Helgens sport / Sport i helgen

Sporthöjdpunkter i helgen

Det är en fullspäckad sporthelg som väntar. Världsmästerskapen i vintersport är i full gång, toppmatcher i den europeiska fotbollen, Tre Kronor spelar, försäsongsmatcher samt Australian Open.Här hittar du höjdpunkterna

Skidskytte-VM

Under helgen delas fyra guldmedaljer ut i VM i skidskytte. I vinterlandskapet i Pokljuka kommer herrsprintloppet att hållas på fredag, damsprintloppet på lördag och jaktstarterna är på söndag.

Se här programmet för VM i skidskytte


Alpina VM

Världsmästerskapen i alpinåkning i Cortina d’Ampezzo, Italien, har haft lite problem med att komma igång då väderförhållandena avbröt mästerskapets första premiär. I helgen är det tänkt att störtloppen ska avgöras.

Se programmet för alpina VM här


Världsmästerskap i freestyle och snowboard 

I helgen har vi snowboardcross från Idre, och SVT visar åken.

Se tv-tablån här


Beijer Hockey Games

Beijer Hockey Games är igång. Sverige möter Ryssland på lördag och Finland på söndag. Sverige vann matchen mot Tjeckien, 3-2 på övertid.

Här hittar du alla hockeymatcher


Fullproppad fotbollshelg

I den engelska Premier League börjar helgen med en njutning då regerande mästare Liverpool reser till Leicester, och kvällen fortsätter med Manchester City möter Tottenham.

Även i Italien hittar vi toppmöten. De bästa matcherna i Serie A i helgen är Napoli – Juventus (lördag) och Inter – Lazio (söndag).

Du hittar alla fotbollsmatcher här

De svenska lagen har börjat spela försäsongsmatcher och det är ett helg gäng som spelas i helgen. Märk väl att dessa matcher kan ställas in eller flyttas med kort varsel.

Du hittar alla träningsmatcher här


Tennis Australian Open

Årets första Grand Slam-turnering går in i sin andra spelvecka. Den regerande mästaren Novak Djokovic är fortfarande favorit bland män. På damsidan är Ashleigh Barty en favorit för hemmapubliken, men Serena Williams och Naomi Osaka är båda på topp.
Mikael Ymer har tagit sig till andra rundan (första svensk på tio år), där femteseedade Stefanos Tsitsipas väntar. Kan Ymer skrälla?

En översikt över alla Australian Open-sändningar