Juventus kunde klättra om Giallorossi i och med segern. Milanoklubbarna ligger alltjämt i topp och Juventus får inte sjabbla bort fler poäng om de vill vara med i titelracet.
Ronaldo leder skytteligan med 16 mål före Immobile, Lukaku och Zlatan – alla på 14 mål vardera.


Manchester City – Tottenham

⏰ Lördag kl. 18.30
📺 Viaplay / V Sport Premium / Ultra

Ja, det verkar bli en sån där säsong igen. Manchester City går som tåget och har 10 segrar på de 10 senaste ligamatcherna och det är bara att lyfta på hatten. På dessa 10 senaste matcherna har man gjort 25 mål och släppt in 2, varav ett mot Liverpool senast. Efter haft en trevande inledning så har man nu verkligen kommit igång på riktigt. Det är lite tvärtemot mot vad vi är vana att se City som vanligtvis är extremt bra i första halvan av säsongen sen går på sparlåga i andra halvan av säsongen. Är det nu de tar Champions League?
Aguero har varit borta större delen av säsongen och nu är även Kevin De Bruyne skadad, men det verkar inte hämma City särskilt mycket.

För Spurs del går det tungt och man har halkat efter i toppen efter tre raka förluster mot Liverpool, Brighton och Chelsea. Senast kommer man från en seger mot West Brom. Det gnetas lite i supporterleden mot Mourinho och frågan är om det är rätt man på rätt plats för en klubb som Spurs.
Hursomhelst, Kane och Son är i kanonform och målar inte den ena så målar den andra. Båda två har gjort 13 mål den här säsongen och jagar Salah på 16 mål i skytteligaledningen. Det är inte positiva tongångar kring Spurs just nu, men Mourinho är Mourinho och visst är det en del prestige i den här matchen för honom.


Inter – Lazio

⏰ Söndag kl. 20.45
📺 Cmore / Cmore Fotboll

Helgen rundas av med en riktigt fin match från Serie A när Inter tar emot Lazio.
Inter har hållit nollan i de fyra senaste matcherna varav tre har varit segrar. Inför omgången så ligger de på 47 poäng, strax bakom Milan som leder på 49 poäng. Milan möter för övrigt Spezia borta på lördagskvällen, vilket vi på förhand får räkna som tre poäng i Milanfavör.

Lazio är ligans formstarkaste lag och har 5 segrar av 5 möjliga. Ser man dock till de senaste 10 matcherna så ligger båda lagen på 23 poäng med 7 segrar, två kryss och en förlust – vilket är bäst i ligan.

PS. Glöm inte att Champions League och Europa League drar igång i veckan.

Se oddsen på Casumo