Smekmånaden över för Ole-Gunnar Solskjaer?

Helgens hetaste tillställning ifrån Premier League hittar vi på söndagen då Tottenham tar emot ett pånyttfött Manchester United lett av Ole-Gunnar Solskjaer. En otroligt viktig match för båda lagen, Tottenham i jakten på toppduon i tabellen och Manchester United i hopp om att rädda säsongen så gott det går med en Champions League-plats.

Manchester United på jakt efter femte raka segern

Fyra raka vinster i ligan, 14 gjorda mål och en harmoni i klubben som vi inte sett sedan Fergusons dagar. Att Ole-Gunnar Solskjaer kommit in som en positiv injektion i Manchester United råder det inga som helst tvivel om, men det är först nu laget ställs på sin riktiga spets, när en tuff bortamatch mot Tottenham står inför dem. Newcastle, Bournemouth, Huddersfield och Cardiff är de lag som Manchester United hittills ställts emot under nya tränaren. Inget illa att plocka full pott mot dessa lag men det kommer ställas helt andra krav på söndag då spelarna kliver ut på Wembley.

Skadeläget för Manchester Uniteds del är bättre än på länge. Paul Pogba ska vara tillbaka ifrån sin skada vilket får ses som ytterst viktigt då mittfältaren stått för 4 mål och 3 assist i ligaspelet sedan norrmannen tillträdde som manager. Eric Baily är avstängd vilket talar för att vi får se Victor Nilsson-Lindelöf tillsammans med Phil Jones i mittlåset. En nyckelfaktor för Manchester Uniteds del är att försvaret lyckas sätta stopp för Tottenhams sylvassa kombinationer. Son, Alli, Eriksen och Kane är något att bita i för defensiven hos Manchester United. I anfallet finns det inga anledningar till att ändra på ett vinnande koncept, Rashford startar tillsammans med Martial och Lingard. Hemmalaget kommer med största sannolikhet att vara bollförande i matchen vilket betyder att den offensiva trion hos Manchester United hela tiden måste vara med på omställningar och utnyttja de lägen som ges.

Pochettino mot sin nästa arbetsgivare?

Mauricio Pochettino har seglat upp som en av huvudkandidaterna till att ta över Manchester United till nästa säsong, detta trots att han skrev på ett nytt kontrakt så sent som i maj med Tottenham. Argentinaren själv tar det hela med ro och konstaterar att han gärna vart manager för Tottenham under 20 år till. Känslan är att Manchester United kommer få söka lyckan på annat håll ifall man väljer att inte fortsätta med Ole-Gunnar Solskjaer.

Vidare till det som betyder, nämligen laget Tottenham, där det är positiva vindar som blåser efter lagets imponerande höst. I skuggan av Liverpool och Manchester City har man lyckats smyga sig med och ligger, tro det eller ej, endast två poäng efter regerande mästarna, detta utan att ha prenumererat på de stora rubrikerna. Pochettino har skapat en trygghet och en tro på laget som gör att man sällan går på minor likt man gjort under föregående säsonger. Hur man studsade tillbaka efter derbyförlusten mot Arsenal tidigare under säsongen symboliserar detta på ett utmärkt sätt då Tottenham efter den matchen vunnit sex av sju ligamatcher. Så frågan är, blir det Pochettinos långsiktiga lagbygge eller Ole-Gunnar Solskjaers glädjeinjektion i klubben som går vinnande ur söndagens kamp?

När det gäller skador ser det bättre ut än på länge för Tottenhams del. Endast Eric Dier och Lucas Moura kommer att testas sent inför matchen, som även Victor Wanyama kommer missa med all säkerhet. Mauricio Pochettino valde att ställa ut en stark elva i veckan när man tog emot Chelsea i ligacupen, vinst blev det då med 1–0 efter mål av Harry Kane. Just Harry Kane spelade samtliga 90 minuter då men kommer mest troligt inte att ställas över i en match som den på söndag. Kane, Son och Eriksen är tre spelare som alla borde vara gjutna ifrån start.

Tottenham rättfärdiga favoriter

Oddsen inför matchen ger Tottenham ett klart favoritskap, med all rätt. Laget har denna säsong bevisat sig mer stabila och trovärdiga i sina resultat än under någon annan säsong med Pochettino vid rodret. Manchester United har fått ett klart uppsving efter tillträdandet av Ole-Gunnar Solskjaer men frågan är hur lång den brinntiden kommer att vara. Att ett tränarbyte ger resultat på kort sikt är inget ovanligt men det är desto mer sällan som det varar under en längre period. Nu kommer Manchester United ifrån ett behagligt spelschema och kastas in i ringen mot ett taggat och inspirerat Tottenham i jakt på serietoppen. Både sett till kvalitet på plan men också sett till vad truppen har visat upp som kollektiv under säsongen är Tottenham snäppet vassare än gästerna.

Tottenham har ett så vasst offensivt spel, intränat under flera säsonger, att firma Lindelöf/Jones kan komma att få problem. Son med sin enorma löpstyrka, Kane med sin målfarlighet och Eriksen med sin spelintelligens kan göra stor skada mot ett Manchester United som inte haft tillräckligt med tid för att implementera den nya tränarens idéer.

Oddset på hemmaseger finns just nu till dryga 2.10 hos de flesta spelbolag, ett odds som känns klart intressant sett till förutsättningarna. Vi kan säkerligen få se en svängig match där en seger för båda lagen är mer betydande än att inte tappa poäng. Det laget som vågar chansa mest framåt utan att blotta sig alltför mycket bakåt kommer också vara laget som går vinnande ur matchen, vilket Tottenham har störst chans att lyckas med.

Här hittar du alla Premier League-matcher som sänds på TV och Stream.